Bula Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 (edited) Potwierdziło się to, co wiedzieliśmy już dawno- Pelikan wstawił na swój instagram grafikę promocyjną nowego Ink od the year zaprojektowanego chyba przez jedną z forumowiczek. https://www.instagram.com/p/BQK8ceVjzz5/ W komentarzach Pelikan zaznaczył, że atrament trafi do sprzedaży w marcu, a na pytanie czy będzie pióro w pasującym kolorze odpowiedział "nie wiem". Edited February 6, 2017 by Bula Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Przez Fonsi - Dagmarę, z brązowego forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
musicman Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Mi się bardzo podoba :). Moje kolory. To byłby mój pierwszy ink od Pelikana. Aż wstyd się przyznać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
im@te Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 wygląda przepięknie ! can't wait ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Ojojojoj! Znowu wydatki.....:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon1981 Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 To jest braz czy bardziej bursztynowy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 @Leon1981 A któż to wie Zobaczymy jak trafi do sprzedaży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon1981 Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Logiczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanka8636 Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 2 godziny temu, Leon1981 napisał: To jest braz czy bardziej bursztynowy? Ja stawiam, że to będzie coś w odcieniach bursztynu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didi Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Bursztyn już był - Edelstein Amber. To ma być Kwarc Dymny z zabarwieniem brązowym, jak sama nazwa wskazuje, w odróżnieniu do kwarcu niebieskiego, kwarcu zielonego i kwarcu fioletowego. https://pl.wikipedia.org/wiki/Kwarc_dymny - barwa : brązowy do niemal czarnego, ciemnoszary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 @Leon1981 Znając zdjęcia reklamowe, które zawsze przekłamują będzie pewnie bliżej brązowego. Tam myślę ale... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didi Posted March 3, 2017 Report Share Posted March 3, 2017 Jest już dostępny u Scryby. Ktoś ma może skan próbki, kleksa?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted March 4, 2017 Report Share Posted March 4, 2017 (edited) Fajnie by było... Miałem ostatnio kupić Pelikana 4001 Brown, ale się wstrzymałem dla tego Edelsteina. Na facebooku Pelikana jest próbka pisma. Nie umiem skopiować linku do samego filmiku, ale jak przewiniesz trochę to jest: https://www.facebook.com/pelikan.international/ Edited March 4, 2017 by Kowal1623 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted March 4, 2017 Report Share Posted March 4, 2017 Na filmie wydaje się ciemny, ciekawe z jakim odcieniem. Nadal zagadka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted March 5, 2017 Report Share Posted March 5, 2017 Na pierwszy rzut oka wygląda jak Caran d'Ache Grand Canyon. Kilka tonów ciemniejszy może (kalkuluję, bo film może nie oddawać wszystkiego). Wygląda, że opierano się na żółtym, a nie na czerwonym. Jeśli będzie podobny do Caran d'Ache Grand Canyon, oznacza to strzał w 10 dla Pelikana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted March 5, 2017 Report Share Posted March 5, 2017 Czekam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 Tutaj ktoś wrzucił maziaki z tym atramentem: http://www.fountainpennetwork.com/forum/topic/319862-new-pelikan-edelstein-ink-of-the-year-2017-smoky-quartz/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Wygląda na całkiem przyjemny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karwak Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 (edited) Bo w wiadomości jest kod, który jak wpiszesz, zmniejszy do 59 zł. Edited March 10, 2017 by Karwak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheYellowPunch Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 17 minut temu, Karwak napisał: Bo w wiadomości jest kod, który jak wpiszesz, zmniejszy do 59 zł. Pewnie bym to zauważył, gdybym nie wywalił wiadomości na twardo przez przypadek:) Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karwak Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 To kod jest SmokyQuartz2017tp, jak byś chciał skorzystać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted March 11, 2017 Report Share Posted March 11, 2017 (edited) No to teraz będzie na zmianę z Lie de The używany... Edited March 11, 2017 by Ender Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Dla zainteresowanych: http://www.fountainpennetwork.com/forum/topic/320111-pelikan-edelstein-smokey-quartz-compact-review/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 (edited) Chyba się szarpnę. Amber mnie ominął z braku finansów, ale temu nie przepuszczę. Edit: choć zdaje mi się, że już gdzieś taki odcień widziałem.... Edited March 12, 2017 by Fiamat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Ojojojoj! ! ! Post, który zamieścił @Kowal1623 spowodował daleko idące zaniepokojenie wśród kałamarzy z brązami! Najbardziej trzęsie portkami moje ulubione Diamine Chocolate Brown. Chyba ma poważnego konkurenta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts