Lordbelial Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Szukam porady. Zbliża się moja dziesiąta rocznica ślubu, postanowiłem więc sprawić prezent mojej małżonce. Zawsze marzyła o piórze, to marzenie chciałbym spełnić. Niestety, przyznaję nie znam się za bardzo na obecnie dostępnym asortymencie. Mam do wydania maksymalnie 2000 zł. Chciałbym aby pióro miało charakter klasyczny, ulubiony kolor małżonki to czerń, mogą być złote wykończenia. Jaki model doradzilibyście? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Aurora 88 Small Caran d'Ache Leman ST Dupont Liberte Nakaya Aka - Tamenuri Omas 360 Omas Arte Italiana Rose Gold Platinum 3776 Nie mam nic wspólnego ze sklepami, do których linki zamieściłem. W obydwu coś kiedyś kupiłem i jestem więcej niz zadowolony z obsługi. Niemniej jestem przekonany, że na upartego znajdziesz te pióra w Polsce. Jeśli chcesz kupić coś naprawdę wyjątkowego polecam kontakt z Fredem Faggionatto, robi piękne pióra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 A może klasycznie - któryś z Pelikanów (modele 400-1000, w zależności od rozmiarów ręki małżonki...) Albo Montblanc 145-6... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 No właśnie, jeśli klasycznie, to ja też byłabym za MB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Omas 360 Ale plasticzaka z chorą ceną i beznadziejnym stosunkiem cena/jakość może lepiej nie polecać co A najoczywistszą propozycję - czyli Montblanka - przemilczałeś. Ja bym wybrał Aurorę, bardziej pasuje kobiecie niż MB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 czarno, złoto, mało i klasycznie? pelikan M300. zastanawiam się jaki jest sens zadawania takich pytań na form. wszak do przewidzenia jest ile forowiczów, tyle opinii. kolega po lekturze wątku będzie miał tylko zamęt w głowie i tyle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Bo ja MB nie za bardzo A ten Omas zbiera całkiem sensowne opinie w internetach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Tylko nie kupuj żonie Omasa 360. Tandeta za skandaliczne pieniądze. http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/1559-omas-360-pioro-wieczne-i-pioro-kulkowe/?hl=%2Bomas+%2B360 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Skoro ma to być klasyka w połączeniu z kolorem czarnym i złotymi dodatkami, to proponowałbym Aurorę D12-N: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Piękna! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kitek Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Piękna i fanie się nią pisze, to niezły wybór ta Aurora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dziku Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Zaprawdę, można dostać ostrego ataku piórozy na widok tej Aurory. Śliczna! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Ewentualnie jeszcze mogą być: Aurora Optima model 997/N lub 88 model 800 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Piękne! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Pięęęęęęękne te Aurory @Kitek którą masz? Jeżeli wolno zapytać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kitek Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 (edited) Mam Talentum taką ja ta pierwsza tylko srebrną, a w planach kontynenty tylko nigdzie ich pomacać nie mogę . Edited July 18, 2014 by Kitek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 (edited) @Kitek, mi się podobają w tym złotym wykończeniu. niestety cena Moge sobie pozwolić jedynie na Aurore STYLE Edited July 18, 2014 by empi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted July 18, 2014 Report Share Posted July 18, 2014 Aurora 88 Small Caran d'Ache Leman ST Dupont Liberte Nakaya Aka - Tamenuri Omas 360 Omas Arte Italiana Rose Gold Platinum 3776 Nie mam nic wspólnego ze sklepami, do których linki zamieściłem. W obydwu coś kiedyś kupiłem i jestem więcej niz zadowolony z obsługi. Niemniej jestem przekonany, że na upartego znajdziesz te pióra w Polsce. Jeśli chcesz kupić coś naprawdę wyjątkowego polecam kontakt z Fredem Faggionatto, robi piękne pióra. Z Holendrami bym uważał, jeżeli chcesz mieć ten prezezent na czas. Pierwsza część mojego zamówienia przyszła po miesiącu, a już mija drugi miesiąc, a ja ciągle czekam na ostatni przedmiot. Mają na stronie, ale czy w magazynie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
comodsuda Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 A może coś ze specjalnych edycji? Jakiegoś pelikana M640 może sahara? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalsiadaczka Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 bardzo ładny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lordbelial Posted July 21, 2014 Author Report Share Posted July 21, 2014 (edited) Skoro ma to być klasyka w połączeniu z kolorem czarnym i złotymi dodatkami, to proponowałbym Aurorę D12-N: Dziękuję wszystkim za pomoc! Ta Aurora jest piękna! Pozostałe Twoje propozycje Aurory też trafiają w 10 Edit. Poszukam jej w Krakowie, mam nadzieję, że będzie dostępna w dobrej cenie Edited July 21, 2014 by Lordbelial Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts