Jump to content

Nowe kałamarze Diamine

A  

23 members have voted

1. 1. Czy nowe kałamarze są, Twoim zdaniem, ładniejsze od starych?

Recommended Posts

Na Fountain Pen Network pojawiła się informacja, że Diamine zmienia design dużych kałamarzy. Więcej informacji znajdziecie w wątku założonym przez Chrissy. Z tego wątku pochodzą też prezentowane niżej zdjęcia.

W telegraficznym skrócie: decyzja wynika z ograniczonej dostępności starych butelek. 

Kluczowe zmiany: 

• Nowe kartoniki zapożyczają design z serii Shimmetastic. Zaletą - dla mnie - jest to, że na etykiecie pojawi się nie tylko nazwa, ale i pasek pokazujący kolor
  • Czarna plastikowa zakrętka zostanie zastąpiona złotą i metalową. Mnie się to złoto nie podoba.
  • Żebrowanie na butelce zostało zastąpione "wypustkami". Wolałem starszą butelkę. 

fpn_1469633111__diamine_inks_0016.jpgfpn_1469633160__diamine_new_packaging_00fpn_1469633219__diamine_new_packaging_00fpn_1469633538__img_0797_0019a.jpg

Całkiem zgrabna zmiana designu, aczkolwiek osobiście zostawiłbym żebrowaną buteleczkę, natomiast zmiana nakrętki, kartonika i naklejki jak dla mnie jest zupełnie do zaakceptowania. :)

Edited by endoor

Mam mieszane uczucia w stosunku do tych nowych buteleczek. Z jednej strony metalowy korek z pewnością jest trwalszy niż  plastikowy. Z drugiej strony ten plastikowy przypomina mi korek do Visconti, który bardzo lubię Zmiana etykiety na plus, podoba mi się zdecydowanie bardziej niż to co było do tej pory. Tak samo jak opakowania papierowe. Butelka jest według mnie niestety porażką, te wypustki niestety do mnie nie przemawiają- wolę żebrowane buteleczki.

Dobre :)

Ale raczej przypuszczam, że to plastik z nakrętki trochę "sparciał". To była kilkuletnia butelka od Hero :)

Kiedyś dotarła do mnie połówka atramentu w butelce po hero i  nie wiem jakim cudem się nie wylała. Nakrętka po odkręceniu rozpadła się na 3 części.