namiki Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 (edited) Mandarynka, czyli oczywiście chodzi o ptaka - kaczkę. Możemy ją spotkać czasem w naszych polskich stawach. Z tego co wyczytałem na wikipedii to zimuje w Japonii i Chinach... oto ona: Tutaj zaś Namiki "Mandarynka", pochodzące z cesarskiej serii. Charakteryzuje się imponującym zdobieniem, które prezentuje cały szereg technik maki-e. Edited January 12, 2015 by namiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Piękne pióro.. ale ta kaczuszka!!! nie wiedziałam że są na świecie takie ładne ptaszki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 są nawet ładniejsze. zresztą o mandarynce było tu: http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/6592-mandarin-duck-kingdom-note-sailor/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Pióro przepiękne. Ciekawie wygląda skuwka, to jakby taki 'szeroki kaptur', stylistycznie charakterystyczny dla piór japońskich. No i kaczuszka opczywiście ładny ptaszek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 (edited) Piękne pióro.. ale ta kaczuszka!!! nie wiedziałam że są na świecie takie ładne ptaszki! Odwiedź Łazienki Królewskie w Warszawie. Edited January 13, 2015 by Alveryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted January 13, 2015 Author Report Share Posted January 13, 2015 a ja ją widziałem na Kępie Potockiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiki Posted January 13, 2015 Author Report Share Posted January 13, 2015 Pióro przepiękne. Ciekawie wygląda skuwka, to jakby taki 'szeroki kaptur', stylistycznie charakterystyczny dla piór japońskich. No i kaczuszka opczywiście ładny ptaszek. Faktycznie. W sumie nawet na kształt skuwki nie zwróciłem uwagi. Rzeczywiście jest oryginalny. Na to pióro można patrzeć i patrzeć... tak bardzo jest przyozdobione laką. Nie ma na forum jakiegoś konkursu, żeby je wygrać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Odwiedź Łazienki Królewskie w Warszawie. majom tam takie pomarańczowe kaczusie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 (,,,) Nie ma na forum jakiegoś konkursu, żeby je wygrać? marzenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felicja Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 majom tam takie pomarańczowe kaczusie? może kaczusie w pomarańczach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts