Jump to content

TEST Waterman Blue-Black / Mysterious blue

infidelity

Recommended Posts

Kupując ten atrament spodziewałam się bardziej soczystego granatu - taki jest tylko chwilę po napisaniu, kiedy wyschnie robi się przygaszony i trochę za mało intensywny. Próba wacikiem pokazuje trochę fioletu, a po podwójnym maźnięciu jakby zieleni?..

To jedna z moich pierwszych recenzji więc proszę o wyrozumiałość, ćwiczę przed dostawą kilku nowych kolorów z diamine które również zamierzam przetestować :)

post-2483-0-84845300-1382002013_thumb.jpg

dziękuję Pawełku, mam flaszkę BlBk, którą męczę chyba już ósmy rok. tak. kupiłem ją jak się przeprowadziłem do Rzeszy. sam rozumiesz.

ładny kolor, a do tego nie zieleniejący daje po zmieszaniu z królewskim błękitem camela.

aha, na zagranicznym forum czytałem, że rubbermaid leje ten atrament także do flaszek parkera, prawda li to?

Na kremowym papierze mojego notatnika Leuchtturm ten paskudny i jak widzę ogólnie nielubiany atrament wygląda nieco (podkreślam: nieco) lepiej. Tak jakby proces schnięcia (i jednocześnie blaknięcia) zatrzymywał się w połowie, dodatkowo wychodzi z niego troszkę fioletu.

Mnie to nie przekonuje, ale jak ktoś się uprze... ;)

Tak jak mówiliśmy z Endoorem. Z Watermana taki blue-black bliżej zgniłego bluszcza. Jeszcze kilka miesięcy i dojdzie do właściwego kolorku. I to może bym mu wybaczył ale jeszcze charakternik blednąć zaczyna z wiekiem.

Edited by marwis