Mariusz888 Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 "Firma Montblanc zaprezentowała niedawno kilka akcesoriów dla użytkowników Galaxy Note 4 produkowanego przez firmę Samsung. Głównymi punktami tejże premiery były dwa pióra: e-Starwalker oraz Pix Pen. Dzięki nim, będzie możliwe wykorzystanie wielu ciekawych funkcji jak np. transkrypcja śladu cyfrowego na taki, który ma możliwie wiernie oddawać trójwymiarowość tekstu uzyskiwaną podczas pisania tradycyjnym piórem wiecznym z atramentem po papierze." Czytaj całość Ciekawi mnie co o tym sądzicie. Dla mnie osobiście zbędny gadżet bo po pierwsze nie mam nic Samsunga, a po drugie wolę jednak tradycyjne pióro. Chociaż docniam starania i potencjał... no nie wiem - jakoś trudno mi wydać jednoznaczną ocenę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GranatowyPrawieCzarny Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 (edited) Edited September 23, 2014 by GranatowyPrawieCzarny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted September 23, 2014 Author Report Share Posted September 23, 2014 Normalnie tak długa odpowiedź, że aż trudno dobrnąć do końca. Wg mnie trochę przerost formy nad treścią. Z drugiej to będą bardzo przyzwoite wskaźniki, które będa miały kilka ciekawych funkcji. Ja osobiście używam Bamboo dla IPada bo palcem np źle się rysuje. Ale wiadomo - nie jest to tradycyjne medium i ma swoje plusy i minusy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GranatowyPrawieCzarny Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Bo to co zrobili dłuższego komentarza nie wymaga. Majstersztyk marketingu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claash Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Brakuje jeszcze tylko e-papierosa do kompletu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Brakuje jeszcze tylko e-papierosa do kompletu. Nie zapominajmy o e-patykach-lipowych i e-bambusach-odpowiednio-zaciętych... Potem przyjdzie czas na e-krzesiwo i e-maczugę... I jak już będziemy mieli komplet cyfrowych odpowiedników analogowej rzeczywistości, to skończy się prąd... I może wtedy siądziemy i pogadamy. Przy świecy, stearynowej. Przepraszam za (chyba) off-top, ale majstersztyki nowoczesnego marketingu w sferze piórowego sacrum podnoszą mi ciśnienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 widzicie, pieniądze szczęścia nie dają, ale o wiele przyjemniej się płacze w mercedesie e-klasse niż we fiacie 126el. płakałem w obu, to wiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Galaxy Note mają rysiki - nie podejrzewam, żeby ten od Montblanc-a czymkolwiek się wyróżniał. "Transkrypcja śladu cyfrowego" i "trójwymiarowość tekstu" to bełkot marketingowy, który nijak sie ma do Note, jego możliwości, pisania piórem w porównaniu do używania ryskia z tabletu. No chyba że ktoś musi mieć logo Montblanc na futerale i rysiku - cena takiego zestawu jest pewnie wyższa niż cena Note . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Ja to bym chętnie nabyła inne akcesoria MB, na przykład takie powiedzmy ciepłe skarpetki. Rozpoczynam czekanie. Może mi zrobią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted September 23, 2014 Author Report Share Posted September 23, 2014 (edited) Galaxy Note mają rysiki - nie podejrzewam, żeby ten od Montblanc-a czymkolwiek się wyróżniał. "Transkrypcja śladu cyfrowego" i "trójwymiarowość tekstu" to bełkot marketingowy, który nijak sie ma do Note, jego możliwości, pisania piórem w porównaniu do używania ryskia z tabletu. No chyba że ktoś musi mieć logo Montblanc na futerale i rysiku - cena takiego zestawu jest pewnie wyższa niż cena Note . Oczywiście że to tylko namiastka - wiadomo, że udawanie czegoś to nie to samo co oryginał Ale fajnie że jest takie coś mimo wszystko - jakoś przyjemniej by mi się patrzyło na tekst który próbowałby imitować pismo odręcznie (o ile wyglądało by to dobrze) niż na sztywne literki z klawiatury - zwkłaszcza gdy mówimy np o podpisie Edited September 23, 2014 by Mariusz888 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 W Note można pisać odręcznie i nie ma to nic wspólnego z nowym gadżetem MB. O tę funkcje zadbał Wacom. MB po prostu oferuje pisak, który od innych pisaków przeznaczonych dla Note rożni się tym, że wygląda jak MB. I już można szpanować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claash Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Zaczyna mnie śmieszyć, ze technologia coraz częściej postępuje do przodu po to, by oddać nam namiastkę tego, co swym przedostatnim krokiem dopiero nam zabrała. Tylko pióro i kartka daje wrażenie pisania piórem po kartce. A na klawiaturze pisze się po prostu szybciej i sprawniej. Kompletnie nie widzę więc sensu pół-analogowego pisania w tablecie jakimś buńczucznym rylcem. Z resztą to by nawet musiało idiotycznie wyglądać. Totalne głupoty, herezja! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 technologia coraz częściej postępuje do przodu po to, by oddać nam namiastkę tego, co swym przedostatnim krokiem dopiero nam zabrała. fajnie powiedziane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 nie uzywam samsungow, wole nokie, a rysik od mb wydaje mi sie bezuzyteczny tak jak inne rysiki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dziku Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Ciekawe czy ten (zbędny moim zdaniem całkowicie) gadżet bardziej zachęci do produktów firmy Montblanc osoby silnie zorientowane na nowe technologie czy raczej zniechęci miłośników oldskulowego pisania piórem? Mnie on ani ziębi, ani parzy, ani nawet się podoba. Więcej możliwości daje tradycyjno - cyfrowe pisadło Wacoma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Rysik specjalnie dla Samsunga robi też Cross... http://www.sammobile.com/2014/09/02/samsung-has-a-new-ballpoint-pen-that-doubles-as-a-stylus/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted September 23, 2014 Author Report Share Posted September 23, 2014 Zaczyna mnie śmieszyć, ze technologia coraz częściej postępuje do przodu po to, by oddać nam namiastkę tego, co swym przedostatnim krokiem dopiero nam zabrała. No niestety tak jest ale nic na to nie poradzimy - to jest cena za postęp który w gruncie rzeczy jest nie tyle postępem samym w sobie co ślepą gonitwą za "wciąż nowym"... Dzisiaj musi być więcej i szybciej - ale czy lepiej? Często niestety nie... Rysik specjalnie dla Samsunga robi też Cross... http://www.sammobile.com/2014/09/02/samsung-has-a-new-ballpoint-pen-that-doubles-as-a-stylus/ Fajne - nawet chyba podobają mi się bardziej bo jakoś tak nowocześniej wyglądają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 W ogóle Cross ma dużo takich produktów, niektóre są wielofunkcyjne np.: dwa kolory długopisu + ołówek + rysik... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 To cos z gumka na koncu nie ma nic wspolnego z rysikiem do tabletu. Note rozroznia 256 poziomow nacisku i jest zdecydowanie bardziej dokladny. Rozwiazanie jest Wacom-a. Pismo odreczne wyglada jak pismo . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 W pierwszej chwili pomyślałam, że to Tactical Pen z wersją rysika, ale zauważyłam śnieżynkę i trochę mi kopara opadła... może znajdzie nabywców...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 (edited) Montblanc wydał nową linię długopisów i piór kulkowych o nazwie Cruise. Zdjęcia pochodzą z oferty, którą mi przysłał Bazarnik. Na pierwszy rzut oka, design bardzo podobny do linii Classic z lat 60-70 - tych. Nawet ładne, ale ceny............. Nie. Za długopis, czy pióro kulkowe tyle bym nie dał. Jak wydadzą klasyczne pióra wieczne, to może się skuszę. zdrówka Edited September 23, 2014 by konis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 O!Pióro w tej cenie i designie kupiłbym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts