visvamitra Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Tak jak obiecałem, czas na zestawienie obydwu równonocy wyprodukowanych we francuskiej manufakturze L'Artisan Pastellier. W szranki staną BLEU EQUINOXE (5) i BLEU EQIONOXE (6) Mnie Bleu Euinoxe (5) nie przekonał, Bleu Equinoxe (6) natomiast przypadł mi do gustu. Przyjrzyjmy się im. 1. Ślad pozostawiony patyczkiem higienicznym na papierze Mondi 90 g ("piątka" jest ciemniejsza niż w recenzji - ślady zrobiłem jeszcze raz silniej namoczonym w atramencie patyczkiem) 2. Kleksy (2 krople atramentu ze strzykawki rozmazane po papierze Mondi nożem do przecinania papieru) 3. Tekst recenzji na papierze Mondi 90 g 4.Bazgroły - blaszka B Pilota 78G na papierze Oxford 5. Próbka pisma na papierze Oxford (Pilotem 78G z blaszką B) 6. Ósemki na papierze Oxford Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 (6) bezapelacyjnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Szósteczka górą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 3x6! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Sześć zdecydowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 A ja uporczywie obstaję za piątką hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flowers Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Nie mam wątpliwości. Szóstka rządzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 A ja uporczywie obstaję za piątką hehe Ja też uderzam na piątkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 1, 2014 Author Report Share Posted February 1, 2014 Póki co piątka została zmiażdżona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 (edited) Póki co piątka została zmiażdżona No co ty (?). Wiesz jak to jest, na jakimś etapie historii może wydawać się, że samotny bohater dzikiego zachodu, zostaje zmiażdżony, ale on zawsze powstaje, samotny przeciw wszystkim. Zobaczysz jeszcze zatryumfuje atramentowa sprawiedliwość (!) hahahaha Edited February 1, 2014 by endoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Jak dla mnie 6, jak dla mnie 5 jest trochę szarobura... endoor atramentowa sprawiedliwość będzie jak wparuje na penshow z ~40 kolorami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 1, 2014 Author Report Share Posted February 1, 2014 @NIcpon - podoba mi się ta liczba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 @Nicpoń i 40-stu kolorowych rozbójników, brzmi super ciekawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endru098 Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 zdecydowanie 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 A ja sobie wyobrażam panów na meczu na trybunach w koszulce koloru nr 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 A ja sobie wyobrażam panów na meczu na trybunach w koszulce koloru nr 6 przypomniałeś mi, że muszę glany wypastować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 przypomniałeś mi, że muszę glany wypastować.Ja też. Skończyła mi się niestety pasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 Na pochwałę dla (6) muszę wyznać, że zatankowany nią F-C Basic pełne osiem dni leżał na półeczce, po czym pisał od pierwszego dotknięcia ziarna do kartki, jakbym nim przed chwilą odwaliła cały wykład i zamknęła na moment, żeby przejść do innej sali. w bardziej suchym piórze nie sprawdzałam, ale ten duet do siebie pasuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 8, 2014 Author Report Share Posted February 8, 2014 No właśnie Jak dla mnie niesłusznie się tych atramentów czepiają. Ja również po tygodniu przerwy odpaliłem pióro z Inti i zaskoczyło od razu, bez wahania, zdecydowaną, mokrą linią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Moje pióra maja teraz ferie… bo mnie nie ma i dyżur przypadł joy-owi z kaligrafią 1.1... Zobaczymy jak wyjdzie rozruch stadka po dwóch tygodnia leżakowania... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts