novator Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Witam serdecznie wszystkich na forum. Mało wiem o piórach, bo nigdy szczególnie nie przykładałem jakiegoś specjalnego znaczenia do tego czym piszę. Ale, że bardzo cenię piękne przedmioty i niektóre dość ciekawe sam tworzę, na przykład biżuterię z miedzi, noże myśliwskie, brzytwy, i co mi tam się spodoba, to pomyślałem, żeby zrobić sobie ładne pióro. Uwielbiam drewno z jego piękną strukturą słojów. Na "youtube", (gdzie również mam swój kanał od niedawna z moimi nożami i biżuterią), widziałem jak rzemieślnicy toczą piękne pióra z drewna, ebonitu. Pomyślałem więc, że kiedyś sam spróbuję, a że to temat rzeka, to chcę się zapoznać i posiąść wiedzę dotyczącą tych szlachetnych narzędzi do pisania. To tyle na razie o mnie. Trochę sie rozpisałem, mam nadzieję, że nikogo nie znudziłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murio Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Nic z tych rzeczy! Witaj Jestem bardzo zaciekawiony Twoją pracą (hobby? ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
novator Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 Witaj. Jak jesteś na "fejsie" to wpisz- pracownia artystyczna witolda dobrzańskiego, a jak nie to na youtube witolddobrzanski. cos tam zobaczysz o mnie. Mam nadzieję, że nie łamię regulaminu na samym początku pisząc tu o tym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 trafiłeś na maniaków, nie będę mówić za wszystkich, mnie autoreklama nie przeszkadza witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murio Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Ten japoński terrorysta z fejsa to ja Piękne dzieła (I fajne psy ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Raczej zaciekawiłeś! :] Hej! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Czołem! Ja nie jestem maniakiem, nawet nie używam piór. Jestem tutaj bo dobre jedzenie serwują Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
novator Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 Dzięki Wam. Murio, a to Ty Witaj. Fajnie, że się podoba. A psy naprawdę są słitaśne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Oglądam sobie te noże i już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę pióro w takiej estetyce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Witaj! Pióro własnej roboty - imponujące. A atrament i papier też sam przygotujesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
novator Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 Oglądam sobie te noże i już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę pióro w takiej estetyce Najpierw wiedza, a potem podziałamy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Cześć! Mamy świetny skład forum. Robimy enklawę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
novator Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 Witaj! Pióro własnej roboty - imponujące. A atrament i papier też sam przygotujesz? To już nie moje klimaty, ale gdzieś słyszałem, że robią ludzie jakiś papier " czerpany". Nie wchodziłem w temat, który mnie nie zajmuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Właśnie weszłam na Twoją stronę na fb... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murio Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Taaa... Pokaż nożyk i patrz jak kobity od razu szaleją Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Murio, zazdrosny? Huh, właśnie to kocham w tym forum - tą różnorodność ludzi tu się pojawiających Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
novator Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 Właśnie weszłam na Twoją stronę na fb... Bosa, dzięki. Mobilizacja do lepszej pracy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murio Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Murio, zazdrosny? Wręcz przeciwnie Podziwiam reakcję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
novator Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 Taaa... Pokaż nożyk i patrz jak kobity od razu szaleją Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
novator Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 Murio, zazdrosny? Huh, właśnie to kocham w tym forum - tą różnorodność ludzi tu się pojawiających Każdy pisać może, trochę lepiej, lub gorzej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Każdy pisać może, trochę lepiej, lub gorzej. ...Ale wyrabiać noże już nie za bardzo... Chociaż ja próbowałam kiedyś nóż zrobić. Drewniany. Strugając patyk. Nożyczkami. I to było w przedszkolu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
novator Posted October 28, 2013 Author Report Share Posted October 28, 2013 ...Ale wyrabiać noże już nie za bardzo... Chociaż ja próbowałam kiedyś nóż zrobić. Drewniany. Strugając patyk. Nożyczkami. I to było w przedszkolu Liczą się chęci i radość w tworzeniu. Reszta nie ważna. Dzięki Wam za miłe przywitanie, na dziś to tyle z mojej strony, bo zmykam do warsztatu pospawać jeszcze stojak pod piecyk gazowy do grzania stali. Ja ktoś ma profil na fejsie to zapraszam do znajomych. Ale na mój prywatny nie " pracownię". - Witold Dobrzański. - Tam często jestem i w większym gronie możemy się lepiej poznać. Pozdrówka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 ...Ale wyrabiać noże już nie za bardzo... Chociaż ja próbowałam kiedyś nóż zrobić. Drewniany. Strugając patyk. Nożyczkami. I to było w przedszkolu ja po prostu noszę ze sobą scyzoryk i zestaw kluczy do roweru, już się nie bawię z robienie noży własnych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Cóż, teoretycznie ja też już przestałam, tamto należy potraktować jako błąd młodości Aż dziw że sobie wtedy palców nie poobcinałam tymi nożyczkami... Chociaż... Któż nie robił niebezpiecznych rzeczy będąc dzieckiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 Witam. Pochwa na nóż również Twej roboty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts