visvamitra Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Próbkę Vampire Red zassałem od Comodsudy, który napisał ciekawą recenzję tego atramentu . Dziękuję. Vampire Red ma ładny kolor. Problem w tym, że nie jest to kolor czerwony. Idąc tropem krwi i wampirów, można zaryzykować stwierdzenie, że przypomina kolor świeżego strupa, który powstał na gojącej się ranie po ugryzieniu wampira. Czerwony to to nie jest. Ślad pozostawiony patyczkiem higienicznym: ZDJĘCIE: KLEKS: Mój program graficzny widzi ten kolor tak: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Private Reserve Kolor: Vampire Red Opakowanie: kałamarz o objętości 50 ml Dostępność w Polsce: od niedawna atramenty PR dystrybuuje w Polsce ABERNATOPEN Cena: ok. 30 PLN Nasycenie: silne Przepływ: dobry Cieniowanie: zauważalne, mnie odpowiada Jakość linii: dobra Osadzanie się na stalówce: nie zauważyłem na Duke'u, ale w sieci krążą o tym atramencie legendy. Wieść niesie, że zapycha pióra, włazi na stalówkę i kwitnie tworząc na spływakach i stalówkach fantazyjne kształty. Osobiście, po tygodniu używania, nie zaobserwowałem podobnych zjawisk. Wpełzanie na stalówkę: jak wyżej Rozruch: szybki Przebijanie: przebija na słabej jakości papierze Strzępienie: strzępi trochę na papierze Mondi Wysychanie: ok. 15 sekund MOJA OCENA: przyjemny ciepły brąz. Nie kupujcie go, jeśli szukacie czerwieni. SKANY (Pismo + cieniowanie): recenzję napisałem piórem Pilot 78G ze stalówką B 1. Na papierze MONDI 2. Na papierze no-name (notes firmowy mojego pracodawcy) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 ładnie cieniuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted February 28, 2014 Report Share Posted February 28, 2014 Wygląda jak brąz rozjaśniony… ale nie do poziomu czerwieni,... niestety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 Bardzo fajny kolorek. Podoba się mi. Szczególnie kleks zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Cieniowanie również ciekawe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geralt Posted March 1, 2014 Report Share Posted March 1, 2014 Krew musi trochę poleżeć, by nabrać takiego koloru. Jak kiedyś rozciąłem sobie palec i wytarłem posokę w ręcznik papierowy, to po miesiącu miała dokładnie taki kolor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endru098 Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 Brązowy to nie czerwony, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gadzinisko Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 Taki kolor zaschniętej krwi. Dla psychopatów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
comodsuda Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 Nie wiem gdzie wszyscy widzą tą zaschniętą krew. Jak dla mnie to taki ciepły brąz nic więcej. Jakbyś nie znał nazwy w której jest "RED" to nigdy byś nic nie skojarzył z czerwienią 100% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 1, 2014 Author Report Share Posted July 1, 2014 Zgadzam się z Comodsudą To ciepły brąz. Kropka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gadzinisko Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 Nie wiem gdzie wszyscy widzą tą zaschniętą krew. TĘ zaschniętą krew widzę chociażby na zdjęciu podpisanym kleks. Zaschnięta krew to właśnie ciepły brąz. Jak się skaleczę to będę pamiętał żeby rozmazać na kartce i porównać, ale już teraz jestem pewien Zresztą właśnie nazwa wskazuje, że mamy szukać krwi w tym atramencie. Co jest czerwone i kojarzy się z wampirami, hmmm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
comodsuda Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Atrament do podpisywania cyrografów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
comodsuda Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Atrament do podpisywania cyrografów? Hehe, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smok Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Gdyby był czerwonym, mógłby być ładnym, a tak sobie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts