Alveryn Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 Odbieram na poczcie pudełko. Otwieram i widzę coś takiego: Wewnątrz pancernej paczki jest druga pancerna paczka, liścik i... prezent. Po wyjęciu z pudełka: Kolejna warstwa folii: I wreszcie właściwa zawartość: Jak tu nie lubić Japończyków? Dodam, że proces dostarczenia przesyłki z KKW wygląda u mnie prawie zawsze tak: Nadanie przesyłki 2014-06-01 10:11 International Postal SystemWysłanie przesyłki 2014-06-02 04:48 TOKYO INT BAGNadejście przesyłki 2014-06-03 07:44 WER WarszawaZatrzymanie przez urząd celny 2014-06-03 07:57 WER WarszawaZwolnienie przesyłki przez urząd celny 2014-06-03 09:20 WER WarszawaPrzygotowanie przesyłki do doręczenia 2014-06-03 10:06 WER Warszawa Czyli jutro będzie awizo... Dlaczego w takim razie paczki z US&A lecą minimum półtora tygodnia, a przesyłka z Sarajewa szła (właśnie, chyba szła! ) do mnie ostatnio ponad miesiąc, z postojem w Stambule? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 Lepiej powiedz, co robisz, że UC tak gładko to puszcza? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 To samo pocztowe zjawisko zaobserwowano w w tutejszym kraju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted June 4, 2014 Author Report Share Posted June 4, 2014 Lepiej powiedz, co robisz, że UC tak gładko to puszcza? Kupuję poniżej progów ustawowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marwis Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Z "japończykami" to jest tak, ze każdy pisze, nieważne czy za 150 zl czy za 1000 zł. Zaraz dam atramentu do Pocketa. Dawno nie miał okazji popisać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 (edited) ja tak kiedyś miałem z pocztówkami z Czech. pocztówki wrzuciliśmy do skrzynki w piątek, około godz. 14., tuż przy wyjściu z Jaskini Punkvi. spodziewaliśmy się, że pocztówki dojdą może na środę, czwartek następnego tygodnia. wyobraźcie sobie nasze zdumienie, kiedy w poniedziałek około godz. 12. otrzymaliśmy z Żoną podziękowania za pocztówki. pocztówka wyruszyła stąd: http://tiny.pl/q8xfs a dotarła do Lublina, między innymi. a tu wersja turystyczna: http://tiny.pl/q8xf6. swoją polecam tę mapę, gdybyście jechali do Czech. jest tak dobra, że wydawnictwa papierowe drukują swoje mapy na licencji. Edited June 4, 2014 by rbit9n Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Też mam tą gwiazdkę origami i list - do mnie przesyłka szła chyba z 10 dni, ale jakoś mi to nie przeszkadzało. Sprzedawca rzetelny, pakowanie super, ciągle wystawie sporo ciekawych piór - spokojnie można zakupy robić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 no to polećcie tego sprzedawcę może?... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 A proszę bardzo: http://www.ebay.pl/usr/pens-hal Mam nadzieje że to ten sam, o którym pisał @Alveryn w pierwszym poście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted June 4, 2014 Author Report Share Posted June 4, 2014 Ten sam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Kupuję poniżej progów ustawowych. To nie takie proste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vannolot Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 To nie gwiazda, a Shuriken Origami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Jeżeli mowa o Japończykach to pozwolę sobie zamieścić tutaj moje pytanie - prosząc jednocześnie o doradztwo w sprawie zakupu pióra. Naczytałam się i naoglądałam wiele filmików na YT nt.Sailorów. Piszą podobno świetnie i niezawodnie, a do tego lekko szurają Wstępnie stanęło na piórze Sailor Pro Gear Imperial Black dopóki nie sprawdziłam cen, które mnie przystopowały lekko ... Czy możecie doradzić w jaką stalówkę mierzyć, bo najważniejsza dla mnie jest lekkość pisania. Czy stalówka 1882 Kobe 14K bardzo rożni się w użytkowaniu od stalówki 1911 - zauważyłam, że to najpopularniejsze stalówki w Sailorach... Dziękuję za wszelkie sugestie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxy Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 No proszę I dzięki za link! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Jeżeli mowa o Japończykach to pozwolę sobie zamieścić tutaj moje pytanie - prosząc jednocześnie o doradztwo w sprawie zakupu pióra. Naczytałam się i naoglądałam wiele filmików na YT nt.Sailorów. Piszą podobno świetnie i niezawodnie, a do tego lekko szurają Wstępnie stanęło na piórze Sailor Pro Gear Imperial Black dopóki nie sprawdziłam cen, które mnie przystopowały lekko ... Czy możecie doradzić w jaką stalówkę mierzyć, bo najważniejsza dla mnie jest lekkość pisania. Czy stalówka 1882 Kobe 14K bardzo rożni się w użytkowaniu od stalówki 1911 - zauważyłam, że to najpopularniejsze stalówki w Sailorach... Dziękuję za wszelkie sugestie Ja się nie oparłem i kupiłem Pro Gear Imperial Black. Jestem bardzo zadowolony. Mam jeszcze ProColor 500 i Juniora. A na tym się nie skończy raczej. Na początek możesz kupić sobie jakiś tańszy model. Na stalówki Sailora trudno narzekać, choć to kwestia osobistych preferncji. Ja Japończyki lubię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Ja się nie oparłem i kupiłem Pro Gear Imperial Black. Jestem bardzo zadowolony. Mam jeszcze ProColor 500 i Juniora. A na tym się nie skończy raczej. Na początek możesz kupić sobie jakiś tańszy model. Na stalówki Sailora trudno narzekać, choć to kwestia osobistych preferncji. Ja Japończyki lubię. Dziękuję za informację. Ja szukam pióra/stalówki mokro i gładko piszącej, nieprzerywającej. Piszę raczej szybko więc niezawodność jest tu najważniejsza /wygląd pióra spada na plan dalszy/. Na razie kupiłam Pilota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Aż poszukałem tego Pro Gear Imperial Black. Trafiłem na taką aukcje: http://www.ebay.pl/itm/NEW-SAILOR-Professional-Gear-Imperial-Matt-Black-21K-Fountain-Pen-with-Converter-/181390766884 Sama aukcja jak aukcja, ale zerknijcie na opis - Professional Gear Series. Świetna rzecz z porównaniem wielkości piór, stalówek, dostępnych kolorów. Niestety bez podanego źródła. Pooglądałem i nabrałem ochoty na jakiegoś Sailora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Zaraz nakrzyczą, że miałam pecha, ale nie mogę do zmilczeć - kupiłam niedawno Sailora 1911 i jak dotąd, to najgorszy mój zakup piórowy, z którym nasz forumowy pendoktor męczył się czas dłuższy. Kolega Kitek ma takiego samego, też jest nie w porządku (Sailor, nie Kitek, Kitek jest w porzo ), kolega Alveryn pokazywał na spotkaniu swojego, którego też musiał doprowadzić do porządku. także tego, jakby powiedział kolega Rbit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Jeśli będą z nim problemy i będzie odmawiał współpracy to zaparkuje obok Parkera Black-a będą do siebie pasowali - no może nie do końca bo Parker pisze wyśmienicie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 [...] jakby powiedział kolega Rbit ale że ja? ale ja jestem rbit, a nie Rbit, także tego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Hihihih... no to widzę, że nie tylko mnie naszło na Sailora.... Romii - podobny opis jest na stronie Engeiki http://www.engeika.com/page/3#PROFESSIONALGEARSAPPOROMINISLIMMINI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted June 18, 2014 Author Report Share Posted June 18, 2014 Dla równowagi dodam, że moje pozostałe Sailory piszą świetnie. A tego też kiedyś całkiem "wyprostuję", tylko trochę trudno zdobyć złota stalówkę 21K do małej wersji. Na razie go podszlifowałem i jest w porządku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Dla równowagi dodam, że moje pozostałe Sailory piszą świetnie. A tego też kiedyś całkiem "wyprostuję", tylko trochę trudno zdobyć złota stalówkę 21K do małej wersji. Na razie go podszlifowałem i jest w porządku. Jak dla mnie wcześniej też było Ktoś mówił, że już mu irydu mało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 (edited) ale że ja? ale ja jestem rbit, a nie Rbit, także tego. ty to jesteś jak ten Jebaksson z anegdoty o zięciu Treli, sam nie wiesz, jak sié nazywasz, rbicie9n Edited June 18, 2014 by kasiasemba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kitek Posted June 18, 2014 Report Share Posted June 18, 2014 Ja chyba po zakupie Sailora na trochę wyleczyłem się z tej marki (może pech a może coś na rzeczy jest z tym moim i Kasi), co do pozostałych Japończyków jestem bardzo zadowolony i pozostanę przy Platinum i Nakaya (są rewelacyjne) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts