visvamitra Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Atramenty Stipuli są interesujące. Ponieważ na razie przygotowuje się do zestawienia zieleni na ten moment przedstawię zieleń mszystą: Stipula Calamo Musk. Na początek zamieszczę próbkę MUSKU na chłonnym pergaminie (ślad pozostawiony stalówką "szpachelką" o szerokości 5 mm): Recenzja: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Stipula Kolor: Musk Opakowanie: 70 ml Cena: ok. 70 PLN Źródło: http://inkyjournal.blogspot.com/2010/03/stipula-musk-green-verde-mushiato.html Nasycenie: Silne Przepływ: Doskonały Cieniowanie: INTENSYWNE Jakość linii: doskonała Osadzanie się na stalówce: zobaczymy za tydzień Wpełzanie na stalówkę: zobaczymy za tydzień Rozruch: natychmiastowy Przebijanie: prawie w ogóle Strzępienie: niewielkie Wysychanie: znośne Inne: intrygujący kolor SKANY (Pismo + cieniowanie): 1. Na satynowanym papierze ColorCopy (MONDI) 90g 2. Na papierze Oxford 90 g 3. W kalendarzu wyprodukowanym przez LEB Model: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 z tego co widzę ma moim monitorze, to dla mnie bardziej jest brąz. muszę się spytać jednego kolegi, jaki kolor ma zapach piżma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Ten atrament sam się nie może zdecydować jaki ma kolor, spod szpachelki wyszedł zupełnie inny niż z... pióra, wcześniej chyba pisałeś w jakim piórze testowałeś atrament, porzuciłeś to czy po prostu zapomniałeś napisać tutaj? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted October 16, 2013 Author Report Share Posted October 16, 2013 Wpisuję przeważnie pióra, które były zrecenzowane. W tym wypadku użyłem tajwańskiego pióra Tenny ze stalówką IPG w rozmiarze M. Jestem ciekawy, jak ten kolor sprawdziłby się w stalówce F. Może sprawdzę, ale czuję się trochę przytłoczony liczbą jeszcze nie otworzonych próbek innych zieleni. No, ale słowo się rzekło. Zakasam rękawy i będę działał i z góry przepraszam za ogólność i powierzchowność recenzji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 No nie. Znowu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted October 16, 2013 Author Report Share Posted October 16, 2013 Ha - mam cię Na szczęście mam tylko próbkę 3 ml, więc nie ma czego wymieniać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Wpisano na listę. Mikołaj idzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 nie mój kolor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 U mnie na kompie wygląda trochę jak jakiś stary, przeterminowany morszczyn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Do tego koloru trzeba dobrego flaksa lub szerokiej stalówki, inaczej nie pokaże co kryje w sobie. Poza tym, bardzo zgrabny kolor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 21, 2014 Author Report Share Posted July 21, 2014 Jest na FPN genialny wątek DEVIL'S DICTIONARY, w którym autorka zamieszcza obrazki ilustrujące słowa. Obrazki te rysuje z pomocą piór wiecznych i atramentów. Myślę, że moja recenzję Verde Muschiato mozna wyrzucić do kosza. jej rysunek mówi o tym atramencie wszystko i pokazuje dokładnie, za co go uwielbiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Genialne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Fakt, można. Piękny rysunek. Teraz widzę jak fajny jest ten kolor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gadzinisko Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Ciekawy kolor, muszę się mu chyba bliżej przyjrzeć... Przypomina trochę Lie de The J.Herbina? PS: piszesz na pergaminie? To już chyba snobizm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 21, 2014 Author Report Share Posted July 21, 2014 @Gadzinisko - w sumie chyba tak Z pergaminem było tak, ze moja firma pozbywała się starych papierów firmowych z nieaktualnym odnośnikiem do strony internetowej. Wziąłem wtedy chyba z dwa kilogramu różnych papierów, w tym pergamin. Nie pisałem na nim, ale bawiłem się w zostawianie śladów maczanką ze stalówką szpachelką 5 mm. Później pomysł zarzuciłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 21, 2014 Author Report Share Posted July 21, 2014 (edited) Lubię Lie de The ale MUSK podoba mi się bardziej i jest zieleńszy. Edited July 21, 2014 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts