Mariusz888 Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 "Pewien czas temu miałem okazję przeczytać recenzję niewielkiego pióra wyprodukowanego przez firmę Kaweco. Z uwagi na fakt, że często pracuję w ruchu, a użycie pióra wiecznego ogranicza się do krótkich notatek zamiast pisania długich wywodów, pomyślałem, że koncepcja takiego niewielkiego przyboru piśmienniczego nie jest od rzeczy. Postanowiłem więc spróbować samemu, chociaż jak to często w naszym kraju ma miejsce, nie mogło się obyć bez zgrzytów. Pomimo narzekania w recenzjach na niewielką objętość atramentu w dedykowanym tłoczku, zdecydowałem się zakupić pióro ze stalówką w rozmiarze B. I właśnie w tym momencie nastąpił pierwszy zgrzyt, bowiem okazało się, że na pióra z taką stalówką przyszło mi czekać miesiąc. Pierwsze wrażenie jest uderzające. Pióra są niezwykle małe, a po wyjęciu ich z opakowania wrażenie to utrzymuje się." Czytaj całość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Blaszki B w Kaweco są świetne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Mariusz. Zdjęcia jak zwykle świetne, recka tez ciekawa. Do poprawy błąd w tekście "droga do rozwiązania jest otarta". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lpaprocki Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Pióra są fajne, ale zdjęcia rewelacyjne. Wyszły lepiej niż w naturze. Jakbym nie wiedział że to tani plastik to obstawiałbym aluminium albo akryl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted November 21, 2014 Author Report Share Posted November 21, 2014 Blaszki B w Kaweco są świetne To prawda - są bardzo fajne, ale nie wiem czy nie wolę B w Lamy. Chociaż niezależnie od tych dywagacji to stalówka jest wg mnie największą zaletą tych piór Mariusz. Zdjęcia jak zwykle świetne, recka tez ciekawa. Do poprawy błąd w tekście "droga do rozwiązania jest otarta". Dzięki - zaraz sprawdzę czy mogę poprawić przez aplikację mobilną a jak nie to rano poprawię Pióra są fajne, ale zdjęcia rewelacyjne. Wyszły lepiej niż w naturze. Jakbym nie wiedział że to tani plastik to obstawiałbym aluminium albo akryl Hehe dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 chodzi za mną taki liliput. oczywiście z blachą EF. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-kwadrat Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Zdjęcia klasa. Jak już będziesz poprawiał wpis to zerknij jeszcze na śródtytuł "Pierwsze wrażenie oraz głownie elementy (korpus, skuwka):" - chyba nie ma tam nic o elementach broni białej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 kolory obłędne, nie wiem, który ładniejszy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 kolory obłędne, nie wiem, który ładniejszy... czarny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 czarny. Ale mat, czy błyszczący? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 Mat czybłyszczący. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 półmat. najlepiej chamois. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 półmat. najlepiej chamois. Ten to ma zachcianki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felicja Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 Piękny opis. Jednak z klipsem wyglądają pełniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted November 24, 2014 Author Report Share Posted November 24, 2014 Czarny jak dla mnie jest zbyt nudny No i czarny to wolałbym sobie zostawić dla bardziej reprezentacyjnych piór Co do zamontowania klipa to moim zdaniem dużo lepiej wygląda jak jest niż jak go nie ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 Ten to ma zachcianki ba! dziś pocztą przyszła paczka z paczką (ale pleonazm) fomy 542-II chamois. 50 arkuszy 30x40cm. do Czechosłowacji kolega musiał po nią jeździć. ha! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted November 25, 2014 Report Share Posted November 25, 2014 ba! dziś pocztą przyszła paczka z paczką (ale pleonazm) fomy 542-II chamois. 50 arkuszy 30x40cm. do Czechosłowacji kolega musiał po nią jeździć. ha! Tylko pozazdrościć, ehhh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 25, 2014 Report Share Posted November 25, 2014 tja. teraz muszę przed szóstym grudnia zrobić dziesięć powiększeń na Wymianę Godową 2014. mało casu kruca bomba! tyle dobrze, że wiem co będę powiększał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 dziesięć powiększeń na Wymianę Godową 2014. A co to takiego, bo pamięć nic mi nie podpowiada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 w okresie przesilenia zimowego, starożytni Słowianie obchodzili Święto Godowe (Szczodre Gody). symbolizowały one zwycięstwo Słońca nad ciemnością.palono ogniska dla zmarłych, przystrajano izbę światłami Swiata, dziatwa dostawała prezenty, a potem jedzono, pito, śpiewano. ogólnie radowano się. no i mamy z kilkoma kolegami taką nową pogańską tradycję, że na święto godowe robimy sobie powiększenia (każdy dla każdego po jednym, czyli robimy n-1 powiększeń, gdzie n jest liczbą uczestników), które Dziad Borowy zbiera, rozdziela i rozsyła. tym Dziadem Borowym jest moja skromna osoba. tematyka zdjęć dowolna, ważne, żeby robić na papierze barytowym o wymiarach 30x40cm (światło obrazu 25x25cm). i tyle. Bracia! klnijmy się na Słońce! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pior_nick Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 A już myślałem że sobie powiększacie, baaa, pogrubiacie nawet na wzajem......to i owo - taka pogańska zabawa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Brawa dla pomysłu i Dziada Borowego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 A już myślałem że sobie powiększacie, baaa, pogrubiacie nawet na wzajem......to i owo - taka pogańska zabawa W pierwszej chwili też pomyslałem o jakims nowoczesnym i poprawnym politycznie święcie...dla panów wyznania homosiowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 (edited) nowoczesne? my takie zacofane, że większość z nas nie ma syfry. poniżej podział łupów z okazji Godów 2013. Edyta dodaje, że najmocniej przepraszam za zboczenie z tematu. ten typ tak ma. Edited November 27, 2014 by rbit9n Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Nieźle się bawicie Towarzyszu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts