namiki Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 (edited) widzę, że ostatnio zainteresowaniem cieszą się pióra marki Pilot. Wstawiam zatem kilka zdjęć Namiki, które do mnie niedawno dotarło. Pióro przedstawia Orła Bielika, który właśnie upolował rybę. W tle krajobraz górski. Ten egzemplarz pochodzi z limitowanej serii składającej się z 900 sztuk. Zastosowano w nim kilka technik zdobienia maki-e. Edited September 22, 2013 by namiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 I dopiero teraz o nim mówisz...(?) No ładnie . Super piórko, gratulacje! Napisz parę słów o stalówce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted September 22, 2013 Author Report Share Posted September 22, 2013 dzięki!! Muszę ją przetestować, M -ka, 18-K. Póki co skończył mi się atrament... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Polski motyw w sztuce japońskiej. Piękne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 (edited) Polski motyw w sztuce japońskiej. Piękne. Orzeł bielik jest godłem USA. W godle RP jest chyba orzeł przedni, tylko biały Tak do końca to nie wiadomo. Zresztą jak zwał tak zwał - orzeł biały zdrówka Edited September 22, 2013 by konis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kastorr Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 (edited) Przepiękne, żadne nie przemawia do mnie tak jak to, właśnie ze względu na ten polski akcent! Edit: Up może i tak ale nie zmienia to faktu że orzeł więc jako taki akcent jest. Lubię też te zwierzęta dzięki jednej książce która wpadła mi w ręce jakiś czas temu i przeczytałem ją parę razy. Jest tam wiele o zachowaniach tych ptaków i przez tą właśnie analogię autor dochodzi do tego jak człowiek powinien się zachowywać biorąc przykład z tych zwierząt. Tytuł tej książki to "Szybuj z orłami" Bill Newman. Edited September 22, 2013 by kastorr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted September 22, 2013 Author Report Share Posted September 22, 2013 Orzeł Bielik występuje w Polsce i jest symbolem Wolińskiego Parku Narodowego! Natomiast faktycznie pewne jest, że tenże ptak jest godłem USA. natomiast kwestia dotycząca tego jaki orzeł jest na naszym godle jest, zdaje się, niejednoznaczna... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Zacne piórko, gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Amerykanom tak się nasz orzeł spodobał że podróbkę zrobili Pióro zacne, podobają mi się te zdobienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 ................. natomiast kwestia dotycząca tego jaki orzeł jest na naszym godle jest, zdaje się, niejednoznaczna... Ano nie jest jednoznaczna. Niektórzy poważni historycy głoszą tezę, że na denarze Bolesława Chrobrego, nie widnieje orzeł, lecz paw, który był symbolem Św. Wojciecha. Dopiero w XII wieku orzeł pojawił się na monetach, pieczęciach i chorągwiach książąt piastowskich. Ale co tam. Orzeł, czy paw, Paw by nawet w lepszy sposób oddawał nasze cechy narodowe. Francuzi mają swojego kogucika i im to nie przeszkadza. Pióro zaś ładne. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted September 23, 2013 Author Report Share Posted September 23, 2013 dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted September 23, 2013 Report Share Posted September 23, 2013 "pawiem narodów jesteś i papugą." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted September 25, 2013 Report Share Posted September 25, 2013 Gratulacje ! Piękne pióro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted September 25, 2013 Author Report Share Posted September 25, 2013 dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts