Jump to content

Atrament w kolorze oliwek z Lidla (oliwkowy atrament)

KorneliuszTyberiusz

Recommended Posts

Witam!

Poszukuję atramentu w kolorze oliwek z Lidla.

Na samym wstępie wyjaśnię, że na atramentach do piór znam się jak Kaszpirowski na matematyce. Robiłem zakupy spożywcze i wpadł mi w oko kolor tanich oliwek. Pomyślałem, że chciałbym, mieć taki kolor w piórze.

Chodzi mi o te najtańsze oliwki, a nie te droższe. Droższe są ciemniejsze i to już nie jest to samo.

Piktogram:

Baresa-Oliwki-Masline-z-pasta-paprykowa-

Czy ktoś z Was używał jakiegoś atramentu o zbliżonym kolorze?

Serdeczne pozdrowienia przesyłam!

Korneliusz

Poszukuję atramentu w kolorze oliwek z Lidla.

Bardzo podoba mi się Twój sposób poszukiwania koloru. Niestety widzę problem. Chodzi Ci o kolor oliwki w słoiku czy wyjętej ze słoika? Boję się, że trudno będzie wiernie oddać klor/kolory trójwymiarowej oliwki na płaskim papierze... Nie mniej jednak, poszukiwanie idealnego koloru z pewnością będzie świetną zabawą.

Proponuję przejrzeć zestawienia kolorów. Np.:

Green_ink_scans-2.jpg

Green%20Ink%20Comparison.jpg

Dobre chociaż te oliwki?

Nie wiem, bo to dla psa kupuję.

Bardzo podoba mi się Twój sposób poszukiwania koloru. Niestety widzę problem. Chodzi Ci o kolor oliwki w słoiku czy wyjętej ze słoika? Boję się, że trudno będzie wiernie oddać klor/kolory trójwymiarowej oliwki na płaskim papierze... Nie mniej jednak, poszukiwanie idealnego koloru z pewnością będzie świetną zabawą.

W słoiku. Zdecydowanie w słoiku. Po wyjęciu kolor się zmienia i to już nie to.

Przeczytałem chyba wszystkie recenzje naszego forumowego guru atramentowego Visvamitra. Dzięki jego skanom i waszym wskazówkom zdecydowałem się na http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/3686-rohrer-klinger-alt-goldgrun.

Ann recenzja tego atramentu jest na forum: http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/3686-rohrer-klinger-alt-goldgrun/

Nie wiem, bo to dla psa kupuję. [...]

:rechot:  a ja dla kota :D to urocze, kiedy próbuje taką oliwkę zamordować i rzuca nią po kuchni, aż jej papryczka ze środka wypadnie, a po wszystkim tarza się w marynacie, która została na podłodze...

w pierwszym odruchu chciałam na google sprawdzić, czy dobrze piszę nazwę i jakoś mi się recenzja sama nasunęła... redface