Inekane Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 Ostatnio odkryłam, że pisanie recenzji mnie relaksuje w związku z tym popełniłam już kilka i mam nadzieję tę tendencję utrzymać. Uploadowanie całości artykułu jest nieco denerwujące (szczególnie, że są dwa) więc pozwolę sobie załączyć linki do mojego bloga. Pierwsza część dotyczy okładki i spraw estetycznych, druga, nieco bardziej rzeczowa, papieru i wrażeń z użytkowania. Blog świeży więc chwilowo dość skromnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 Uwielbiam takie notatniki Dzięki, że wrzuciłaś! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inekane Posted October 23, 2013 Author Report Share Posted October 23, 2013 Nie ma sprawy. Tylko ups, mała wpadka. Tekst zamiast do "Recenzje akcesoriów piśmienniczych" poszybował do "Papiery i notatniki". Ktoś w wolnej chwili mógłby przenieść, proszę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atuzi Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 Pięknie, ładnie, tylko mnie zabrakło próbek z pismem. Piszesz o próbkach atramentem, więc aż się prosi o zdjęcia wraz ze stopniem przebijania na drugiej stronie. Byłbym wdzięczny za uzupełnienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inekane Posted October 23, 2013 Author Report Share Posted October 23, 2013 (edited) Wrzucone, chwilowo jedynie flex z Diamine. Dodam na dniach resztę testowanych piór i atramentów. Edited October 23, 2013 by Inekane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atuzi Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 Dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
papri Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 To mógłbyś wstawić swój link do bloga ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inekane Posted October 23, 2013 Author Report Share Posted October 23, 2013 (edited) To ja dziękuję, bardzo się cieszę, że jest odzew. Im więcej komentarzy i sugestii tym lepiej. Obrazki są podlinkowane bezpośrednio pod artykuły. http://kiri-same.blogspot.com/ Edited October 23, 2013 by Inekane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
papri Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 Bardzo mi się podoba Twój blog, gratuluje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 Przerost formy nad treścią. Piękne opakowanie, a w środku papier toaletowy. Niestety, to coś jest niezdatne do pisania piórem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 Obecnie PB kupiłbym dla ozdoby. Tudzież żeby zrobić transplantację okładki do własnego notesu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GranatowyPrawieCzarny Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 (edited) Ostatnio odkryłam, że pisanie recenzji mnie relaksuje w związku z tym popełniłam już kilka i mam nadzieję tę tendencję utrzymać. Uploadowanie całości artykułu jest nieco denerwujące (szczególnie, że są dwa) więc pozwolę sobie załączyć linki do mojego bloga. Pierwsza część dotyczy okładki i spraw estetycznych, druga, nieco bardziej rzeczowa, papieru i wrażeń z użytkowania. Blog świeży więc chwilowo dość skromnie. Ja o paperblanks mam zupełnie inne zdanie. Używam notatnika w wersji A6 i papier jest bardzo dobry. Nie ma problemów z przebijaniem i "strzępieniem". I w sprawie organizacyjnej: Mam jeszcze prośbę, żeby nie żałować czasu i wrzucać na forum pełne treści recenzji. 10-15 min. i gotowe. Nie róbmy z działu "Recenzje" zbioru linków do blogów/allegro itp. Nie po to człek loguje się na forum, żeby zaraz skakać po innych stronach . Edited October 24, 2013 by GranatowyPrawieCzarny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 Przerost formy nad treścią. Piękne opakowanie, a w środku papier toaletowy. Niestety, to coś jest niezdatne do pisania piórem. dobre podsumowanie. Ja o paperblanks mam zupełnie inne zdanie. Używam notatnika w wersji A6 i papier jest bardzo dobry. Nie ma problemów z przebijaniem i "strzępieniem". I w sprawie organizacyjnej: Mam jeszcze prośbę, żeby nie żałować czasu i wrzucać na forum pełne treści recenzji. 10-15 min. i gotowe. Nie róbmy z działu "Recenzje" zbioru linków do blogów/allegro itp. Nie po to człek loguje się na forum, żeby zaraz skakać po innych stronach . tak jest! wystarczy wejść w tryb edycji postu na blogspocie, wcisnąć ctrl-a, ctrl-c, przejść na pwf, otworzyć nowy wpis, wcisnąć ctrl-v i gotowe. ja tak własnie robię, jak uda mnie się popełnić jakąś recenzję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 Ale jak ktoś nie jest piórowym ortodoksem i raz na rok zdarza mu się pisać plugawymi długopisami (nie bijcie, a przynajmniej nie po głowie!) to miło jest w takim żółtawokartkiej "nadętej treścią" księdze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek.S Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Przerost formy nad treścią. Piękne opakowanie, a w środku papier toaletowy. Niestety, to coś jest niezdatne do pisania piórem. Nie zgadzam się z taką opinią. Używam notesów i kalendarzy Paperbanks od lat. Już zakupiłem kalendarz na nadchodzący rok. Korzystam z kilku piór oraz z kilku atramentów. Nie zauważyłem żadnego przebijania atramentu, czy strzępienia. Mam porównanie do notesów i kalendarzy Moleskine, których również używałem. Tutaj faktycznie atrament przebijał. Odnośnie okładek Paperblanks powiem, że nie ma ładniejszych i lepiej wykonanych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Kwestia jakości papieru w tych notatnikach pozostaje dla mnie zagadką głównie dlatego, że ich waga mnie odstrasza... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts