8868 Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 W moje ręce niedawno trafiło polskie pióro Jubiler z 1955r. W dziale "do pobrania" zamieściłem skany ulotki w lepszej jakości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Ta skuwka niczym w Skyline Trudno było je zdobyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 no ładne cacko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8868 Posted November 19, 2013 Author Report Share Posted November 19, 2013 Ta skuwka niczym w Skyline O tym samym pomyślałem, gdy pierwszy raz otworzyłem pudełko. Trudno było je zdobyć? Nie szukałem go. To ono znalazło mnie. Czekało na mnie przez dziesięciolecia w szafce mojej babci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Pióro wygląda kapitalnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Piękne znalezisko, na dodatek w bardzo dobrym stanie. I te papiery.... "Złota stalówka próby 583/1000 jest wykonana precyzyjnie według ostatnich modeli zagranicznych....." He,he.... zapomnieli dodać, jak i całe pióro. Ciekawe, czy pisze się nią równie dobrze. Gratuluję pięknego nabytku. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Wspaniałe znalezisko, gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalop Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Bardzo ładne pióro w świetnym stanie. Gratulacje ! piotrek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 fajny zabytek. żałuję, że ja nie mam żadnej babcinej szafy do przekopania. Ta skuwka niczym w Skyline ulotkę czytał? nie skuwka, tylko kapa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Wiwat przemysł krajowy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8868 Posted November 19, 2013 Author Report Share Posted November 19, 2013 Piękne znalezisko, na dodatek w bardzo dobrym stanie. I te papiery.... "Złota stalówka próby 583/1000 jest wykonana precyzyjnie według ostatnich modeli zagranicznych....." He,he.... zapomnieli dodać, jak i całe pióro. Ciekawe, czy pisze się nią równie dobrze. Gratuluję pięknego nabytku. zdrówka Pióro na pierwsze pisanie będzie musiało poczekać. Zbiornik z gumy przestał istnieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Piękna rzecz! Gratuluję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts