visvamitra Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Nie wszyscy wiedzą, że Polska oprócz kosmetyków, mebli i soków, może stać się ważnym graczem na międzynarodowym mini-rynku atramentów do piór wiecznych:) A wszystko za sprawą naszego forumowego kolegi Nicponia, który tworzy atramenty kolorowe, nasycone, o dobrych właściwosciach. Brak im jedynie wystrzałowego opakowania. Więcej informacji znajdziecie na tej stronie. Można zaryzykować tezę, że w środowisku staje się najbardziej znanym producentem atramentów żelazowo-galusowych. Pozostaje nam trzymać za Konrada kciuki i liczyć na to, że jeszcze nie raz zaskoczy nas czymś ciekawym. Zielony nr 3 to intensywna, ciemna zieleń, która podoba mi się. Krople atramentu na ręczniku kuchennym Software ID Oxford recycled, 90g, Kaweco Sport Classic, stalówka B Semikolon, Kaweco Sport Classic, B Promo - kalendarzyk. Kaweco Sport Classic, B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Ciekawa propozycja dla fanów zielonego. Podoba mi się, ładnie cieniuje i spokojnie można używać do codziennego pisania. Dzięki za recenzje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 W sumie to ja tu widzę dwie różne zielenie, ale obie mi się podobają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Nawet biorąc poprawkę na zniekształcenia koloru na moim monitorze, ten jest ładny. Dzięki za recenzję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Bardzo fajnie się prezentuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maszka Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Podoba mi się jak na zielony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante Posted June 18, 2015 Report Share Posted June 18, 2015 Kolor jest całkiem całkiem, ale i tak jego największa zaleta to cieniowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukiStrike Posted July 3, 2015 Report Share Posted July 3, 2015 Piękna zieleń. Dzięki za recenzję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morlok Posted January 24, 2016 Report Share Posted January 24, 2016 Mam, bardzo mi się podoba. Niestety nie podoba się urzędnikom w magistracie i jak złożyłem wniosek tym wypełniony to pani nazwała mnie idiotą nieznającym przepisów i nie przyjęła na dziennik. Wysłałem pocztą, ciekawe co będzie dalej. Ja będę pisał nadal nim bo LUBIĘ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 zażądałeś podstawy prawnej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigol Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 super zieleń... trzeba nabyć przy najbliższej okazji.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morlok Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 zażądałeś podstawy prawnej? nie, ja mam dosyć biurokratycznych utarczek z ZUS-em jeszcze z urzędami mam dyskutować. Trzasnąłem drzwiami i poszedłem. Ja nie mam zdrowia na dyskusję z aroganckimi pindami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted January 28, 2016 Report Share Posted January 28, 2016 Mam, bardzo mi się podoba. Niestety nie podoba się urzędnikom w magistracie i jak złożyłem wniosek tym wypełniony to pani nazwała mnie idiotą nieznającym przepisów i nie przyjęła na dziennik. Wysłałem pocztą, ciekawe co będzie dalej. Ja będę pisał nadal nim bo LUBIĘ. Pani nie miała prawa Cię nazwać jakimkolwiek epitetem i to jest niesłychane po prostu. Nie trzeba robić wielkiej sprawy, ale można zgłaszać skargi do kierownika jednostki organizacyjnej. Moim zdaniem warto to czasem zrobić. Co do koloru jakim jest wypełniany dokument to już to kiedyś pisałem na forum i nie chce mi się kopać znowu w przepisach, ale może być opracowana "instrukcja kancelaryjna" i z różnych powodów, nie po to żeby ludziom utrudniać życie, tylko np. w związku z utrudnieniami przy kopiowaniu takich dokumentów i temu podobne - mogą być nałożone ograniczenia na stosowanie różnokolorowych atramentów przy wypełnianiu dokumentów. Oczywiście w cywilizowanym kraju "klient" urzędu zawsze powinien być o wszystkim informowany nie mówiąc już o tym, że nie może być ordynarnie obrażany przez urzędnika, to niestety nasza Polska rzeczywistość, szkoda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morlok Posted January 28, 2016 Report Share Posted January 28, 2016 (edited) Dla mnie zasada jest prosta - ma być czytelne, łatwo się kopiować (ten akurat kopiuje się nieźle) i raczej nie powinien być czarny ze względu na utrudnienie w odróżnieniu kopia / oryginał. To nie miejsce na zachcianki szefów typu - musi być długopis, koniecznie niebieski i najlepiej taki jaki mają na sznurku przy okienku. Dokumenty wypełniam starannie, pismem technicznym i z reguły słyszę dobre słowo, że tak czytelnie. Czasami trafi się jednak zadufana w sobie donna, której wydaje się, że jest księżniczką, a do urzędu trafiła przez wielką pomyłkę. Jestem starym człowiekiem i nie chce mi się użerać o pierdoły. Załatwiam w inny sposób albo daję sobie spokój. Mam swoje nawyki i chcę by to ktoś pod uwagę, sam tez staram się nie utrudniać nikomu życia. Wracając do meritum, bo robi się OT - inkaust jest dla mnie bombowy. Edited January 28, 2016 by Morlok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted December 17, 2016 Report Share Posted December 17, 2016 Chyba trafi pod moją choinkę. Lubię takie zielone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MBRafał Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 Bardzo ładny i dobrze wysycony. Piękna głęboka zieleń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts