ArielN Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Jeszcze trochę, a polskie pióra wieczne Kawuska nam spowszednieją. Dziś, na znanym portalu aukcyjnym pojawił się kolejny egzemplarz. Link do aukcji: http://allegro.pl/pi...3306306176.html Zdjęcia: Jak widać, znów mamy do czynienia z piórem wytworzonym z materiałów wykorzystywanych przez innych producentów. Zdaje się jednak, że tym razem to nieco lepszy jakościowo produkt niż "Kawuska" z poprzedniego miesiąca. Oznaczenia na stalówce: KWISka (w okręgu) 14KAR Oznaczenia na korpusie: „KAWUSKA” Oznaczenia na korpusie po przeciwnej stronie: STANDARD Oznaczenia na klipsie: KAWUSKA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thepravator Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Tak z ciekawości się zapytam, czy cena 15 000 zł za to pióro to standard czy pobożne życzenie sprzedającego. Bo śmiesznie przy takiej cenie wygląda to 20 zł dodatkowo za przesyłkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted June 6, 2013 Author Report Share Posted June 6, 2013 15 000 zł to oczywiście cena zupełnie oderwana od rzeczywistości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 (edited) 15.000 zł A jaka stalówka !!! Dawno się tak nie ubawiłem. zdrówka Edited June 6, 2013 by konis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Okazuje się, że ja już z tym gościem miałem kiedyś do czynienia. Coś ode mnie kupił i nie zapłacił. http://allegro.pl/show_user.php?uid=20076311 zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
traumeel Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Chyba sprzedawcy klawiatura w komputerze szwankuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Albo żyje jeszcze w latach 90' i nie zauważył denominacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 To zagraniczny sprzedawca, który przy wycenie wziął pod uwagę mitologizację marki. Zwróćcie uwagę na bogaty opis towarzyszący zdjęciom - raczej nie nastawia się na przypadkowego nabywcę, a i pewnie nie za dużo mógłby napisać. Gdyby nie szum robiony dookoła Kawuski, pióro miałoby pewnie początkową wycenę rzędu 100 zł, może 400 zł, biorąc poprawkę na sprzedawcę (kojarzę go, wystawia czasem ciekawe rzeczy, ale ceny ma zawsze z kosmosu). Materiał rzeczywiście widywany w innych, niekoniecznie drogich piórach. Ciekawe, czy znajdzie się amator z grubym portfelem. Przy tej cenie, retipping to grosze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GranatowyPrawieCzarny Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Za to pióro nie dałbym nawet 200 zł. Jakoś mnie Kawuska nie chwyta za serce. Pewnie dlatego, że ogólnie na rzecz patrząc, prezentuje słabą jakość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Jakość wykonania początkowo mogła być nawet dobra, ale sądząc po wyglądzie egzemplarzy, które czasem "wypływają" - te pióra starzeją się w nieciekawy sposób. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Okazuje się, że ja już z tym gościem miałem kiedyś do czynienia. Coś ode mnie kupił i nie zapłacił. http://allegro.pl/sh...hp?uid=20076311 zdrówka Na dodatek, całkiem niedawno... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 31, 2014 Report Share Posted January 31, 2014 Na alledrogo pojawiła się kolejna KAWUSKA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted January 31, 2014 Report Share Posted January 31, 2014 Jest jeszcze jedno, a właściwie dwa w jednym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniss Posted January 31, 2014 Report Share Posted January 31, 2014 Fakt, zestaw ma jakas kosmiczna cene, ale 260 za takie pioro to nonsens? Nie zebym licytowala, ale wg mnie calkiem ladne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted January 31, 2014 Report Share Posted January 31, 2014 To nie jest kosmiczna cena. Daleko jeszcze do niej, ale podejrzewam, że może być odlot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Poszły nieźle. Może ktoś odkrył skrzyneczke przedwojennych piór, setka nówek nieśmiganych i teraz będa pojawiać się po sztuce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniss Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Jesli tak, to szkoda, ze nie jestem to ja :'( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Zagapiłaś się... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniss Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Pomyslec, ze to ja moglabym je tak na aukcyjki wystawiac, cenki sobie podbijac :> No ale nie kazdemu trafia sie pelen bogactw strych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts