KorneliuszTyberiusz Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Witam! Poszukuję atramentu w kolorze oliwek z Lidla. Na samym wstępie wyjaśnię, że na atramentach do piór znam się jak Kaszpirowski na matematyce. Robiłem zakupy spożywcze i wpadł mi w oko kolor tanich oliwek. Pomyślałem, że chciałbym, mieć taki kolor w piórze. Chodzi mi o te najtańsze oliwki, a nie te droższe. Droższe są ciemniejsze i to już nie jest to samo. Piktogram: Czy ktoś z Was używał jakiegoś atramentu o zbliżonym kolorze? Serdeczne pozdrowienia przesyłam! Korneliusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 takie coś? R&K Alt - Goldgrun http://www.inknouveau.com/2012/01/rohrer-and-klingner-alt-goldgrun-review.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marwis Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Może De Atramentis Olive green 1021? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 A nie możesz po prostu kupić takich oliwek, zgnieść ich w moździerzu i pisać pędzelkiem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 (edited) A może Herbin vert olive?… bo mam w nabojach trochę vert pré i jest bardziej jak młode brzozy na wiosnę... Edited November 23, 2013 by Ender Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Dobre chociaż te oliwki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Dobre chociaż te oliwki? Chyba pyszne, skoro koledze tak zależy na atramencie. Musi mieć dobre wspomnienia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8868 Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 Poszukuję atramentu w kolorze oliwek z Lidla. Bardzo podoba mi się Twój sposób poszukiwania koloru. Niestety widzę problem. Chodzi Ci o kolor oliwki w słoiku czy wyjętej ze słoika? Boję się, że trudno będzie wiernie oddać klor/kolory trójwymiarowej oliwki na płaskim papierze... Nie mniej jednak, poszukiwanie idealnego koloru z pewnością będzie świetną zabawą. Proponuję przejrzeć zestawienia kolorów. Np.: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Dobre chociaż te oliwki? ja wolę oliwki z tsc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KorneliuszTyberiusz Posted November 27, 2013 Author Report Share Posted November 27, 2013 Dobre chociaż te oliwki? Nie wiem, bo to dla psa kupuję. Bardzo podoba mi się Twój sposób poszukiwania koloru. Niestety widzę problem. Chodzi Ci o kolor oliwki w słoiku czy wyjętej ze słoika? Boję się, że trudno będzie wiernie oddać klor/kolory trójwymiarowej oliwki na płaskim papierze... Nie mniej jednak, poszukiwanie idealnego koloru z pewnością będzie świetną zabawą. W słoiku. Zdecydowanie w słoiku. Po wyjęciu kolor się zmienia i to już nie to. Przeczytałem chyba wszystkie recenzje naszego forumowego guru atramentowego Visvamitra. Dzięki jego skanom i waszym wskazówkom zdecydowałem się na http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/3686-rohrer-klinger-alt-goldgrun. takie coś? R&K Alt - Goldgrun http://www.inknouveau.com/2012/01/rohrer-and-klingner-alt-goldgrun-review.html Ann recenzja tego atramentu jest na forum: http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/3686-rohrer-klinger-alt-goldgrun/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Nie wiem, bo to dla psa kupuję. [...] a ja dla kota to urocze, kiedy próbuje taką oliwkę zamordować i rzuca nią po kuchni, aż jej papryczka ze środka wypadnie, a po wszystkim tarza się w marynacie, która została na podłodze... w pierwszym odruchu chciałam na google sprawdzić, czy dobrze piszę nazwę i jakoś mi się recenzja sama nasunęła... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts