visvamitra Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Na forum powstała ciekawa inicjatywa testowania papierów. Na forum brak tego typu inicjatyw, więc chciałbym zaproponować zainteresowanym zabawę. Zastanawiam się czy znalazłoby się pięcioro chętnych do testowania pięciu atramentów? Dlaczego tylko pięcioro? Bo będę musiał napełnić próbki i je wysłać a to czasochłonne A tak na powaznie, chcę przekazać większe próbki inkaustów, około 3-5 ml, do zabawy i na więcej próbek zabraknie. Atramenty chciałbym wybrać mniej popularne, trudne do dostania a przez to, być może, trochę ciekawe. Byłyby to: Olive Brown - Glare Ebine Violet - Wancher Terra di Siena - Stipula Inti - L'Artisan Pastellier Schwarz - Octopus (tutaj będę miał atramentu chyba tylko na 2 ml na głowę) Jak miałoby to działać Wysyłam atramenty (póbki) do pięciu chętnych. Pracę dzielimy na pięć tygodni. Każdego atramentu używamy przez co najmniej tydzień w jednym lub w kilku piórach. Po tygodniu zakładamy temat recenzja grupowa. Widziałbym to tak, że: Każdy uczestnik zabawy powinien opublikować przynajmniej jedno zdjęcie / skan (wystarczy smartfon) i podzielić się swoimi wrażeniami na temat pisania tym atramentem. Czy pisało się przyjemnie czy nieprzyjemnie? Czy atrament zatykał pióro czy nie? Czy schnął szybko czy wolno? Czy gdybyście mieli przeznaczyć na niego własne pieniądze, kupilibyscie flaszkę? Parametry do oceny możemy ustalić, ale mi zależy bardziej na zabawie i podejściu na luzie niż wcielaniu się w rolę doświadczonego chemika. Czy znajdzie się pięciu śmiałków? (Ja będę szóstym uczestnikiem). Atarmenty te już dawno temu wypróbowałem i wyrobiłem sobie na ich temat zdanie. Do zabawy zapraszam każdego. Kto pierwszy ten lepszy, ale mam prośbę, zebyście przed wpisaniem się na listę odpowiedzieli sobie na pytanie czy będzie się wam chciało zaanagżować (wypisać przynajmniej jeden konwerter, zastanowić co w danym atramencie lubicie a co nie, zrobić zdjęcia lub skan i zamiescić materiał na forum). Kolejność testowania atramentów proponuję jak w liście atramentów. Chętnych prosze o wpisanie się na listę. po jej zamknięciu ustalimy szczegóły 0. Visvamitra 1. 2. 3. 4. 5. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Olive Brown - Glare Ebine Violet - Wancher Terra di Siena - Stipula Inti - L'Artisan Pastellier Schwarz - Octopus (tutaj będę miał atramentu chyba tylko na 2 ml na głowę) J 0. Visvamitra 1. Topaz 2. 3. 4. 5. Bardzo chętnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 (edited) 0. Visvamitra 1. Topaz 2. Nikaa 3. 4. 5. Bardzo chętnie. Nowych atramentów nigdy dość! Edited February 12, 2017 by Nikaa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 12, 2017 Author Report Share Posted February 12, 2017 Rewelacja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emrzet Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Powodzenia czekam na wyniki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Powodzonka ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tokariew Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 testować chciałbym, ale chyba mam do tego ciut przy mało doświadczenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 12, 2017 Author Report Share Posted February 12, 2017 Wsytarczą chęci i pióro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tokariew Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 0. Visvamitra 1. Topaz 2. Nikaa 3. Tokariew 4. 5. W sumie semestr nowy się zaczyna za tydzień, to notatki będą ciekawsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vermis Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Mogę też? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 0. Visvamitra 1. Topaz 2. Nikaa 3. Tokariew 4.Arek^^ 5. W sumie semestr nowy się zaczyna za tydzień, to notatki będą ciekawsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vermis Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 0. Visvamitra 1. Topaz 2. Nikaa 3. Tokariew 4.Arek^^ 5. Vermis Jak zapisy na fakultety. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 Po atramenty do Visvamitry to trzeba się ustawiać prędzej niż za mięsem w czasach słusznie minionych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 13, 2017 Author Report Share Posted February 13, 2017 No to mamy komplet Genialnie. Podeślijcie mi adresy wysyłkowe. Postaram się wysłać w tym tygodniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 Arkadiusz, nie wiadomo czy słusznie. Nie wiadomo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mahda404 Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 Ech i się nie załapałam :/ No trudno, ale pomysł ciekawy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tokariew Posted February 17, 2017 Report Share Posted February 17, 2017 Dziękuje bardzo, do mnie dziś doszły próbki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 17, 2017 Author Report Share Posted February 17, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 17, 2017 Report Share Posted February 17, 2017 Dzisiaj dotarły do nnie próbki i pióro...hmm...co ja mam z nim zrobić? Tym piórem mam testować próbki czy to jakaś forma nagrody za podjęty trud? Ps. Jaki to model Hero? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 17, 2017 Author Report Share Posted February 17, 2017 Hero 007. Niespodzianka, do zabawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted February 17, 2017 Report Share Posted February 17, 2017 To prawie jak agent 007 To ja po pracy pędzę do domu, do skrzynki pocztowej, może i na mnie coś będzie czekać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tokariew Posted February 17, 2017 Report Share Posted February 17, 2017 Zaczynamy od Olive Browna, czy w jakiejś innej kolejności? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vermis Posted February 17, 2017 Report Share Posted February 17, 2017 Potwierdzam, odebrałem. Terra di Siena - Stipula trochę popuściła, ale poza małą stratą objętości nic się nie stało. Obecnie uczę się do egzaminów, więc pewnie będziecie mieli okazję obejrzeć moje notatki. Dziękuję za pióro. Można wiedzieć jaki ma w sobie atrament? Kolor mniej więcej taki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted February 17, 2017 Report Share Posted February 17, 2017 (edited) I do mnie przesyłka trafiła, razem z żółtym agentem 007 z majtkowym atramentem w środku (no dobra, resztkami ) Dziękuję! U mnie również jedna fiolka popuściła, Schwarz - Octopus. Rozszczelnił się próbnik kompletnie, pozostałość wlałam do eppendorfa. Mogę się podzielić pierwszym wrażeniem z kontaktu z Octopusem - niesamowicie ciężko go zmyć z rąk. Szorowałam już kilkoma środkami, niestety ciągle mam czarne łapki. Mam nadzieję, że do jutra zejdzie - idę do Filharmonii, to trochę wstyd z brudnymi łapkami EDIT: Moimi testowymi piórami bedą: 1. Sailor 1911, stalówka M, 14k 2. Bexley Gaston's Angel - stalówka stub, 18k Sailor Olive Brown już nabity Edited February 17, 2017 by Nikaa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tokariew Posted February 17, 2017 Report Share Posted February 17, 2017 U mnie w 007 miało jakieś nie do końca wypłukane resztki, co przy aerometricu nie jest jakieś dziwne, cholernie trudno je porządnie wypłukać Możesz zdjąć tą metalową osłonkę i zobaczyć czy to resztki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts