Jump to content

Srebro czy złoto?

konis

Recommended Posts

Czarne i białe, wedle starej chińskiej mądrości ludowej, pasuje do wszystkiego. Reszta to indywidualne gusta. A de gustibus... i tak dalej. Fotki piór trochę za jasne i ciężko zdecydować, które ładniejsze. Za to stalówki - mnie osobiście srebrno-złota bardziej się podoba.

~Shiro

Popieram przedmówców, optujących za "srebrnym" wykończeniem. Posiadam Jinhao 159, czyli chiński "zamiennik" tego rodzaju piór i uważam, że takie połączeni czerni ze srebrem jest naprawdę atrakcyjne (stąd np. żałuję, że przed dwoma laty zamiast Pelikana M200 nie kupiłem M205).

• 3 weeks later...

złoto zwyczajnie wydaje mi się bardziej "wulgarne",

Piękny i szlachetny metal (tylko dlatego że się błyszczy i jest go mało  ;)) został przez niektóre indywiduua zbeszczeszczony przez nadmierne epatowanie i warcholskie podkreślanie swego niskiego, nowobogackiego statusu. To nie złoto jest wulgarne, a jego sposób prezentacji. 

Złoty łańcuszek na szyi przysłowiowej wytapetowanej blachary, w skórzanej mini i mielącej 0,5 kg gumy do żucia wygląda tandetnie. Ale ten sam łańcuszek na szyi dziewczyny w małej czarnej wygląda szykownie.

Taka mała dygresja.

Piękny i szlachetny metal (tylko dlatego że się błyszczy i jest go mało  ;)) został przez niektóre indywiduua zbeszczeszczony przez nadmierne epatowanie i warcholskie podkreślanie swego niskiego, nowobogackiego statusu. To nie złoto jest wulgarne, a jego sposób prezentacji. 

Złoty łańcuszek na szyi przysłowiowej wytapetowanej blachary, w skórzanej mini i mielącej 0,5 kg gumy do żucia wygląda tandetnie. Ale ten sam łańcuszek na szyi dziewczyny w małej czarnej wygląda szykownie.

Taka mała dygresja.

Cóż począć, padłam ofiarą tego "zepsucia";) Co nie zmienia faktu, że zawsze wybiorę  złotą stalówkę ;)