ArielN Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 Spotkanie zakończone. Kto nie mógł przybyć niech bardzo żałuje. Wspaniałe pióra, ciekawe dyskusje i niezwykle sympatyczna atmosfera. Zdjęcia na osłodę dla tych, którym nie udało się dziś odwiedzić siedziby Pilota w Warszawie. Do dyspozycji gości były dwa pomieszczenia. Pierwsze przeznaczone dla rozprawiających o piórach i chwalących się własnymi kolekcjami: Drugie - pomieszczenie dla testujących: To stanowisko cieszyło się wyjątkową popularnością. Naboje z atramentem do mieszania. Kaligrafia? Jasne. Do dyspozycji były m.in. Piloty Parallel. Prawie kompletna paleta Iroshizuku No i pióra! Kolekcja Namiki Na stołach pojawiły się też zbiory uczestników spotkania. Namiki Silver Hawk Pióro o wartości... 7 000... ...euro Kolejne okazy z kolekcji maki-e. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 Nieźle musiało być. Ja niestety za daleko i zazdroszcze z całego serca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 o rety rety, ale mieliście zabawę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GranatowyPrawieCzarny Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 (edited) Żona mi kazała zakupy zrobić. W Tesco ziemniaki kuźwa. A potem do mamusi na imieniny. Za karę, że takie spotkanie straciłem, to nie kupię jej prezentu na gwiazdkę. Słowo daję. Edited September 21, 2013 by GranatowyPrawieCzarny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 A ja balowałem w Skansenie. Ale za to sobie kupię Pelikana za kilka stówek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 w naszym skansenie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted September 21, 2013 Report Share Posted September 21, 2013 Fantastyczna atmosfera, niezwykła możliwość popisania wieloma wspaniałymi piórami Pilota i atramentami Iroshizuku oraz poznania firmowych tajemnic. Dziękujemy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marwis Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Ja miałem tylko > 500 km w jedną stronę,więc na zdjęcia popatrzę. Ale, ale... w piórniczku Deltę widziałem. Szanowny użytkownik może powiedzieć, jak mu się tym pisze. Dolcevita to takie małe marzonko na przyszłość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Marwis to Naranja Dolce Vita , pióro całkiem ładne ale nie deltowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Wziąłem aparat, ale nie wziąłem karty pamięci Wrzucę kilka zdjęć z telefonu, lepszych nie mam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Bardzo dziękujemy za osłodzenie naszego padołu łez zdjęciami :] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 w naszym skansenie? Tak. Atramenty wyglądają nadzwyczaj kusząco. Czy ktoś przetestował wszystkie? Jakieś kreski, mazy, napisky, kleksy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Żona mi kazała zakupy zrobić. W Tesco ziemniaki kuźwa. A potem do mamusi na imieniny. Za karę, że takie spotkanie straciłem, to nie kupię jej prezentu na gwiazdkę. Słowo daję. Hahaha, mistrzostwo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Żona mi kazała zakupy zrobić. W Tesco ziemniaki kuźwa. A potem do mamusi na imieniny. Za karę, że takie spotkanie straciłem, to nie kupię jej prezentu na gwiazdkę. Słowo daję. To co Ci żona wtedy zrobi, 2 lata w ciemnej piwnicy, mycie okien co tydzień... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 A ja balowałem w Skansenie. Ale za to sobie kupię Pelikana za kilka stówek A co tym Pelikanem 100 z 1935 r.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marwis Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Żona mi kazała zakupy zrobić. W Tesco ziemniaki kuźwa. A potem do mamusi na imieniny. Za karę, że takie spotkanie straciłem, to nie kupię jej prezentu na gwiazdkę. Słowo daję. Jeszcze ze 2 zdania a będziesz musiał obrać jej wszystkie i to przez najbliższe 2 lata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Kilka zdjęć marnej jakości ode mnie: I kilka kolegi Dexter'a: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 (edited) Panowie proszę, trochę współczucia dla @Granatowego, przypominam o ‘solidarności plemników’, wyrażamy zrozumienie i łączymy się w bólu i „kto jest bez grzechu..”, itd. hahaha. Tak na marginesie, to moje imieniny wypadają dzisiaj, ale impreza rodzinna była wczoraj, cóż też zazdroszczę tym co byli w Warszawie bo sam być nie mogłem. Czy oprócz atramentu można było nabyć pióra w tych cenach hurtowych? Edited September 22, 2013 by endoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Nic nie można było nabyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Można było nabyć chęci do nabycia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Można było nabyć chęci do nabycia... Piotrek, kurcze Ty zawsze trafisz w sedno hahaha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Można było nabyć chęci do nabycia... I kilku osobom to się przytrafiło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Tak. Atramenty wyglądają nadzwyczaj kusząco. Czy ktoś przetestował wszystkie? Jakieś kreski, mazy, napisky, kleksy? Ktoś tak, niektóre nawet podwójnie Zrobię skan wkrótce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 I kilku osobom to się przytrafiło Po prostu nie ma nic za darmo. Mało kto kupuje takie pióra jak Pilot/Namiki, więc jak najlepiej znaleźć nabywców? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Po prostu nie ma nic za darmo. Mało kto kupuje takie pióra jak Pilot/Namiki, więc jak najlepiej znaleźć nabywców? A Pilot 78G? przecież to bardzo popularny model. Capless - na pewno mniej go w sztukach niż 78G, ale też jest obecny w sporej ilości piórników. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts