Iux Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 (edited) Éclat de saphire. J.Herbin. Esencja niebieskości zawarta w małej buteleczce 30 ml. Na pudełku napis w stylu dantejskiego piekła, czyli „porzuć nadzieję, jeśli mieszasz atramenty” (a dokładnie: „ne jamais mélanger deux encres différentes”). Zwiedziony szarością beznadziejnej aury pozwoliłem sobie na tę rozrzutną niebieskość, błękit wręcz, który nawet przy majestatycznych granatach Diamine nie wygląda banalnie. Załadowany do Sonneta „F” z miękką (zbyt miękką – jak dla mnie) stalówką pisze rozrzutnie, tak jak rozrzutnie i bezczelnie tę swoją błękitność podmywa odcieniem fioletu. Na wątpliwej jakości (jak dla mnie) papierze do drukarki (80g/m2) rozlewa się obficie, chyba wręcz lekko strzępi. Jak widać w porównaniu, na innym skanie, pomimo wielu starań jednak wychodzi jaśniejszy. Na szczęście jest w porównaniu z innymi, więc może przynajmniej w ten sposób nadrobię brak umiejętności propagowania kolorów w świecie elektronicznego obrazu. Powiem krótko: mnie się podoba. Ale nie powala. Pozdrawiam lux Edited December 7, 2011 by Iux Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Nawet fajny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 (edited) Mnie powala, super niebieski, kupuje jak będzie jakaś dostawa. napisz prosze jak możesz tak po tygodniu, jak sie zachowuje będąc już w piórze. Edited December 7, 2011 by kerad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted December 7, 2011 Author Report Share Posted December 7, 2011 Po pięciu dniach rewelacja, pisze się od startu natychmiast. Sprawdzę co będzie jak na dwa dni odłożę, ale po pierwsze nie przyjdzie mi to łatwo, a po drugie jest w Sonnecie i chyba to pióro też ma na to wpływ (pewności oczywiście nie mam). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 (edited) to mi wystarczy, nie męcz się, nie musisz cierpieć no i zrobilo się HERBINOWO Edited December 7, 2011 by kerad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted December 7, 2011 Author Report Share Posted December 7, 2011 Fakt. U mnie jeszcze czerwony (edition anniversaire 1670), ale póki co jakoś czekam z załadowaniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuk Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Ciekawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 ciekawy kolorek ale mnie zachwycila ta maszyna do pisania.... o fajce nie wspomne tylko nie mow ze masz tyton waniliowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted December 9, 2011 Author Report Share Posted December 9, 2011 ciekawy kolorek ale mnie zachwycila ta maszyna do pisania.... o fajce nie wspomne tylko nie mow ze masz tyton waniliowy ba! (jakiego ja nie mam tytoniu?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Palenie fajki przez mezczyzne podkreslam fajki jest dla mnie porownywalne do pisania piorem. Oba zajecia to swego rodzaju rzemiosla wymagajace znajomosci tematu, czasu i cierpliwosci. No i sa zwiazene ze swego rodzajem rytualem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Palenie fajki przez mezczyzne podkreslam fajki jest dla mnie porownywalne do pisania piorem. Ale palenie jest niezdrowe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 fajeczke sie pyka a nie pali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 fajeczke sie pyka a nie pali I to złe i to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted December 9, 2011 Author Report Share Posted December 9, 2011 ale jakie smaczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 Widzę, że temat zaczyna zmierzać tematycznie w kierunku "Kawiarenki" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 ale jakie smaczne i jaaaaak pachnie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Barwa ciekawa Kolor na mojej liście życzeń Dzięki Iux za recenzję i bardzo dobry skan-zestawienie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 i jaaaaak pachnie... Dość nieprzyjemnie moim zdaniem. Widzę, że temat zaczyna zmierzać tematycznie w kierunku "Kawiarenki" Faktycznie. To zakładam nowy temat w,,Kawiarence" Oto jest link : http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/440-palenie-tytoniu-za-czy-przeciw/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted December 10, 2011 Author Report Share Posted December 10, 2011 Dzięki, Ariel, aż mi się polepszyło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip_O Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Mój ulubiony atrament. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 (edited) Ciekawy kolor, aczkolwiek bardziej w mój gust trafia Diamine Majestic Blue. Edited July 17, 2013 by endoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted October 2, 2013 Report Share Posted October 2, 2013 Chyba kupię flaszkę. Jeśli w rzeczywistości jest taki jak na moim monitorze będę co najmniej zadowolony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts