scoobydoo19911 Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 Witam Jakie pióra są najładniejsze? Moje typy to: Pelikan Raden Gekko (przebija nawet omasa 360) Omas 360 Parker 51 tu zdjęcia chyba nie muszę wrzucać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Montblanc Meisterstuck Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Jest ich wiele. Na razie wrzucę zdjęcia dwóch, bo akurat mam je zrzucone na imageshacka. NEGORO NURI - Faggionato http://www.faggionato.fr/#!/?page_id=50 NERVION - Romillo http://www.romillopens.com/nervion-9/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GranatowyPrawieCzarny Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 (edited) Najładniejsze dla mnie są pióra polskie, japońskie i niemieckie. Polskie: Wiland Muki Wiland Aleksandra: Zdjęcia ze strony producenta: www.wiland.eu Japońskie: Nakaya w większości. Niemieckie: Montblanc149 Edited May 29, 2014 by GranatowyPrawieCzarny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 (edited) Na dziś - właściwie wszystkie Maki-e, na przykład ten: Edited May 29, 2014 by zutka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Te polskie pióra są piękne. Ciekawe, czy dobrze piszą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 A zobaczywszy ten temat już już byłam pewną, że mogła go napisać tylko kobieta... A tu taka niespodzianka od Scoobiego. Dla mnie najpiękniejsze są Aurory. Choć nie mam ani jednej. Podziwiam je z daleka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Miałem w ręku czarnego Wilanda i o ile design podoba mi się, o tyle wykonanie i to, jak czuć to tworzywo w dłoni nie podoba mi się wcale. Biały podoba mi się bardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Visvamitra - nie znałam tych piór, które pokazałeś, są naprawdę przepiękne. Aż się boję sprawdzić ile kosztują... Dla mnie w ogóle najładniejsze są pióra czarne, najlepiej ze złotymi wykończeniami.tak nawet ostatnio myślałam, że w sumie mogłabym nie mieć innych.gdybym musiała wybierać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scoobydoo19911 Posted May 29, 2014 Author Report Share Posted May 29, 2014 A zobaczywszy ten temat już już byłam pewną, że mogła go napisać tylko kobieta... A tu taka niespodzianka od Scoobiego. Dla mnie najpiękniejsze są Aurory. Choć nie mam ani jednej. Podziwiam je z daleka. jak mam to traktować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 jak mam to traktować? ja myślę, że jak komplement. wiesz, przełamywanie schematów, yin i yang, te rzeczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scoobydoo19911 Posted May 29, 2014 Author Report Share Posted May 29, 2014 (edited) to dalej średnio brzmi jednak wracając do tematu to biały wiland jest świetny, ciekawie się prezentuje jeszcze demonstrator tego czarnego Edited May 29, 2014 by scoobydoo19911 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Nie wiedziałem, że w Polsce robi się pióra. Ceny zabójcze, ale może ktoś słyszał o innych manufakturach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 te krysztalki (?) Z tylu chyba sugeruja ze jest to pioro damskie. ale wyglada swietnie, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 (edited) te krysztalki (?) Z tylu chyba sugeruja ze jest to pioro damskie. ale wyglada swietnie, Jak to jest damskie, to jestem kobitką, że ho ho... a tak á propos wersja "standardowa" też nie wygląda źle... a zamiast brylancików, ma fajny grawerunek... taki specyficzny "licznik"... Edited May 30, 2014 by Ender Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 czarna tez jest ladna, ale czerwona wg mnie lepsza. czerwony to moj ulubiony kolor . te krysztalki troche psuja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Montblanc Meisterstuck Który? Ten: A może ten: Albo ten?: A, albo ten: Jestem w konfuzji tak naprawdę to wiem że chodzi Ci o współczesne 14X, ale jestem wredny i musiałem się przyczepić :f Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 proszę bardzo, jak wiesz ja czuję ten klimat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 te krysztalki troche psuja. Te kryształki to nie jest aby alotropowa odmiana węgla? Według opisów, przynajmniej w klipsie jest kilka "kamyków". Podobno najlepsi przyjaciele kobiety... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gadzinisko Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 (edited) Jeśli chodzi o materiał i kształt też to chyba https://chatterleyluxuries.com/wp-content/uploads/2012/12/Conway-Stewart-Wellington-Mocha-2.jpg Tak, poszedłbym z nim do łóżka. Jak również z http://sklep-scryba.pl/images/DIVINA%20BOSKIE%20FP%200.jpg A z bardziej przeciętnych cenowo to nie wiem Edited May 30, 2014 by Gadzinisko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 Gust mi się od czasu do czasu zmienia. Ostatnio mocno do mnie przemawiają pióra bez klipsa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 jak się pisze tymi maciupeńkimi? mógłbyś przynieść na spotkanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 To białe - co to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxy Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 (edited) Jeżeli się nie mylę pióro Wiland - Muki Edited May 31, 2014 by foxy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 jak się pisze tymi maciupeńkimi? mógłbyś przynieść na spotkanie? Lekko drapie, jeszcze go nie skończyłem. Najpierw cudze, potem własne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts