visvamitra Posted December 7, 2014 Report Share Posted December 7, 2014 Spółka J. Herbin jest firmą z tradycjami, na rynku funkcjonuje od 1670 roku. W oficjalnej linii dostępnych jest 30 kolorów: Planuję przygotować zestawienie całej linii 30 kolorów (bez serii 1670). Bleu Myosotis to mdły odcień niebieskiego. Mnie sie nie podoba. Ekspresjonizm abstrakcyjny (czyli strzał strzykawką napełnioną atramentem na kartkę Mondi o gramaturze 120g) Krople atramentu na ręczniku kuchennym SOFTWARE ID Zakres koloru Papier firmowy - Kaweco Classic Sport, eyedropper, blaszka B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 zacny bladawiec. prima sort! aż sobie zamówiłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 Blady albo raczej wypłowiały. Nie podoba mi sie i nie kupie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 taka ciekawostka. atrament leżakował sobie w szafie, w szczelnie zakręconym kałamarzu, nie wiem, może rok? może więcej? w każdym razie napełniłem nim ostatnio pióro, a on, proszę ja was, ciemny niemalże jak bleu nuit. to nie tak, to nieładnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 13, 2017 Author Report Share Posted February 13, 2017 O proszę. Zdjęcie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 wieczorem poszukam jakiejś wiarygodnej próbki, aczkolwiek sprzed roku, to wiesz, mogłaby ze starości wyblaknąć przecież. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 13, 2017 Author Report Share Posted February 13, 2017 Co racja, to racja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 trochę mnie to zajęło, ale co się odwlecze, to nie uciecze. to są te połączone/ papier i pióro te same w obu przypadkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 20, 2017 Author Report Share Posted February 20, 2017 O proszę PS: czy tylko ja nie widzę zdjęć czy inni też nie? Imagheshack jest do kitu, tyle wam powiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MBRafał Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 Ja w nim widzę więcej fioletu niż "blue"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 PS: czy tylko ja nie widzę zdjęć czy inni też nie? Imagheshack jest do kitu, tyle wam powiem. Mnie nie wyświetlają się tylko trzy. Widzę ekspresjonizm abstrakcyjny, ręcznik, software id, zakres koloru i ostatnie zdjęcie na którym jest rozmazanie stalówką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rinke Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 Potwierdzam, trzy zdjęcia znikły w odmętach internetów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 (edited) U mnie nie widać tylko dwóch przedostatnich. Ale skoro już tu jestem, to atrament wygląda dla mnie jeszcze gorzej, niż niebieski Hero. Jak coś niebieskiego rozcieńczone wodą. Właściwie, to Hero mi się nawet (w pewnych okolicznościach) podoba, a to nie. Podobają mi się natomiast rbit9n, te twoje krzyżyki. Bardzo to kolorowe i ładne. To jakaś głębsza idea, czy po prostu test atramentu? Edited February 20, 2017 by Kleks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 O proszę PS: czy tylko ja nie widzę zdjęć czy inni też nie? Imagheshack jest do kitu, tyle wam powiem. a to IS jeszcze działa? ja przestałem korzystać, jak zaczęli podwyższać opłatę miesięczną, czy coś takiego. Ja w nim widzę więcej fioletu niż "blue"... może francuskie niezapominajki są bardziej fioletowe? a może to taki kompromiś między kolorem kwiatu i kolorem pączka? U mnie nie widać tylko dwóch przedostatnich. Ale skoro już tu jestem, to atrament wygląda dla mnie jeszcze gorzej, niż niebieski Hero. Jak coś niebieskiego rozcieńczone wodą. Właściwie, to Hero mi się nawet (w pewnych okolicznościach) podoba, a to nie. Podobają mi się natomiast rbit9n, te twoje krzyżyki. Bardzo to kolorowe i ładne. To jakaś głębsza idea, czy po prostu test atramentu? dziękuję. idei nie ma żadnej, po prostu taki teścik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts