Trevor Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Dość duża popularność oraz co ważniejsze, funkcjonalność notesów Midori, sprawiła,iż również ja postanowiłem nie tyle kupić, co wykonać we własnym zakresie zbliżony do oryginału notes / organizer.Notes(y) wykonałem ze skóry naturalnej, garbowanej roślinnie, o grubości 2mm, licowanej, w kolorze ciemnego brązu.Format pierwszego notesu posiada wymiary 130x210mm, jest zatem zbliżony do rozmiarów Midori Traveler's Notebook (regular)Formatka skóry, którą miałem do dyspozycji, we fragmencie posiadała skazę (przy skórach naturalnych bardzo często zdarzają się tego typu skazy, rozdarcia, pęknięcia itp.)Zdecydowałem się wykorzystać tę "wadę", nadając okładce dość oryginalnego wyglądu. (przynajmniej w moim odczuciu ) Druga okładka, to mini notesik o wymiarach 105x155mmNa koniec największy format, mieszczący zeszyty, bruliony A5 o wymiarach: 220x185mm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 łał jestem pod ogromnym wrażeniem gratulacje!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 (edited) <ślini się> Coś świetnego! Zwłaszcza ten pierwszy Edited September 21, 2014 by bosa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Piękna sprawa. Okładka "z lwim pazurem" również prezentuje się świetnie Gratulacje talentu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Prawdziwa rewelacja, wielkie gratulacje. Widzę, że w największym formacie także użyłeś kawałek skórzanego paseczka żeby zabezpieczyć krawędzie okładki przed nadmiernym załamywaniem się. Z zazdrością stwierdzam, że na widok mojej okładki @bosa nie śliniła się jak na widok Twojej. Zazdraszczam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Superowo to wyszło - gratulacje Piękne okładki, do których przypiąłeś piękne pióra - całość wygląda naprawdę rewelacyjnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8868 Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Świetnie wyglądają te notesy. Okładka ze skazą wygląda bardzo klimatycznie. Zaciekawiły mnie plastikowe kieszonki w narożnikach okładki. Czym je przykleiłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trevor Posted September 21, 2014 Author Report Share Posted September 21, 2014 Bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa Owszem Endoor, ten kawałek skóry, to dość przydatny element.... 8868, kieszonki przykleiłem używając taśmy Rayher, jest to bardzo cienka, przeźroczysta, dwustronnie klejąca i wytrzymała taśma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Piękne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maguda Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Przepiękne! Ta pierwsza rewelacyjna! Napatrzeć się nie mogę :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted September 22, 2014 Report Share Posted September 22, 2014 Bardzo fajne. A klipsy do przypięcia pióra to gdzie kolega kupował? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trevor Posted September 22, 2014 Author Report Share Posted September 22, 2014 A klipsy do przypięcia pióra to gdzie kolega kupował? W sklepie internetowym "escribo" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 W sklepie internetowym "escribo" A dzięki, już myślałem że jest tańsze rozwiązanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 W moim Travellerze klips dla piora nie sprawdza się. Pioro dynda na zewnątrz, nie jest niczym chronione, zaczepia o róznosci. Wyjmuje sie je niewygodnie, szarpanina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie zrobienie tylnej okładki dłuższej o jakiś centymetr, i przynitowanie sobie pierścienia ze skóry, to tego na końcu - na pióro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felicja Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Cacko, właśnie dziś oglądałam w księgarni przeróżne notesy (w kosmicznych cenach) ale żaden nie podskoczy.... Gratuluję i zazdraszczam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Zajedwabiste!! Chcę, ja chcę taki, już się, teraz, take my money!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bukosz Posted October 3, 2014 Report Share Posted October 3, 2014 Wygląda to na prawdę pięknie i stylowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigol Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 piękne i cudne.... jestem pod wrażeniem... wielki kunszt i umiejętności podziwiam.. i już pałam chęcią zamówienia takiego... istnieje możliwość..? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trevor Posted October 13, 2014 Author Report Share Posted October 13, 2014 Raz jeszcze dziękuję wszystkim za miłe słowa Jeśli mam być szczery, po wykonaniu kilku okładek dla własnych potrzeb, pozostał mi dość spory kawałek tejże skóry..... Zatem, chętnie podzielę się tym materiałem, który mi pozostał.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 (edited) Właśnie na spotkaniu 8-go oglądałem oba klipsy. Jeden (wchodzi pióro), i drugi gdzie jest mała dziurka tylko na Klips od skuwki. Wydaje mi się że taki klips, gdzie wsuwamy tylko Klipsik od skuwki jest bardziej praktyczny, gdyż skuwka pozostaje przy notesie (u mnie najczęściej). Tylko obawiam się czy pióro nie będzie miało tendencji do "gubienia się/odkręcania/odpinania" w taki sposób. Co o tym myślicie? Edited November 11, 2014 by Czarodziej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 8868, kieszonki przykleiłem używając taśmy Rayher, jest to bardzo cienka, przeźroczysta, dwustronnie klejąca i wytrzymała taśma. To taka taśma? : http://oto-hobby24.pl/rayher-tasma-dwustronnie-klejaca-bardzo-mocna-6-mm-przezroczysta-10m-30071000--p31240 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 W moim Travellerze klips dla piora nie sprawdza się. Pioro dynda na zewnątrz, nie jest niczym chronione, zaczepia o róznosci. Wyjmuje sie je niewygodnie, szarpanina. Ano tak jest, ja przesunąłem klips do góry i dodatkowo gumką pióro łapię,... ale znam lepsze rozwiązania... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Raz jeszcze dziękuję wszystkim za miłe słowa Jeśli mam być szczery, po wykonaniu kilku okładek dla własnych potrzeb, pozostał mi dość spory kawałek tejże skóry..... Zatem, chętnie podzielę się tym materiałem, który mi pozostał.... A ja byłbym zainteresowany Daj proszę znać, czy propozycja aktualna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pigol Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Raz jeszcze dziękuję wszystkim za miłe słowa Jeśli mam być szczery, po wykonaniu kilku okładek dla własnych potrzeb, pozostał mi dość spory kawałek tejże skóry..... Zatem, chętnie podzielę się tym materiałem, który mi pozostał.... Witam ! mam takowy - dzięki uprzejmości Trevora !!! coś pięknego i wyśmienitego... traw kompletowanie środka i produkcja notesów pod tą okładkę... no i poszukuję kalendarza, który by to tego CUDA pasował.. tylko dlatego nie pokazuję efektów.. ale jak skończę - wszystko ujawnię... pozdrawiam chyląc czoło przed wykonawcą !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts