yacek _b Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 Dzień dobry , mam na imię Jacek, czy ktoś z forumowiczów wie czy jest szansa dostania czerwonego wkładu do długopisu watermana w Polsce? Z góry dziękuje za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iza Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 a Watermany nie mają przypadkiem wkładów uniwersalnych, zamiast dedykowanych? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quetzal Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Trzeba ci będzie przerzucić się na pióro, o czerwony atrament łatwiej. A tak na serio, zadzwoń może do Biuro Serwis Polska, kiedyś mieli takie wkłady do Watermana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Coś się mi zdaje, że wkład od Pelikana będzie pasował. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 a Watermany nie mają przypadkiem wkładów uniwersalnych, zamiast dedykowanych? Mają, także wystarczy zwykły wkład od zenitha - a oryginalne wkłady watermana można spotkać na allegro, tyle że nie w kolorze czerwonym - może warto zapytać któregoś sprzedawcę? Jedyne co prawdopodobnie nie będzie pasować to wkład od Parkera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yacek _b Posted August 31, 2013 Author Report Share Posted August 31, 2013 Koledzy, wszystkim dziękuję za chęć pomocy, ale udało mi się dostać czerwone wkłady do długopisu Waterman , obdzwoniłem chyba wszystkie sklepy w Trójmieście i w Gdyni jakimś psim swędem miła Pani miała 10 sztuk wkładów. Kupiłem od razu 5 , cały zamęt jest spowodowany tym że zamaniło mi się zrobić prezent żonce i kupić jej długopis koloru czerwonego (seria Hemisphere) do sprawdzania klasówek itp. Koleżanka małżonka używa tylko długopisów i tylko Watermana - seria Hemisphere, ale starszy model od obecnych (i nie chce zmienić firmy ) . Dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 Mają, także wystarczy zwykły wkład od zenitha - a oryginalne wkłady watermana można spotkać na allegro, tyle że nie w kolorze czerwonym - może warto zapytać któregoś sprzedawcę? Jedyne co prawdopodobnie nie będzie pasować to wkład od Parkera. to chyba mam podróbkę hemisphere, bo wkład do zenitha za chiny ludowe nie chce pasować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 to chyba mam podróbkę hemisphere, bo wkład do zenitha za chiny ludowe nie chce pasować. Nie dalej jak 4 tygodnie temu wsadziłem do Graduate jeden z wkładów które kupiłem już dosyć dawno temu do swoich Zenithów - w obu długopisach wkłady sprawowały się całkiem dobrze. Albo ten Graduate był mniej typowy, albo wkład był wyjątkowy. Jeżeli się pomyliłem i kogoś wprowadziłem w błąd to serdecznie przepraszam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 Nie dalej jak 4 tygodnie temu wsadziłem do Graduate jeden z wkładów które kupiłem już dosyć dawno temu do swoich Zenithów - w obu długopisach wkłady sprawowały się całkiem dobrze. Albo ten Graduate był mniej typowy, albo wkład był wyjątkowy. Jeżeli się pomyliłem i kogoś wprowadziłem w błąd to serdecznie przepraszam hmmm... taki wkład? ja do hemisphere muszę używać takiego: już mniejsza o wymiary, ważna jest plastikowa końcówka, która dość gładką będąc jeden wypust posiada, umożliwiający włączenie długopisu, czy coś takiego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atuzi Posted September 6, 2013 Report Share Posted September 6, 2013 Wkłady do Zenitha to kopia wkładów do Parkera. Na PenShow nawet był wykład na ten temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
papri Posted September 16, 2013 Report Share Posted September 16, 2013 Czyli do parkera pasują orginalne wkłady i zenitha, a do watermana tylko i wyłącznie orginalne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.a.g Posted September 17, 2013 Report Share Posted September 17, 2013 Niekoniecznie. http://www.cultpens.com/acatalog/Monteverde-Capless-Gel-Refill-W42-for-Waterman-Ballpoint-Pens.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aga123 Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Koledzy, wszystkim dziękuję za chęć pomocy, ale udało mi się dostać czerwone wkłady do długopisu Waterman , obdzwoniłem chyba wszystkie sklepy w Trójmieście i w Gdyni jakimś psim swędem miła Pani miała 10 sztuk wkładów. Kupiłem od razu 5 , cały zamęt jest spowodowany tym że zamaniło mi się zrobić prezent żonce i kupić jej długopis koloru czerwonego (seria Hemisphere) do sprawdzania klasówek itp. Koleżanka małżonka używa tylko długopisów i tylko Watermana - seria Hemisphere, ale starszy model od obecnych (i nie chce zmienić firmy ) . Dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi. Drogi Kolego, i ja mam problem bo poszukuję czerwonego wkładu do Watermana właśnie. Podziel się proszę informacją gdzie takowy udało Ci się dostać. Będę wdzięczna za jakiekolwiek namiary. W przeciwnym razie zostaje mi ściągnąć zamiennik w postaci monteverde z UK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts