filifionka Posted February 3, 2022 Report Share Posted February 3, 2022 Znalazlam taki maly adapter, przejsciowke z ich systemu na international. Kosztowalo ponizej 2 euro i wydawalo sie dobrym pomyslem. Ale kupienie jest niemozliwe, bo niedostepne, wyczerpane itd. Czy ta przejsciowka miala wady? Normalnie gdzies by byla, ale probowalam popytac i dostaje odpowiedzi typu "bardzo nam przykro, towaru nie ma w ofercie i juz nie bedzie". Cos mu musialo byc w takim przypadku, bo dobrze zrobiony produkt raczej nie znika wszedzie wlacznie ze strona producenta?? Owszem, zostaje allegro i ebay, ale juz sie nacielam i pasujace oryginalne produkty wcale nie musza takie byc. Sprawdzilam adapter po znalezieniu jednego platinum w kolorze dark emerald ponizej 40 zl ale to nic nie da jesli wlasne naboje sa drozsze i nie wszedzie dostepne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyci Posted February 3, 2022 Report Share Posted February 3, 2022 Ten adapter co prawda działa, ale moim zdaniem jest niewygodny (a dla piór kieszonkowych wyjątkowo niewygodny). Lepszym pomysłem jest zakup konwertera - uwaga, do piór kieszonkowych konwerter nie pasuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted February 3, 2022 Report Share Posted February 3, 2022 6 godzin temu, filifionka napisał: Sprawdzilam adapter po znalezieniu jednego platinum w kolorze dark emerald ponizej 40 zl ale to nic nie da jesli wlasne naboje sa drozsze i nie wszedzie dostepne. Jak je pokochałaś, to bież, będziesz karmiła pisklaka strzykawką. Omnia vincit amor et nos cedamus amori. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filifionka Posted February 3, 2022 Author Report Share Posted February 3, 2022 (edited) No wlasnie to nie jest takie proste. To jest prefounte dark emerald, podobno wersja modelu, ktory lubi pekac. Teraz jestem na etapie sprawdzania, czy prefounte tez tak maja i jeszcze nie wiem. Jeszcze kilka dni tropienia komentarzy i dojde do jedynego slusznego wniosku, ze na imieniny 22.2. piora nie kupie i odloze do urodzin w listopadzie. Chce 1 pioro bezproblemowe i nie wychodzi. Te, ktore mi sie podobaja, albo mnie stac, po kolei eliminuje, bo cos im jest. A te lepsze i drozsze, na razie odpadaja ze wzgledow ekonomicznych. Zwariuje i kogos pogryze jak nic! Edited February 3, 2022 by filifionka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted February 4, 2022 Report Share Posted February 4, 2022 Dziś na allegro jeden sklep wrzucił Piloty MR za niecałe 60 zł, może po prostu weź któregoś z nich? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markol Posted February 4, 2022 Report Share Posted February 4, 2022 To dobry pomysł. Ewentualnie, jeśli wpadło Ci w oko Platinum, popatrz na Plaisir. Trochę droższe niż Prefounte, ale korpus i skuwka wykonane z aluminium, więc tak szybko się nie zniszczy a nową sekcję ze stalówką można pozyskać z Preppy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zurek Posted February 4, 2022 Report Share Posted February 4, 2022 4 godziny temu, Rittel napisał: Dziś na allegro jeden sklep wrzucił Piloty MR za niecałe 60 zł, może po prostu weź któregoś z nich? Fajna ta seria zwierzęca, cena też. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markol Posted February 4, 2022 Report Share Posted February 4, 2022 To chyba jakaś większa akcja promocyjna, bo w krakowskim "Twoim Piórze" też są po 60 złociszy, w dodatku z futeralikiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted February 5, 2022 Report Share Posted February 5, 2022 Przy Platinum Preppy ta przejściówka przy stalowce 0.2 się nie sprawdza, za mało atramentu podaje, szkoda nerwów. Lepiej uzupełniać naboje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filifionka Posted February 13, 2022 Author Report Share Posted February 13, 2022 Bylam ogladnac pilota mr, pozwolili mi potrzymac egzemplarz wystawiony i nie lezy mi w lapie. Probowac sie przekonac do niego? Wizualnie sliczny, zwlaszcza wersja czerwona. Tym wystawowym nie pisalam, moze nalezalo, pani pytala czy zapakowac naboj. Oj, zle sie za to zabieram jak nic! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted February 13, 2022 Report Share Posted February 13, 2022 Ja moje kupione okazyjnie podarowałem: https://www.piorawieczneforum.pl/topic/51-jakie-pi%C3%B3ro-dzisiaj-kupi%C5%82e%C5%9B/?do=findComment&comment=200958 W dużej męskiej dłoni nie leżą, ale kobiece łapki są sprawniejsze😀. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts