ArielN Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Mamy już kolejny rok i, przyznam się szczerze, mam w zwyczaju planować jakie pióra (z pewnością) kupię w ciągu 12 miesięcy. Ciężko się do tego przyznać, ale to już bardzo zaawansowana postać pióroholizmu (ewentualnie piórzej grypy). Na 2013 rok cel jest jeden: prototypowy egzemplarz Parkera Frontiera testowo wprowadzony do sprzedaży na północy USA na kilkanaście dni. Podobno rzeczywiście istnieje, podobno ktoś go widział. Polowanie na Migoi czas zacząć PS. Zdjęcia nie załączam, bo jeszcze nikomu nie udało się sfotografować tego cuda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drake29a Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Montblanc 146 lub 149. Nakaya Decapod. Jak już te dwa piórka zakupię, to zostanie Vacumatic w wersji Niebieskie paseczki, Vacumatic Shadow Wave, i pewnie kilka innych. Na koniec jako wisienka na torcie będzie Duofold ze wcześniejszej produkcji, jakieś lata 30, np łaciaty;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted January 16, 2013 Author Report Share Posted January 16, 2013 Jeżeli chodzi o trzy ostatnie, które wymieniłeś, to egzemplarze w dobrym stanie będą pewnie okupione wysoką ceną. Powodzenia w szukaniu okazji No i uwaga na dyskolorację! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ninogniew Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Ja narazie z mniejszym przytupem planuję chińczyka Najlepiej JInhao 2007 chiński mur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drake29a Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Czy ja wiem, poniżej 300 zł zejdę z każdym z nich:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Ooooo - gdzie i jak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drake29a Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 W sensie z Duofoldem, i Vacumaticami:P Moje 2 Parkery Vacumatic kupiłem łącznie za 400 zł Moje 3 Duofoldy kupowałem średnio po jakies 120 zł, a Bordowy Junior, jest w stanie lepszym niż ten Bordowy Junior co go niedawno krakmisak na allegro za 280 zł puścił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 (edited) Uzupełnienie kolekcji Wality do 1 pióra w każdym kolorze na każdy zakraplaczowy model wyprodukowany przez Wality (jeszcze co najmniej kilka serii jest do uzupełnienia). Do tego jedno z dwóch mega hindusów: Guider Zimbo, Ratnam Supreme. Edited January 16, 2013 by Cwiekoszczak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted January 16, 2013 Author Report Share Posted January 16, 2013 Do tego jedno z dwóch mega hindusów: Guider Zimbo, Ratnam Supreme. Szykują się gigantyczne zakupy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Planowana jest tylko Nakaya Cigar/Writer Portable. Reszta będzie w grudniu wyrzutem sumienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Szykują się gigantyczne zakupy! Za to pewnie rozłożone równomiernie na cały rok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jwrzask Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 (edited) Plany na 2013? Pelikan 100 w złocie i szylkretowy Pelikan 101N w stanie jak najbliższym sklepowemu. Edited January 16, 2013 by jwrzask Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 U mnie w planach kilka wersji Sheaffer Balance, Snorkel i jak będą fundusze to Sheaffer Crest w brązowe paseczki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Ja swoich planów zakupowych nie zdradzę, bo nie chcę zapeszać. Ale plan jest dość ambitny. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 teraz już tylko Dunill - Namiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uczeń Czarnoksiężnika Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Dotychczas kierowałem się w planach zakupowym chęcią nabycia piór, które szczególnie mi się spodobały i wybitnie wpisały się w mój gust estetyczny. Świetnie pisze się piórem, któe w dodatku bardzo mi się podoba wizualnie. Teraz, gdy plany te powoli się zrealizowały, nie wiem co mógłbym zaplanować jeszcze. W sumie można coś, ale zacząłem się dziś zastanawiać czy jest w tym sens. Trudno jest pisać non stop więcej niż pięcioma piórami. Mój zbiór (choć rejestrując się na forum miałem przekonanie, że więcej niż pięć nie kupię) zbliża się do 10-ki i już mam wyrzuty, że niektóre egzemplarze przez jakiś czas leżą nieużywane. Tak chyba dla zaspokojenia próżności mógłbym jeszcze przemyśleć zakup pióra Graf von Faber Castell (np. Classic Ebony) czy, co od dawna chodziło mi po głowie, ale ceny skutecznie odstraszały, pióa Conway Stewart, powiedzmy Wellingtona. Na szczęście Montblanc mi się nie podobają i choroba zwana MB149 mi nie grozi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted January 16, 2013 Author Report Share Posted January 16, 2013 teraz już tylko Dunhill - Namiki Nie będzie łatwo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted January 16, 2013 Author Report Share Posted January 16, 2013 Ja swoich planów zakupowych nie zdradzę, bo nie chcę zapeszać. Ale plan jest dość ambitny. zdrówka Konis, zdradź chociaż z jakiej stajni będzie pochodził nowy nabytek (nowe nabytki) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 nie będzie łatwo, ale może choć jedno się trafi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uczeń Czarnoksiężnika Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Konis,zdradź chociaż z jakiej stajni będzie pochodził nowy nabytek (nowe nabytki) Dawniej powiedziałbym, że Waterman, ale konis ostatnio nie trzyma się jednej stajni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
musicman Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Ja bym chciał jakiegoś japońca - najchętniej Nakaya Equilibrium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Konis, zdradź chociaż z jakiej stajni będzie pochodził nowy nabytek (nowe nabytki) He, he... Nic z tego. Powiem jak kupię. A na razie nie mogłem sobie odmówić nabycia zgrabnego, zielonego ołóweczka Watermana Preface zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 A takie tam, dwa piórka od kolegów forumowiczów, jedno widziałem, macałem i... . Drugiego, nie widziałem (jeszcze), nie macałem (mam nadzieję, że niedługo to się zmieni ) no ale... nie jest na sprzedaż Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
musicman Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 ...napisz co to? :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Lamy Studio Faber Castel Emotion No i może coś z czeskich piór i pare kolorów Parkera IM i Jinhao 450. to i tak tylko początek marzeń Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts