ArielN Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Jestem ciekaw co sądzicie o długopisie Parker Sonnet. Trwały? Nietrwały? Osobiście posiadam kilka egzemplarzy, ale piszę nimi raczej rzadko. Poniżej zamieszczam kilka zdjęć: Długopis Parker Sonnet Stainless Steel CT Długopis Parker Sonnet Matte Black GT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Dosyć solidny długopis, przynajmniej do chwili, w której wyleje wkład. Ja wolę od razy wymienić, nawet na Zenitha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atuzi Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Ja mam od kulkunastu lat wkłady Parkera i jeszcze żaden mi nie wylał. Sonnet dość ciężki, dla niektórych, ale solidny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 no to masz szczescie mi za to jeszcze Zenith nie wylal a Parker (calkiem swiezy tak) na szczescie zauwazylam w pore i wymylam/wyplukalam w perfumie nic innego nie mialam pod reka Jotter z limitowanej edycji zostal uratowany teraz wszystkie leza bez wkladow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Jak znajdę te stare wywewki, wstawie foto. Trzymanie długopisów bez wkładów to chyba jedyne rozwiązania, Aleksandro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Trzymanie długopisów bez wkładów to chyba jedyne rozwiązania, Aleksandro. Swiete slowa zaraz wszystkie powyrzucalam stare byly niektore jak swiat nosilam tego z limitowanej edycji jako rezerwe w torebce na szczescie zauwazylam ze wklad Parkera wylal nie wiem co bardziej bolalo klejacy sie lepek dlugopisu czy wylewany perfum w celu jego ratowania :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Dobre! A nie prościej było użyć spiryrusu? Na długopis, znaczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Dobre! A nie prościej było użyć spiryrusu? Na długopis, znaczy. nie mam spirytusu tylko wina.... to dopiero by sie kleilo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Kilka wzorów. Najciekawszy - ten najmniejszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cardassia Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 nie mam spirytusu tylko wina.... to dopiero by sie kleilo... Aleksandro, ależ Ci się od razu konsumpcyjnie kojarzy... Ja pomyślałam o salicylowym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 a jak mi sie nie ma kojarzyc... poczytaj ulubione dania.... i wszystko jasne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted October 5, 2011 Author Report Share Posted October 5, 2011 Kilka wzorów. Najciekawszy - ten najmniejszy. Sonnet mini. Wykończenia po lewej to jedne z ciekawszych zestawień początkowych serii Sonnetów. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Dziękuję. Teraz przydałyby sie takie pióra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Dziękuję. Teraz przydałyby sie takie pióra. To przyjrzyj się zdjęciom ze spotkania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Przyjrzałem się. Ale ostatnio mam kłopoty z translokacją wizerunkową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted October 29, 2011 Author Report Share Posted October 29, 2011 Pióra w tych wersjach kolorystycznych dosyć często wyskakują na znanym portalu aukcyjnym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naleśnik Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Tak się przypatrzyłem w Google na ceny to naszła mnie chęć zapytania - za co tu się płaci? Rozumiem pióro - ma to coś, stalówka, jej kształt, wzór, gładkość pisania, dalej obudowa itd.. Ale długopis? W czym taki za 60 zł jest lepszy od takiego za 6 zł, który ma np. końcówkę igłową, która też sunie po papierze jak po maśle. Jakoś takie ceny w korelacji do długopisu mi nie pasują Czy prócz napisu np. Parker jest w nim coś adekwatnego do ceny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 ...Rozumiem pióro - ma to coś, stalówka, jej kształt, wzór, gładkość pisania, dalej obudowa itd.. Ale długopis?... Też ma obudowę, czasami skuwkę, jakiś klips, poza tym materiał, ozdoby, wyważenie, historię................ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Też ma obudowę, czasami skuwkę, jakiś klips, poza tym materiał, ozdoby, wyważenie, historię................ no i pasuje do piora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilien Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 No własnie... Czasem jak żadna stalówka nie pisze idealnie, a atramenty maja głupie kolory i zasychają, mam ochote ciepnąć te pióra i kupić sobie wypasiony długopis... Albo pióro kulkowe. Parker ma świetne pióra kulkowe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 No własnie... Czasem jak żadna stalówka nie pisze idealnie, a atramenty maja głupie kolory i zasychają, mam ochote ciepnąć te pióra i kupić sobie wypasiony długopis... Albo pióro kulkowe. Parker ma świetne pióra kulkowe... odebralo mi glos a pioro kulkowe to juz nic tylko mutant ani pioro ani dlugopis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilien Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Ale coś pomiędzy... Poza tym to pióra są niewierne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Niewierne? No to rozwód albo separacja. W przypadku związki piórowego takie postępowanie nie jest naganne. A bywa, że zalecane! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Poza tym to pióra są niewierne Ooooooo, nie zgadzam się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 (edited) Albo pióro kulkowe. Parker ma świetne pióra kulkowe... Ma też świetne cienkopisy udające pióra. Edited November 1, 2011 by Alveryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts