visvamitra Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Zebrałem większość niebieskich, które mam w tej czy w innej postaci na jednej kartce. Ślady atramentów pozostawiłem patyczkiem higienicznym na papierze satynowanym Mondi o gramaturze 90. Część kolorów wyszła zbyt blado, ale poglądowo może być. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Bardzo przydatne porównanie, dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Niebieski Nicponia najfajniejszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eltoro3 Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Fajne porównanie. Brakuje mi tu Majestic Blue Diamine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted December 11, 2013 Author Report Share Posted December 11, 2013 NIe mam niestety Majestic Blue. Teraz wpadło mi jeszcze kilka odcieni niebieskiego w próbkach, będzie trzeba ogarnąć temat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 NIe mam niestety Majestic Blue. Teraz wpadło mi jeszcze kilka odcieni niebieskiego w próbkach, będzie trzeba ogarnąć temat Trzeba było powiedzieć - ja mam jeszcze z 90 ml, których już raczej nie wykorzystam A ten turkusik to jest 4? On czasami miał tendencje do wpadania w lekko morskie nuty, ale tutaj przegiął Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Trzeba było powiedzieć - ja mam jeszcze z 90 ml, których już raczej nie wykorzystam A ten turkusik to jest 4? On czasami miał tendencje do wpadania w lekko morskie nuty, ale tutaj przegiął Tutaj jest właśnie tym, czego oczekiwałem kupując swój pierwszy (i jedyny) turkusowy atrament Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryard Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Niebieski Nicponia najfajniejszy. Też bez wahania głosowałbym na turkusowego Nicponia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eltoro3 Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Właśnie też nie mam tego atramentu, a pmierzam się do kupna i chciałęm zobaczyć jak wypada na przeciw pozostałych. Super, że jest nadzieja na nowe porównanie NIe mam niestety Majestic Blue. Teraz wpadło mi jeszcze kilka odcieni niebieskiego w próbkach, będzie trzeba ogarnąć temat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 chciałam wypisać, które mi przypadły do gustu, ale to chyba nie ma sensu uwielbiam niebieskości i już a te morskie, z zieloną nutką to już w ogóle... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts