Radek. Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Witam. Na imię mam Filip (niech nie zmyli Was nazwa użytkownika). Nie jestem hobbystą „piórowym”, nie chcę stworzyć własnej kolekcji, ba… nawet nie używam pióra. Konto założyłem jakiś czas temu i przez ten okres czytałem, czytałem, czytałem,… przygotowując się do pewnego jubileuszu, który zbliża się wielkimi krokami - szczegóły znajdą się w moim pierwszym poście/pytaniu – „dla 50-cio-latka na kolejne 50lat” Witam i pozdrawiam wszystkich „Pióromaniaków” Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Hej! Ho!?? Witaj! Idź śladami ojca - pisz piórem, to nie boli (no chyba, że kieszeń i portfel) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Ale pióro ma charakter. Pisanie piórem dziś, w epoce cienkopisów, tabletów i smartfonów, jest czymś bardzo osobistym i czymś, co udowadnia, że nie wszyscy muszą iść w stadzie, w jednym słusznym kierunku. Być może Twój tato również traktuje pisanie piórem, jako coś w rodzaju manifestu - A właśnie, że nie muszę! - Tym bardziej, wypada Mu życzyć dużo zdrowia w 50 urodziny i zrobić wszystko, żeby pomóc Mu pozostać Sobą. Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek. Posted November 27, 2016 Author Report Share Posted November 27, 2016 VojasK, Kleks - zawstydziliście mnie Nie żebym od razu rzucił się do szukania pióra dla siebie, ale... spróbuję spojrzeć na czynność jaką jest pisanie z Waszej strony. Może za jakiś czas założę swoje konto na forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted December 1, 2016 Report Share Posted December 1, 2016 Hej Filip! Witaj na PWF . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted December 3, 2016 Report Share Posted December 3, 2016 Witam i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted December 6, 2016 Report Share Posted December 6, 2016 Ahoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MBRafał Posted December 6, 2016 Report Share Posted December 6, 2016 Witaj na Forum Filipie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek. Posted December 20, 2016 Author Report Share Posted December 20, 2016 Witajcie Ponieważ dobry obyczaj nakazuje najpierw się przedstawić,... więc... mam na imię Radek, mieszkam w Płocku. Moje imię zawitało na tym forum duchem... jakoś tak... niecały... rok temu ??... ciało zaś - dotarło dopiero dziś,... a sprawcą całego zamieszania był mój syn, który, jakby to nie zabrzmiało - zostawił mi spadek w postaci tego konta. No i jak tu nie kochać własnych dzieci Jeszcze raz witam wszystkich użytkowników forum - pióromaniaków, pióroholików, piórohobbystów, zbieraczy piórowych, kolekcjonerów piór, czynnych chlapaczy atramentem, wyczekujących i w stanie spoczynku, gości niezarejestrowanych,... i wszystkich tych których nie wymieniłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emrzet Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 No to cześć. To jest dopiero konto z historią! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 Hej! Ho!?? Witaj! 1. Jakie pióro dostałeś od syna? 2. Zrób to samo synowi - załóż mu jego konto, bo już powoli zaczął nasiąkać pióromanią. 3 Baw się dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pola Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 Cześć! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek. Posted December 20, 2016 Author Report Share Posted December 20, 2016 Hejka Dzięki za przywitanie Hej! Ho!??Witaj!1. Jakie pióro dostałeś od syna?2. Zrób to samo synowi - załóż mu jego konto, bo już powoli zaczął nasiąkać pióromanią.3 Baw się dobrze. Pióra sensu stricto nie dostałem, rodzinka nie mogła się zdecydować jak staremu dogodzić . Niemniej jednak prezent był i to nawet dwa - pierwszym jest atrament Pelikan Edelstein Amethyst, a drugim - rozpoczęta licytacja na e-bay z piórem MB220, wylicytowanym przez moją rodzinkę do 135$,...ale niestety przegapiłem i pióro poszło w świat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Witam @VojtasK, może terapia szokowa nie jest najlepsza (chodzi mi o szanownego Syna Filipa)? Za to nęcenie poprzez pisanie atramentami o pięknych, soczystych barwach to już inna sprawa. Osobiście stosuję taką taktykę u siebie i na uczelni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts