visvamitra Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Próbkę Andrinople zassałem od Infidelity. Dziękuję. Andrinople to kolor dla prawdziwych twardzieli - tylko oni nie zamkną tej strony z krzykiem Ślad pozostawiony patyczkiem higienicznym: SKAN: KLEKS: Mój program graficzny widzi ten kolor tak: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: L'Artisan Pastellier Kolor: Andrinople Opakowanie: kałamarz o objętości 40 ml lub saszetka o pojemności 50 ml Cena: 4 euro za saszetkę, 6 euro za kałamarz. Atrament trzeba sprowadzać z Francji, co generuje dodatkowe koszty Nasycenie: dość silne Przepływ: dobry Cieniowanie: zauważalne Jakość linii: dobra Osadzanie się na stalówce: nie zauważyłem Wpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: szybki Przebijanie: przebija na słabej jakości papierze Strzępienie: strzępi trochę Wysychanie: ok. 15 sekund MOJA OCENA: nie lubię koloru różowego SKANY (Pismo + cieniowanie): recenzję napisałem piórem Pilot 78G ze stalówką B 1. Na papierze MONDI 2. Na papierze OXFORD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoN` Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Widzę: "tylko dla twardzieli". Myślę: "Pewnie ktoś znowu się różowym bawi"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Używam go z przyjemnością. Andrinople w moim piórze (może dlatego, że mokre i flexowe) wygląda zdecydowanie ciemniej niż w Twojej próbce, jest bardziej nasycony, to bardziej bordo z różem niż czerwień. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 4, 2014 Author Report Share Posted February 4, 2014 Wrzuć foticzkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Tak to u mnie wygląda: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Jestem twardzielem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 nie miałabym zastosowania dla tego atramentu, nie widzi mi się taki oczobitny kolor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Przyznaj się, kupiłeś go z okazji zbliżających się walentynek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 4, 2014 Author Report Share Posted February 4, 2014 Ja nie - odlałem od Infidelity, która zamówiła go przy ostatnim zamówieniu grupowym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 nie miałabym zastosowania dla tego atramentu, nie widzi mi się taki oczobitny kolor Jakbym była nauczycielką, to takim bym sprawdzała sprawdziany uczniom, których nie lubię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
comodsuda Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Różowy zeszyt w różową kratkę zapełniony pismem wykonanym właśnie tym atramentem. Ciekawie by to wyglądało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Kolor straszny, oj straszny... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Hm, dziwne... Może to wina innej szerokości geograficznej i mniejszego przyciągania ziemskiego, bo kolor wyszedł mi w testach bardzo podbnie jak u Aoirghe i bardzo niepodobnie jak u Visvamitry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 4, 2014 Author Report Share Posted February 4, 2014 (edited) U mnie wygląda dokładnie tak jak na monitorze. Nic na to nie poradzę @Akszugor - nie trzeba zmieniać szerokości geograficznej, wystarczy zmienić stalówkę na B Pilota Z drugiej strony byłbym zaskoczony, gdyby ślad pozostawiony patyczkiem higienicznym u ciebie i u mnie znacząco się różnił. W takiej sytuacji będziemy musieli zdecydowanie włączyc do arkuszy ocen miejsce na współrzędne geograficzne. Ponadto jestem w szoku - na 3 osoby mające odwagę przyznać publicznie, że podoba im się ten kolor, dwie to Panowie! WOW. Edited February 4, 2014 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inekane Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Lubię róże ale ten... Nie, nie dla mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 (edited) Ja myślałem, że to fiolet z początku, stąd mój głos. Chyba teraz moja opinia jest bliższa prawdy Edited February 4, 2014 by piter22 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 4, 2014 Author Report Share Posted February 4, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geralt Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 Mnie niezbyt się podoba, za bardzo kojarzy się z Barbie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 8, 2014 Author Report Share Posted February 8, 2014 Coś w tym jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Mnie niezbyt się podoba, za bardzo kojarzy się z Barbie... Mnie z całą 12 barbie moich pociech... a co gorsze z Ken-em także... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Z Kenem to raczej turkusy A mnie coraz bardziej podoba się avatar Visvamitry. Ma chyba wszystkie kolory w sobie, od czerni, brązów, czerwieni, fioletów, aż po różowiutkie turkusiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 Ano ma i nich mu na zdrówko,… jak to Konis pisze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 zmieniłem zdanie. po wczorajszym malowaniu skrzydeł wróżki (dla córki na bal karnawałowy), polubiłem róże. może za wcześnie na zakup różowej koszuli, ale nie podchodzę do tego już tak kategorycznie. kto wie, może i samochód na różowo chlapnę? http://enc86.deviantart.com/art/Pink-Panther-349832864 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxy Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 Hm dziwne, ale kojarzy mi sie z owocem granatu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts