visvamitra Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Mam prośbę o dodanie tagu: L'Artisan Pastellier (CALLIFOLIO). Czas na recenzję atramentu L'Artisan Pastellier z serii CALLIFOLIO. Itzamna bardzo mi się spodobała. Bardzo. Niestety moja saszetka była uszkodzona i ponad połowa atramentu rozlała się po paczce. Trochę udało się ocalić, trochę odlał mi Rittel. Jeśli ktoś uzna, że Itzamna to nie jego kolor, z chęcią odkupię saszetkę Itamna był najwyższym bogiem Inków, patronem sztuki i nauki, który obdarował swoich wiernych pismem. Źródło: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:God_D_Itzamna.jpg Na początek zamieszczę próbkę Itzamny na chłonnym pergaminie: Mój program graficzny kolor w ciemniejszych partiach identyfikuje tak: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: L'Artisan Pastellier Kolor: Itzamna Opakowanie: saszetka o pojemności 50 ml, szklany kałamarz 40 ml Cena: 4 euro za saszetkę, 6 euro za kałamarz Nasycenie: silne Przepływ: doskonały Cieniowanie: słabe Jakość linii: dobra, ale na niektórych papierach atrament jest ekspansywny (rozlewa się) Osadzanie się na stalówce: zobaczymy za tydzień Wpełzanie na stalówkę: zobaczymy za tydzień Rozruch: natychmiastowy Przebijanie: trochę Strzępienie: strzępi, niestety Wysychanie: bardzo dobry czas Inne: bardzo ładny kolor SKANY (Pismo + cieniowanie): 1. Na satynowanym papierze ColorCopy (MONDI) 90g 2. Na papierze Oxford 90 g 3. Na papierze PIGNA (zeszycik Monocrome): 4. W kalendarzu wyprodukowanym przez LEB Model: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Świetny kolor, wczoraj się nim trochę pobawiłem i jest git! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Na kiepskawym papierze strzepia mi wszystkie Callifolio, znacznie wykraczajac ponad przecietne strzepienie moich pozostalych atramentow. Pisanie na troche lepszym jest juz OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted November 5, 2013 Author Report Share Posted November 5, 2013 Hmmm, mnie strzępi tylko Itzamna i trochę Grenat. Oconto, Omi Osun i Aurora zachowują się na papierze bardzo ładnie, atramenty klasyczne (Vert Moyen i Olive) wzorcowo. Do sprawdzenia mam jeszcze Bleu Meditteranee i Bleu Bosphore zassane z saszetki Rittela Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Hmmm, mnie strzępi tylko Itzamna i trochę Grenat. Oconto, Omi Osun i Aurora zachowują się na papierze bardzo ładnie, atramenty klasyczne (Vert Moyen i Olive) wzorcowo. Do sprawdzenia mam jeszcze Bleu Meditteranee i Bleu Bosphore zassane z saszetki Rittela Equinoxa 5 nie zassałeś? Nawiasem mówiąc na moim badziewnym papierze strzępił najmniej. Ale też był położony stalówką o innej charakterystyce niż pozostałe. Bleu Mediterranee to mój faworyt, już zdążyłem opróżnić jeden konwerter z niego :| Jak sprawdzisz Bosphore powiedz mi czy widzisz w tym ten niebieski. O ile patrząc na sam atrament go widać tak na kartce sprawia u mnie wrażenie szarego - co mnie specjalnie nie martwi, bo pisałem wcześniej że żałuję, że nie wziąłem Gris De Payne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 lubię brązowe, ale ten jakoś nie bardzo dla mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 mój niestety nadal strasznie blado pisze, ale to raczej wina pióra. Mam nadzieję, że je szybko rozruszam, bo kolor piękny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts