Guest Zero Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Oto, co dziś postarałem się napisać. Zajęło mi to kilka ładnych minut, musiałem się skupić, żeby wyszło równo i ładnie. Czy wyszło, zadecydujcie Wy Atrament - turkusowy Pelikan Pióro - zmodyfikowany Parker Vector (stalówka zeszlifowana na ok. 1.25mm, na osełce do ostrzenia noży, ale o tym, jeśli chcecie, innym razem) Nie używam żadnej wyuczonej czcionki, na początku pisałem tą: http://www.m1h1.com/wp-content/uploads/roundhand2.jpg (wie ktoś może jak faktycznie się nazywa? Bo roundhand wygląda chyba inaczej), potem blackletter, i ostatnio próbowałem wymyślić krój, który by mi się podobał. A co Wy o tym sądzicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Czy wyszło ładnie? Żartujesz? Chciałbym tak umieć napisać kilka słów. Sądząc po różnicach w szerokości linii poziomych i pionowych, to przerobiony Vector wyszedł Ci bardzo interesująco Gdybyś mógł go pokazać, to byłbym zobowiązany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Postaram się na dniach porobić zdjęcia, napisać wszystko, zrobić mini-poradnik do takiej przeróbki, od A do Z, nawet dla niezaawansowanych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wodnik Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Ładnie, ładnie. Pamiętam czasy gdy teksty na plakatach do szkoły pisało się w ten sposób ale odpowiednio ściętym patyczkiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuk Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Bardzo ładne. Gratulacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ninogniew Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Bardzo ładnie. Miałem po sesji też coś wrzucić jak uda się znaleźć czas na napisanie czegoś, ale boję się przy takim poziomie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Super Ci to wyszło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Serio Wam się to podoba? Bo mnie się wydaje, że jest miejscami krzywo, niedociągnięte itd, i nie jest idealne... No ale z drugiej strony nie siedziałem nad nauką miesiącami, tylko może jakieś 20 godzin, więc może uda się lepiej wyćwiczyć Bardzo ładnie. Miałem po sesji też coś wrzucić jak uda się znaleźć czas na napisanie czegoś, ale boję się przy takim poziomie Nie przejmuj się, wklejaj śmiało, może nie jest tak źle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sfinks Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Chędogo. Ja to literki prosto postawić nie umiem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
inkyzen Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Dołączam się do chóru pochwalnego, fajnie wyszło, naprawdę. Druga rzecz, która mi się podoba, to zastosowanie turkusowego atramentu. I oczywiście z zainteresowaniem czekam na tutorial przerabiania stalówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 To i ja dołączę - serio mi się podoba Turkusowy Pelikan również. Męczyłam się jakoś w piątek w nocy, żeby wykaligrafować kilka...liter, ale niestety efekt był kiepski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Bardzo fajnie Tobie to wyszło, gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Dzięki Jak będę miał trochę czasu (jestem w liceum, matura czeka...) to zajmę się poradnikiem jak przerobić Parkera Vector do kaligrafii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GranatowyPrawieCzarny Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Matura nie zając, nie ucieknie Czego używałeś to przerobienia Vectora? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 (edited) Czego używałeś to przerobienia Vectora? Pisał, osełki do ostrzenia noży. Edited February 1, 2013 by Dorian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Zwykła, tania kamienna osełka do noży, z dwoma gradacjami. Chociaż po naostrzeniu kilku noży, obie strony są takie same Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 (edited) Napisano 01 luty 2013 - 09:27 Matura nie zając, nie ucieknie Czego używałeś to przerobienia Vectora? No pewnie, zawsze można powtórzyć czego nikomu nie życzę Edited March 1, 2013 by kerad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Oj nie, w moich planach jest zdanie jej (zwłaszcza rozsz. matematyka) z zajedwabistym wynikiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 po co Ci matma w życiu? będziesz potem niewdzięczne dzieciory uczył? mówię to ja, przyszła (oby) pani inżynier matematyki stosowanej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Nie, po prostu starczy sama matura z matematyki, żeby dostać się na Automatykę i Robotykę na Politechnice Gdańskiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 to się pewnie nie raz miniemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Serio? Czadowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8868 Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Gratuluję bardzo udanej próby. Już próbowałem naśladować krój pisma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Jak chcesz mogę wstawić skan całego alfabetu po mojemu Ale mam tylko opracowane małe litery. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8868 Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Jak chcesz mogę wstawić skan całego alfabetu po mojemu Ale mam tylko opracowane małe litery. Inspirując się Twoją próbką tekstu stworzyłem już kilka swoich wariacji. Teraz zabieram się za alfabety gotyckie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts