ArielN Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Oglądamy, kupujemy, ale czasem jedynie w sieci. Zdjęcia jak zdjęcia. Często nie oddają wiernie rzeczywistości. Jakie pióro pozytywnie Was zaskoczyło, gdy otworzyliście przesyłkę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Mnie pozytywnie zachwyciło jakością Jinhao, zaś wzornictwo (mówię tylko o modelu którym posiadam) hmmm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 Mnie zaskoczyło kilka piór, ale ostatnio najbardziej te: Jakież to to poręczne! Wszędzie się zmieści taki Sheaffer. Wąski, więc pasuje do każdego etui. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz_ja Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Brause Iserlohn. Jest bardzo urodziwe - szybko stało się moim ulubionym piórem mimo, że tego nie chciałem No i ostatnio odkryłem, że jednak ma flexa... W ogóle to polecam jakby ktoś miał okazję kupić - na prawdę ciekawe pióra, choć czasem znajdzie się jakaś drobna wada (np. w spływaku ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 ... Sheaffer... Ariel, Sheaffer nie zaskakuje, on po prostu taki już jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Mnie najmilej zaskoczył Soennecken S6. którego kupiłem za jakieś marne grosze, a który okazał się rewelacyjny piórem. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artikk Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 (edited) Jakbym go zobaczył gdzieś z daleka, to głowę bym dał, że to Pelikan M250... EDIT: Oczywiście M250 w burgundzie. Edited February 3, 2012 by Artikk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 8, 2012 Author Report Share Posted February 8, 2012 I jeszcze coś takiego: Belmont Rexall Pen Belmont Rexall Pen Belmont Rexall Pen Pióro, które widzicie na zdjęciach ma tak nietypowy kolor, że aż oczy przecierałem ze zdumienia. Zdjęcia bardzo dobrze oddają to, o czym piszę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Tak na gorąco to Baoer 500, Jinhao 325, Inoxrom Atlantic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Platinum 12000M. Jedna z najtańszych 18k stalówek na rynku, w dodatku lekko sprężysta, miękkawa. W zestawie, poza konwerterem, dają przejściówkę na naboje international. Zręczny importer mógłby tym modelem przytrzeć nosa Watermanowi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Lamy Safari - nie moja stylistyka, ale komfort pisania i jakość stalówki...REWELACJA Sheaffer Gift Collection 300 - dobra jakość w dobrej cenie...i cienka "F-ka" Hero 443 - za 1 PLN lepiej się nie da Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Lamy, ogólnie. To lepsze pióra, niż sądziłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Mnie zaskoczyło kilka piór, ale ostatnio najbardziej te: Jakież to to poręczne! Wszędzie się zmieści taki Sheaffer. Wąski, więc pasuje do każdego etui. Mnie również jakiś czas temu pozytywnie zaskoczył Sheaffer. Mam dwa i poluję na kolejne. Lubię też stare pióra z fleksem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted July 6, 2012 Author Report Share Posted July 6, 2012 Lamy, ogólnie. To lepsze pióra, niż sądziłem. Święte słowa. Odpychająca w moim odczuciu stylistyka Lamy to zupełna odwrotność w stosunku do jakości tych piór. Mogę śmiało powiedzieć, że są jednymi z najbardziej niezawodnych współczesnych produkcji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Lamy, ogólnie. To lepsze pióra, niż sądziłem. Który model polecasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wakimeczek Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 mnie naprawdę zaskoczyło pióro Jinhao 326 super model i tani Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Pilot 78g - ma GENIALNY stosunek jakość - cena, stalówka mam wrażenie że lepsza niż w moim Sheafferze GC100, jedyna wada to nieprzezroczysta gumka konwertera - nigdy nie wiem, ile mi atramentu zostało Aha, no i jeszcze te idiotyczne pseudoringi na skuwce - wie ktoś, jak je usunąć do końca? Bo zaczęły mi się ścierać, a nie chcą się skończyć ścierać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 Ja wiem. Zwykła pasta polerska i trochę cierpliwości. Sprawdzone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 kiedyś sobie kupilem takie starsze pióro Geha (przejął ją Pelikan). Skrmniutkie w wyglądzie, stalówka stalowa, model szkolny. Przebiła wszystkie pióra którymi pisze - rewelacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuk Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Pilot 78G. Cena/jakość - OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Zaskoczyło mnie moje kolokwialne piórko (cross century II). Poza przynoszeniem względnego szczęścia, jest niezawodne mimo że zaliczyło kilka solidnych upadków (nie tylko z mojej winy) a pisze nieźle z lekkim fleksem (mniej więcej takim jakim dysponuje reform), i kosztowało 1/5 ceny nowego pióra tej firmy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazejs Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Jak do tej pory najbardziej pozytywnie zaskoczył mnie wymieniany już Jinhao 325. Po doświadczeniach z Herbem bałem się, że będzie niewiele lepiej, tymczasem pióra te dzieli przepaść. Na dobrą sprawę z moimi wymaganiami mógłbym poprzestać na kilku Jinhao 325 (do kolorowych atramentów) i nie zawracać sobie głowy niczym innym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malwes Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Zaskoczył mnie zupełnie niespodziewanie nabyty (nagły impuls sklepowy) niebiesko srebrny Dheaffer Gift Collection 100. Nie spodziewałam się zbyt wiele po nim ale zaskoczył mnie bardzo rewelacyjnym, miękkim, delikatnym pisaniem i cieniutkim F. Nie za mokre, nie za suche, ogólnie świetne....po dwóch tygodniach zgubiłam , szukam i szukam ale nic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 BiC - all in one. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) Zaskoczył mnie zupełnie niespodziewanie nabyty (nagły impuls sklepowy) niebiesko srebrny Dheaffer Gift Collection 100. Nie spodziewałam się zbyt wiele po nim ale zaskoczył mnie bardzo rewelacyjnym, miękkim, delikatnym pisaniem i cieniutkim F. Nie za mokre, nie za suche, ogólnie świetne....po dwóch tygodniach zgubiłam , szukam i szukam ale nic Mam takiego samego, tylko M-kę, i, gdyby nie ten drobny fakt, byłoby moim ulubionym piórem Tak to przegrywa z Sheafferem Fineline, Watermanem W2 i Hero 330 Rozumiem twój ból, ja zgubiłem Pilota 78G Edited November 7, 2012 by skwercio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts