visvamitra Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Na stronie Yankodesign pojawił sie projekt pióra Nautilus. Ciekawy jestem, co onim myslicie? Dla mnie trochę przekombinowane, ale nie ukrywam, że chciałbym zobaczyć coś takiego na zywo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Jak dla mnie nie jest przekombinowany, raczej dość spójny stylistycznie. Widać, że autor poszukiwał czegoś w rodzaju nowej "formy przemysłowej" dla pióra. Moim zdaniem całkiem dobrze mu się to udało. Inna sprawa czy się to komuś podoba czy nie. Szczególnie feeder robi na mnie wrażenie elementu smukłego i wręcz wykonanego w technologii kosmicznej. Ciekawe jest też rozwiązanie połączenia sekcji z konwerterem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaner Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Raczej ciekawy koncept, tylko pojawia się wątpliwość co do wygody uchwytu. No i jakim sposobem łączony ma być korpus z sekcją. Ale podoba mi się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admof Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Nie wiem czy chciałbym mieć takie pióro, ale na pewno jest ciekawe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Wygląda interesująco, ale, tak jak Yaner, nie jestem przekonany do kształtu sekcji. Myślę, że na dłuższą metę pisanie tym piórem będzie męczące. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Bo to jest "pióro taktyczne". Zaostrzony koniec korpusu może służyć jako sztylet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eta Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Bo to jest pióro w technologii STEALTH; Na pewno zwraca uwagę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patefonik Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Osobiście bardzo nielubię takich stalówek. Są po prostu brzydkie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felicja Posted April 10, 2016 Report Share Posted April 10, 2016 Na tym zdjeciu w ciemnościach wygląda wielce interesująco. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Aka Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Współczesne podejście na temat powyższego. Jako nowinka designerska może być. Jako przedmiot użytkowy... jakoś tak nie bardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Dziwne, ale dość ciekawe, ----- stylistyczne pióro przyszłości, --- bliskiej przyszłości jeśli jeszcze będą za 20 - 30 lat produkowane pióra, a pewnie tak, to powoli trzeba będzie się do takiej stylistyki przyzwyczajać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Według mnie, to przerost formy nad treścią. Dziwne, ale dość ciekawe, ----- stylistyczne pióro przyszłości, --- bliskiej przyszłości jeśli jeszcze będą za 20 - 30 lat produkowane pióra, a pewnie tak, to powoli trzeba będzie się do takiej stylistyki przyzwyczajać Nie sądzę.Mamy już współczesne przykłady. Waterman Concorde - zainspirowany pierwszym naddźwiękowym pasażerskim samolotem o tej samej nazwie. Waterman Carene - zainspirowany kadłubem jachtu. Ale klasyczne Montblanki i Pelikany mają się dobrze. Nie mówię tu o różniastych LE, które są raczej bardziej okazami wspólczesnej skulptury niż narzędziami do pisania. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 Owszem w pełni się zgadzam, ale moim zdaniem, aktualnie -- to są pojedyncze jednostki, badające rynek pod względem popularności takiej stylistyki, jak wspomniany przez ciebie Waterman Concorde, czy też Carene i inne piórka. http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/2873-waterman-concord/?hl=%2Bwaterman+%2Bconcorde Za wspomniane 20 - 30 lat lub dłużej, taka stylistyka Nautilusa, i podobne -- będzie dominowała nad klasycznym wzornictwem piór oczywiście jeśli taki styl przyjmie się wśród miłośników piór, nie ma na razie co gdybać --- czas pokaże Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts