fasolus Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Chciałbym prosić was o ocenę czy pióro ze zdjęć jest oryginalne. http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/Galeria/6949588/1 Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Mhm ja się może nie znam, ale na stalówce nie ma napisu 18k, ale może w starszych modelach tak było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
N.I.B. Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 [...]na stalówce nie ma napisu 18k, ale może w starszych modelach tak było. Napis "18K 750" jest, widać go na dwóch ostatnich zdjęciach. Nie słyszałem o podrabianych Carene, ale nie jestem znawcą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Mhm ja się może nie znam, ale na stalówce nie ma napisu 18k, ale może w starszych modelach tak było. Na ostatnim i przedostatnim zdjęciu wyraźnie widać oznaczenia na stalówce 750 i 18K. Carene widziałem jedynie na spotkaniach, ale na pewno nie jest to tania chińska podróbka, może być co najwyżej droga;) Chińczycy nieźle opanowali robienie ładnych wykończeń pióra, tak że zamknięte prezentuje się naprawdę dobrze. Sam widziałem podróbkę MB, która póki się nie zdjęło skuwki wyglądała o niebo lepiej od oryginału. Ale nadal nie zwracają aż tak dużej uwagi na detale w środku pióra. A w tym przypadku, zwłaszcza na zdjęciu numer 4 można zobaczyć sporą dbałość o ostateczne wykończeniu pióra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yennefer Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Myślę że to oryginał. Wszystkie gwinty łącznie z tym dodatkowy do obracania korpusu, podwójne uszczelki są na miejscu. Wątpię żeby Chińczycy bawili się w taki rzeczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fasolus Posted February 25, 2016 Author Report Share Posted February 25, 2016 Okej dzięki. Bo zmyliło mnie właśnie plastikowe przezroczyste opakowanie, którego nigdzie na internecie nie mogę znaleźć. Wszystkie jakie znalazłem są w niebieskim pudełeczku z logiem Watermana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robbi Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Porównałem zdjęcia z moimi dwoma Carenami, starszy z pierwszej serii produkcyjnej drugi +/- 5 letni i wszystko pasuje. U nie obramowanie logo i próba złota jest dużo bardziej wyraźna, ale może to kwestia zdjęć. Pudełka bywały rózne szczególnie na rynek amerykański, skąd pochodzą moje pióra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Napis "18K 750" jest, widać go na dwóch ostatnich zdjęciach.Aaa faktycznie. Zauważyłem tylko 5 pierwszych zdjęć bo z telefonu oglądałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fasolus Posted February 25, 2016 Author Report Share Posted February 25, 2016 ok zamykam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Sądząc na podstawie zdjęć, pióro jest oryginalne. Opakowanie to jedna z klasycznych wersji prezenterów dedykowanych do modelu Carene . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts