szalonakrowa Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 (edited) Pelikan M800 - jaki kolor wybrać? Pelikan M800 znalazł się na moim celowniku już jakiś czas temu, gdy wpadłam w szał kupowania Pelikanów. W sklepach widzę tylko dwa kolory Pelikana M800: Pelikan M800 w zielony pasy Pelikan M800 czarny Na forum był sprzedawany jeszcze niebieski, ale w sklepach go nie widziałam. Uprzejme pytanie do Was: czy Pelikan M800 jest na polskim rynku dostępny w innych kolorach? Edited December 19, 2012 by szalonakrowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatol Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Pelikan M800 - jaki kolor wybrać? Pelikan M800 znalazł się na moim celowniku już jakiś czas temu, gdy wpadłam w szał kupowania Pelikanów. W sklepach widzę tylko dwa kolory Pelikana M800: Pelikan M800 w zielony pasy Pelikan M800 czarny Na forum był sprzedawany jeszcze niebieski, ale w sklepach go nie widziałam. Uprzejme pytanie do Was: czy Pelikan M800 jest na polskim rynku dostępny w innych kolorach? Kolor zielony jest tradycyjny i flagowy...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 W czerwone i niebieskie paski jest jeszcze piękniejszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staszek A Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Tutaj masz stronę Pelikana wszystkie kolory M 800 i 805 można znaleźć w sklepach internetowych w Polsce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Kolor zielony jest tradycyjny i flagowy...... Zielony kolor, to raczej kolor podstawowy. Flagowym kolorem określiłbym raczej Pelikana M 800 żółwika. Ten zestawik i zdjęcia należą do Rick'a Propas'a zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 A właśnie, na przyszły rok zapowiedziano M800 w tym wykończeniu. Ale podobno krótką serię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staszek A Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 O ile się orientuje to M 800 brązowa żółwik była tylko na rynek hiszpański... Za flagowy to raczej można uważać Toledo 910 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatol Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Zielony kolor, to raczej kolor podstawowy. Flagowym kolorem określiłbym raczej Pelikana M 800 żółwika. Ten zestawik i zdjęcia należą do Rick'a Propas'a zdrówka Nie....nie...nie....kolor flagowy czyli sztandarowy jest zawsze ten sam....czyli < prostacki >.....po którym nawet laik jest w stanie rozpoznać Pelikana.....a ten który pokazałeś jest po prostu piękny....i nic < poza tym >....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Najbardziej jednak lubie zielone. To dla mnie byl zawsze klasyczny kolor Pelikana. Ale tak się szczęśliwie zlożyło, że mam to pióro jednak koloru czarnego. Oj, też bardzo piękne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 CZARNE. CZARNE JEST LADNE. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted December 19, 2012 Report Share Posted December 19, 2012 Ja bym wybrał Pelikana M800 w kolorze niebieskim. Ale to kwestia indywidualnych upodobań. Produkt flagowy, to ten najbardziej reprezentacyjny (nie - reprezentatywny), budujący prestiż firmy. No to Pelikan żółwik czy toledo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Jest jeszcze Pelikan M850: Pelikan M850 Od lewej: Montblanc 74, Aurora 88, Pelikan M850 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatol Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Jest jeszcze Pelikan M850: Pelikan M850 Od lewej: Montblanc 74, Aurora 88, Pelikan M850 Czy ta "ochida" udaje Watermana.......przynosi wstyd rodzinie......no ale zawsze znajdą się wyrodki...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 Czarny błyszczący korpus i skuwka w kolorze złotym lub srebrnym to chyba najfajniejsze połączenie. Gratuluje zestawu ArielN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 Hej, a może kup niższy numerek - M700 Tak, zacząłem niestety mieć świra na punkcie czegoś, na co mnie nie stać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irbis Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 Zielony jest fajny, ten szylkret to cudo, a niebieski ma niesamowitą głębię. I jak tu się zdecydować? Ja bym miała problem Znalazłam jeszcze coś takiego: http://tfta.com/peli...n-fountain-pen/ Zielony demonstrator, dla tych, którzy takowe lubią Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szalonakrowa Posted December 21, 2012 Author Report Share Posted December 21, 2012 Demonstrator zielony podoba mi się chyba najbardziej. Pytanie tylko gdzie ja go w Polsce znajdę? Kasa to nie problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irbis Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 (edited) Na stronie, którą podałam napisali w shipping: "We can ship to virtually any address in the world." Więc można spróbować, albo idź do dobrego sklepu z piórami i powied,z co byś chciała, ambitny sprzedawca sprowadzi. Edited December 21, 2012 by Irbis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdzich Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 Jak dla mnie wszystkie Pelikany są świetne. No, demonstratory (jeszcze w takich cenach) to dla mnie jakaś aberracja. Mnie się z prążkowanych najmniej czerwony podobał. Póki mi w ręce nie trafił... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts