marecki Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Dobry wieczór, cześć ! Jestem Marek. Moje początki z piórem wiecznym? Klasyka. Blisko cztery dekady wstecz pojawiło się Heiko z jasnozielonym, niemal seledynowym korpusem. Później były jakieś dwa może trzy dziwne pióra, których nazw nawet nie pamiętam. Gdzieś w połowie podstawówki nastała era cienkopisów różnej maści. Dopiero na przełomie 2000/2001 trafił do mnie Waterman Hemisphere. Piszę nim do dziś. I od samego paczątku takim samym atramentem - czarnym watermanem. Pewnego dnia czytając forum, pod wpływem jakiegoś postu spojrzałem na swojego hemisphere’a inaczej. Uświadomiłem sobie, że moje pióro jest jak niemy świadek prawie całej mojej zawodowej codzienności …. i niecodzienności, bo różne dokumenty to pióro sporządziło, podpisało czy choćby „dotknęło” pod postacią parafki. Uświadomiłem sobie, że to pióro było przy mnie chyba w najbardziej kluczowych chwilach mojego życiorysu. Nagle taki mały, skromny waterman przestał dla mnie być wyłącznie instrumentem i stał się czymś zupełnie innym … Czymś bardzo osobistym i ważnym. Od niedawna hemisphere ma towarzystwo, Experta ze swojej stajni i Sheaffera GC300. Pewnie będą następne Jeszcze raz dobry wieczór wszystkim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Ładnie to wszystko opisałeś Witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Witaj Marku, ciekawa historia, powodzenia w dalszym rozwijaniu zainteresowania piórami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 Witam. Właśnie w taki sposób przedmioty nabierają tożsamości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki Posted March 29, 2017 Author Report Share Posted March 29, 2017 Dziękuję za miłe słowa powitania. No niestety tak to już bywa, że czasem trudno dostrzec i docenić rzeczy, które są pod samym nosem. Ale kiedy już je dojrzymy, to jeszcze bardziej szczególnego znaczenia i wymiaru nabierają. A przy okazji sporo radochy sprawiają... ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 Hej! Ho! ? Witaj! W świetle Twojej historii, dla ewentualnego długopisu byłby to czas sięgający poza wieczność. A pióro będzie miało jeszcze wiele lat przed sobą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki Posted March 30, 2017 Author Report Share Posted March 30, 2017 No tak... A swoją drogą mam trochę takich "badziewnych" długopisów z pierwszej połowy lat 90-tych, kiedy to pojawiły się długopisy-reklamówki. Zacząłem to zbierać, uzbierałem pudełko i dałem sobie spokój, bo przyrost rozmaitości tych "reklamówek" na rynku postępował jak szalony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted March 31, 2017 Report Share Posted March 31, 2017 Ahoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MBRafał Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 Witaj i bądź pewien, że po wejściu na to Forum, na pewno będą następne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki Posted April 1, 2017 Author Report Share Posted April 1, 2017 Zapewne będą .... czytam to forum, przyglądam się zdjęciom i siłą rzeczy apetyt rośnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 Witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 2, 2017 Report Share Posted April 2, 2017 Hejka✒?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts