Cnidius Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Dzień dobry Nazywam się Rafał, jestem z Gdańska i jeszcze nie jestem kolekcjonerem ;-)Zaglądam na forum już od jakiegoś czasu, ostatnio coraz częściej, więc pora się przedstawić.Piórem piszę odkąd umiem pisać (ze trzy dekady) - przez lata były to różne Parkery i Watermany z dolnej półki. Ostatnie kilka lat spędziłem z Watermanem w dłoni (hempisphere gt) - pióro służyło mi doskonale i nie myślałem o kupnie nowego. Aż pewnego pochmurnego dnia zgubiłem je - i stanąłem przed koniecznością kupna czegość nowego. Aktualnie służy mi do pisania inny, tajemniczy (o tym będzie w innym wątku) Waterman. Mam poczucie jednak, że czas na jakieś nowe_ukochane_pióro.Im dłużej jednak czytam, przeglądam oferty sklepów, allegro - tym mocniej czuję że na jednym się nie skończy...Pozdrawiam!RafałPS. Cnidius to na cześć Eudoksosa z Knidos, starożytnego matematyka, filozofa, podróżnika, astronoma, prawodawcy - mądrego człowieka po prostu. Tak, jestem filologiem klasycznym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Witaj, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 siła i moc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trebreh Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Cześć Im dłużej jednak czytam, przeglądam oferty sklepów, allegro - tym mocniej czuję że na jednym się nie skończy... Oto nadchodzi nieuniknione... poddaj się przeznaczeniu i bądź szczęśliwy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Czołem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Cnidius to na cześć Eudoksosa z Knidos, starożytnego matematyka, filozofa, podróżnika, astronoma, prawodawcy - mądrego człowieka po prostu. Tak, jestem filologiem klasycznym. Brzmi ciekawie. Witaj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uczeń Czarnoksiężnika Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Dzień dobry Nazywam się Rafał, jestem z Gdańska i jeszcze nie jestem kolekcjonerem ;-) Jeszcze. Kolekcjonowanie (użytkowe) piór to dziwna sprawa. W zasadzie człowiek nie potrzebuje wielu piór. Ileż to historii słyszałem, że człowiek używał jednego pióra przez lata. Wszystkie te opowieści o dopasowywaniu się stalówki do ręki właściciela, o przywiązaniu do przedmiotu są prawdziwe. Natomiast posiadając 10-20 czy też więcej piór trudno się do któregokolwiek przyzwyczaić. Z drugiej strony szczerze wierzyłem, że moja przygoda z piórami to poszukiwanie tego jednego, naj naj naj. Po drodze oczywiście zdarzały się kolejne zakupy. Ale gdy to naj jest już w moim posiadaniu jakoś trudno mi pozbyć się reszty. Każde jest na swój sposób wyjątkowe. A co będzie jak znajdę kiedyś to naj^4? Jak powiedziałem, to dziwna sprawa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-kwadrat Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Witaj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cnidius Posted October 15, 2013 Author Report Share Posted October 15, 2013 Kolekcjonowanie (użytkowe) piór to dziwna sprawa. Tak, to prawda... Do użytkowania wystarczają mi 2 - jedno zawsze na biurku, drugie zawsze przy sobie. Ale mam zapędy kolekcjonerskie (po tatusiu) - książki, wino - wiec wiem, że zaraz mi się zapełni szufladka w biurku. Dzięki za wszelkie miłe słowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Wino? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cnidius Posted October 15, 2013 Author Report Share Posted October 15, 2013 Wino? Tak, to jest jeszcze dziwniejsze "Coś" do kolekcjonowania, niż pióra i wszystko inne. Gdy w końcu z tego skorzystasz - unicestwiasz element swojej kolekcji )) więc może uda mi się przekierować swoje żądze na przybory piśmienne - na pewno taniej wyjdzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luc8 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 powitać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murio Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 [...] i jeszcze nie jestem kolekcjonerem ;-) [...] Jeszcze. Witam i pozdrawiam nowego kolegę! (Jako osoba, która ma pióro jedno i hamuje się jak może, by nie kupić kolejnych trzech ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Filolog klasyczny kolekcjonujacy wina... Moze lepszym nickiem byłoby: Dionizos? ;D Hej! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 mnie kolekcjonowanie win nie bardzo idzie. słabej woli człekiem jestem. ale kiedyś zbierałem etykiety po piwie. także tego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Cześć Ja czasem zbieram zawartość butelek, łaskawie mogę oddać etykiety. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 z Gdańska powiadasz... rośniemy w siłę, jest nas już dwoje zadeklarowanych. witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Cześć Ja czasem zbieram zawartość butelek, łaskawie mogę oddać etykiety. klaser z etykietami mam w Lubelandii. także tego. ostatnio etykiet nie zbieram, nie chcą przyjąć na wymiankę, psie krwie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Witamy na PWF! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 .... na pewno taniej wyjdzie. Oooo, nie bądź taki pewny Witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endru098 Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Dzień Dobry Wieczór Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts