mateuszf Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 (edited) Witam wszystkich ! Jest to mój pierwszy post. Jestem amatorem jeśli chodzi o pióra wieczne. Piszę piórami wiecznymi, aczkolwiek miewam przerwy od ich użytkowania. Lubię też pióra kulkowe (Parker Vector Standard Black i Schneider One Hybrid C). Jeśli chodzi o pióra wieczne, używam Parker IM Gun Metal CT (z zakupionym tłoczkiem do atramentu) i Pelikana. W tym momencie pojawia się mój problem. Dostałem tego Pelikana od mojego taty jakiś czas temu. Przeleżał w szufladzie kilka/kilkanaście lat. To pióro jest cudowne, piszę się nim znakomicie. Chciałbym wiedzieć co to za model. Szukałem trochę, ale jest z tego co widziałem kilka zbliżonych modeli. Bardzo proszę o pomoc w rozpoznaniu. Załączam zdjęcia. Z góry dziękuję i wszystkiego dobrego dla wszystkich użytkowników. P.S. Świetne hobby, styl życia, stan umysłu - nie wiem jak to nazwać, związany z piórami wiecznymi. Brawa dla Was ! Edited February 25, 2017 by mateuszf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 Hej Mateusz! Fajnie, że dołączyłeś do forum :). Teraz musisz się mocno trzymać, bo można wpaść w prawdziwe szaleństwo! Pelikan, którego dostałeś od taty, to model M200. Tutaj znajdziesz kilka podstawowych informacji jakie są jego znaki charakterystyczne: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszf Posted February 25, 2017 Author Report Share Posted February 25, 2017 Bardzo dziękuję za pomoc! Pióromaniakiem raczej nie zostanę, ale tak jak napisałem, lubię pióra Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 1 godzinę temu, mateuszf napisał: Bardzo dziękuję za pomoc! Pióromaniakiem raczej nie zostanę, ale tak jak napisałem, lubię pióra Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam! Nie ma za co :). Miłego pisania! PS Opór to pierwsza faza . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 Ahoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karwak Posted February 25, 2017 Report Share Posted February 25, 2017 Cześć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Witamy na PWF! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MBRafał Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Witaj, bardzo głodko i płynnie piszące pióro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Hejka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted February 26, 2017 Report Share Posted February 26, 2017 Hej! Ho! ? Witaj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel84 Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 Pelikan M200 to bardzo dobre i klasyczne pióro. Dla niektórych może kapinę za małe ale to kwestia indywidualna. Jakość jest bez zarzutu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davvidci Posted March 4, 2017 Report Share Posted March 4, 2017 Witaj! Też myślałem, że pióroza mnie nie dopadnie... ...skończyłem z 14 piórami w cztery miesiące Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MBRafał Posted March 4, 2017 Report Share Posted March 4, 2017 (edited) Pelikan na początek... to szlachetnie i elegancko zarazem Brawo TY i brawo MY Edited March 4, 2017 by MBRafał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts