Aleksandra Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Jak w temacie Etui czyli w czym nosicie piora, olowki, dlugopisy... Zakladam oddzielny watek, aby w nim mozna bylo pokazac w czym nosi sie swoje urzadzenia pismiennicze. I odrazu prosba do adamona mozesz opisac nam swoje etui (pokazane w watku - ile pior uzywamy na codzien) jakiej firmy, jak wytrzymaly jest material z ktorego jest zrobione, wymiary itp. Ps. mi osobiscie podoba sie ta wysciolka wewnetrzna (o ile mnie moj wzrok nie myli) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
an-j Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 ja niestety jeszcze nie znalazłem porządnego etui dla siebie tak na 3 piórka, a jakby było miejsce w nim jeszcze na naboje lub konwerter i przy tym by było stosunkowo poręczne, estetyczne i dobrej jakości... to jak dla mnie byłaby full opcja Na razie męczę się jakoś: z firmowym etui watermana (w którym również świetnie się mieszczą ukryte zapasowe naboje ), i do tego osobno pojedyncze "skórzane" etui parkerowskie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamon Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 http://www.kasia-fq.pl/oscgold/kosmetyczki-etui-c-8_11.html?page=7&sort=2a Mam i używam od roku. Bardzo porządne (skóra) i niespecjalnie drogie (49 zł). Są czarne, brązowe, bordo i czerwone (wyściółka w kolorze etui). Jestem baaardzo zadowolony. 3 regulowane szlufki, a jak widać na zdjęciu - luzem mieści się czwarte piórko (byle nie za grube). Bordo i czerwone rozdysponowałem wśród znajomych, a sam używam czarnego i brązowego. Z pełnym przekonaniem polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
an-j Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 ciekawa oferta i rozsądna cenowo, mi jakoś również brąz i czerń przypada do gustu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Łux Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Ja mam z kolei to etui http://www.kasia-fq.pl/oscgold/piornik-naturalnej-czarnej-skory-p-146.html Mogę polecić z czystym sumieniem. Plusem tego etui jest miejsce na dodatkowe rzeczy takie jak konwerter czy naboje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Łux Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Problemem w tym etui były tylko dość wąskie hmm... tulejki jak na moje grubsze pióra. Udało mi się problem rozwiązać następująco. Włożyłem całe etui do ciepłej wody na pół godziny następnie (nadal w wodze) wepchnąłem w te tulejki grube długopisy i zostawiłem jeszcze na godzinę w wodzie dzięki czemu grubsze pióra wchodzą bez problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted November 22, 2011 Author Report Share Posted November 22, 2011 Moje etui wszystkie sa skorzane pierwsze Cepelia - cala szkola srednia pioro nie obcieralo sie o olowek ze wzgledu na to ze etui ma 2 oddzielne komory druga Cepelia ciemne - studia podobnie jak poprzedniczka Oba swietne i nie do zdarcia Etui czerwone Vasari Vera Pelle duze na 4 piora Etui brazowe Valentini wada widoczny w etui olowek i pioro dotykaja sie (glowkami) olowek pokol mi dodatkowo material zamka zalety swietna skorka nie ma sladow pekniec i wytarc. Zadrapania sa od czasu do czasu polerowane balsamen do skory ADAX (zakupionym w sklepie firmowym Wittchena w Bydgoszczy Nadal poszukuje idealnego etui Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted November 26, 2011 Author Report Share Posted November 26, 2011 Dzisiaj zamowilam cos takiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adams99 Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Witam. Dziś zamówiłem takie zwijane etui : Mam nadzieję że się sprawdzi choć nie jest sztywne więc nie wiem jak z "obijaniem" się piór. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted December 24, 2011 Report Share Posted December 24, 2011 Ile piór się tam mieści? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adams99 Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 Jeszcze nie dojechało Sądze że z 10-12 z pewnością. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malwes Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 U nas Mikołaj był w tym roku bardzo "piórkowy" i "piórko-tematyczny" więc przywiózł pod choinkę dla mnie takie: http://www.kasia-fq.pl/oscgold/piornik-naturalnej-brazowej-skory-p-145.html i dla męża takie: http://www.kasia-fq.pl/oscgold/piornik-naturalnej-czarnej-skory-p-61.html Zresztą Mikołaj chyba zaczerpnął pomysł właśnie z tego forum. Na razie wydają się być bardzo fajne i praktyczne - ale napiszę więcej po dłuższym użytkowaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
młody Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 (edited) Carene nosiłem w czymś takim: http://www.highclass...ll_e,p739812366 Przypasowało idealnie kształtem. Dzisiaj Carene wypłukałem wyszuszyłem i poszukuję czegoś większego. Edit: Swoją drogą strasznie przepłaciłem za nie Edited December 29, 2011 by młody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 http://www.kasia-fq....?page=7&sort=2a Mam i używam od roku. Bardzo porządne (skóra) i niespecjalnie drogie (49 zł). Są czarne, brązowe, bordo i czerwone (wyściółka w kolorze etui). Jestem baaardzo zadowolony. 3 regulowane szlufki, a jak widać na zdjęciu - luzem mieści się czwarte piórko (byle nie za grube). Bordo i czerwone rozdysponowałem wśród znajomych, a sam używam czarnego i brązowego. Z pełnym przekonaniem polecam. Adamon, dzięki za wiadomość. Miałam Cię podpytać o Twoje etui i już wszystko wiem. Podoba mi się opcja z czterema piórami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Też używam etui kupione w tym sklepie, Trzymam w nim swoje żółwiki. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 To takie ptaszożółwiki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted February 12, 2012 Author Report Share Posted February 12, 2012 nie etui a i tak cieszy i to jak!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
an-j Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 (edited) Też używam etui kupione w tym sklepie, Trzymam w nim swoje żółwiki. zdrówka Mam dokladnie takie samo od ok miesiąca i jestem z niego całkiem zadowolony u mnie na razie spoczywa perspective i parker IM oraz zapasowe naboje do nich czerwony qink i florydka tak jakby się nagle w konwerterze wyczerpał Edited February 20, 2012 by an-j Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
traumeel Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Czy znajdujecie jakieś rozsądne argumenty przemawiające za zakupem drogich Witchenów zamiast tańszych no-namów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilot Inspektor Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Też jestem aktualnie na etapie etui. Chyba nie obejdzie się bez dwóch, jedno do domu, na "podręczne pióra" drugie, mniejsze do pracy. Jeśli chodzi o jakość i firmy to wydaję mi się ze podstawa do prawdziwa skóra. mama takie "z cepelii" które jest w rodzinie już chyba trzecie pokolenie i gdyby nie to że mieszczą się w nim tylko długopisy nadal byłoby używane ps. adams99 możesz napisać coś o swoim zwijanym? myślałem nad podobnym (jak się domyślam, bo zdjęcia już nie działają) do domu. np cos takiego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
musicman Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Mam pytanie o etui Pelikana na 3 pióra. Wejdą 3 duże pióra i czy każde jest oddzielone, aby się nie obijały? Mam jednokomorowe i bardzo jestem zadowolony ale rodzina sie powiększa. Możecie polecić coś podobnego? Próbowałem już conajmniej kilka w różnych sklepach ale niestety wszystkie okazują się małe, na normlanej wielkości długopisy. Zaznaczam, że 500 zł za np. MB nie dam. Dla pogladu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jazz_czyta_książki Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Widziałem kiedyś na żywo etui ściągane z Włoch (pełno tego na ebayu) do wyboru na 3/5/12 piór. Nie było złe. Może takie Ci się przyda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted April 16, 2012 Author Report Share Posted April 16, 2012 (edited) musicman ktos kiedys pokazywal etui na piora, ktore bylo pierwotnie etui na cygara 2 piora w odzielnych komorach niestety nie moge znalezc gdzie to bylo cos podobnego pokazuje Margo tutaj (na stronie 7) http://www.piorawiec...pioro,1439.html Edited April 16, 2012 by Aleksandra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igrius Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Niestety nie znajdę na necie zdjęcia. Ale jak byłem brzdącem, to dostałem wspaniały piórnik ze skóry czerwonej zakupiony specjalnie w Czechach. W swojej głupocie niestety zniszczyłem go w 8-smej klasie. A teraz już takiego się nie dostanie. Tam zmieściłoby się sporo piór. Aktualnie również coś poręcznego poszukuję. Może się uda w sklepie. Krokodyl na Piłsudskiego we Wro do namierzenia . I. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted April 23, 2012 Author Report Share Posted April 23, 2012 Dla mnie i tak idealem pozostanie etui mojej mamy po zestawie pismieniczym Markant 166 Takie etui prezentowal Thay na starym forum plastikowa oslonka na olowek jest genialna teraz mam zawsze poklute i pobrudzone zamki przez olowki automatyczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts