Chrumpel Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Witam, przeglądam forum w temacie papierów i jak zacząłem na to zwracać uwagę, to widzę, że jest różnica na czym się pisze... Udało mi się kupić małe bloczki Oxforda w Empiku, znalazłem tam też ze 2 zeszyty, ale to tyle... Czy ktoś z Was zna jakiś stacjonarny sklep w Warszawie z Rhodia, gdzie można pojechać, wziąć do ręki te produkty, pooglądać, powybrzydzać i wybrać to co najbardziej pasuje? W sieci znalazłem kilka sklepów, ale jakoś tak ciężko kupić coś, czego dobrze nie widać... Nie chodzi mi tu już jakość samego papieru, ale o wygląd całego zeszytu, notatnika czy notesu - mógłbym wtedy coś wybrać dla siebie, a kolejne zakupy robić w sieci. Z góry dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 zdaje się, że oxfordy bywają w leklerkach. ba! możesz tam też kupić zeszyty znanej marki, która to znana marka to właśnie oxford. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dziku Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Oxfordy są też w Tesco. Mój kalendarz - ten co go Kasia z takim zaangażowaniem głaskała na ostatnim spotkaniu - został nabyty w Tesco. Znaczy w tym dużym Tesco, nie takim osiedlowym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Oxfordy często bywają w Matras. Rhodii jeszcze w Wwie nie widziałem, ale ja do sklepów stacjonarnych prawie nie chodzę, wiec może niech się bywalcy wypowiedzą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 nie dam sobie uciąć głowy, ale na 99% widziałam Rhodię w Wariackich Papierach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Oxford, w małym co prawda wyborze, jest w sieci Carrefour. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafzi Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Duży wybór zeszytów Oxford widziałem ostatnio w Auchan - kratka, linia, grube, cienkie, do wyboru do koloru... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
comatose Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Duży wybór zeszytów Oxford widziałem ostatnio w Auchan - kratka, linia, grube, cienkie, do wyboru do koloru... W lokalnych sieciówkach w Auchan jest najwiekszy wybór i ceny najniższe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Rhodia jest w Wariackich. Ja tam kupowałem jakiś czas temu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrumpel Posted February 23, 2015 Author Report Share Posted February 23, 2015 Dzięki za informację. Widzę, że muszę popatrzeć w sklepach, o których wspomnieliście. Ciekaw jestem jak będzie z wyborem, zarówno Rhodii jak i Oxforda... Kto wie, może jednak kupię w ciemno w necie, jak znajdę jakiś fajny sklep... Jakbyście mieli jeszcze inne namiary, to nie krępujcie się.. Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dziku Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Zależy czego szukasz. Mój - sławiony przez Kasię - kalendarz, był prezentem (obecnie zdaje się przecenionym). Osobiście do przeróżnych notatek bardzo chętnie używam zeszytów formatu A4 sprzedawanych pod nazwą "Oxford Open Flex". Znakomity papier i bardzo wygodne, zabezpieczone transparentnymi okładkami. W sierpniu / wrześniu - w ramach powszechnie szanowanej i lubianej przez uczniów akcji "Witaj Szkoło" były nieracjonalnie drogie. Miesiąc później - za rozsądną cenę - nabyłem roczny zapas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafzi Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 [...] W sierpniu / wrześniu - w ramach powszechnie szanowanej i lubianej przez uczniów akcji "Witaj Szkoło" były nieracjonalnie drogie[...] Nie wiem czy uczniów, ale pióromaniaków z pewnością Osobiście mam używanie nieziemskie wśród tych wszystkich regałów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dziku Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Ja tam na żer ruszam dopiero na wyprzedażach po owej sierpniowo - wrześniowej akcji... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jwrzask Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Rhodię kupowałem i odbierałem osobiście w W-wie od Magdy i Marcina z Pióromaniaka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac.kozinsky Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 A Magda i Marcin mają notatniki Rhodii na sprzedaż? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jwrzask Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 A Magda i Marcin mają notatniki Rhodii na sprzedaż? Tak, Rhodię i Midori. Kupowałem na początku lutego i mieli duży wybór. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Mój Graduate nie drapie na niczym (choć na papierze ściernym nie pisałem...), nawet na tych tandetnych zeszytach z Carfourra co kosztują 0.99 PLN za twardą okładke z 80 kartkami, choć fakt, że komfort pisania nie jest największy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thefil9 Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 Wybór co prawda mały, ale w księgarni naukowej (lub w sklepie papierniczym naprzeciwko) są notatniki reportesrkie Rhodia, i zeszyty Clairefontaine w formacie A4, jeśli się o papier rozchodzi. Albo były, kupowałem kilka tygodni temu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafzi Posted June 6, 2015 Report Share Posted June 6, 2015 Bardzo lubię papier Optik Paper w zeszytach Oxford. Głównie używam papieru w kratkę, ale lubię jak jest ona tylko delikatnie zaznaczona... Niestety kratka w Oxfordach daje po oczach jak mało która Czy widzieliście może zeszyty Oxford z gładkim papierem? Ja nie znalazłem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted June 7, 2015 Report Share Posted June 7, 2015 Chyba nie ma. Też kiedyś szukałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 Oxford to tylko kratka, linia i trzy linie (szkolny). Za to asortyment im się powiększa. Zapatrzyli się chyba na Rhodię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafzi Posted June 8, 2015 Report Share Posted June 8, 2015 No właśnie tak myślałem... Dzięki za odpowiedź. No nic, trzeba żyć z tą kratką taką jaka jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts