Cornholio Posted August 26 Report Share Posted August 26 Jak w temacie. Pióro dla córki na start w "ogólniaku". Humanistka z zacięciem technologicznym. Charakter pisma w miarę ładny i czytelny. Jeśli zakup wyląduje w szufladzie to nie chcę utopić zbyt dużej kasy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linuxp Posted August 26 Report Share Posted August 26 Omijałybym aktualne Watermany, Parkery. Pokaz córce: Lamy Safari/Al star, Platinum Preppy, PREFOUNTE, jakies Kaweco, Pilot Metropolitan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moogoom Posted August 26 Report Share Posted August 26 No i pięknie... @linuxp już zadbał, żeby Ci się @Cornholio przez weekend za bardzo nie nudziło.... Będzie o czym czytać i nad czym się zastanawiać, a myślę, że wytypowane pióra to rzeczywiście strzał w dziesiątkę. Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cornholio Posted August 26 Author Report Share Posted August 26 A można zawęzić obszar poszukiwań? Przez week muszę - poczytać książkę, posłuchać muzy, pograć w Poe/D4, trochę ogarnąć w chacie, obejrzeć z rodziną Forresta G, napocząć "Ahsoka", zerknąć na esp w aucie, rower + piwo po trasie. Sam raczej pióra nie ogarnę. Btw - jaki trzeba mieć budżet? Jestem zbyt biedny aby kupować crap ale mam też ważniejsze wydatki niż pióro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Pióromaniak_ Posted August 26 Report Share Posted August 26 33 minuty temu, Cornholio napisał: A można zawęzić obszar poszukiwań? Przez week muszę - poczytać książkę, posłuchać muzy, pograć w Poe/D4, trochę ogarnąć w chacie, obejrzeć z rodziną Forresta G, napocząć "Ahsoka", zerknąć na esp w aucie, rower + piwo po trasie. Sam raczej pióra nie ogarnę. Btw - jaki trzeba mieć budżet? Jestem zbyt biedny aby kupować crap ale mam też ważniejsze wydatki niż pióro. Lamy Safari i po kłopocie z wyborem. Stalówka F. Dokup tłoczek Lamy Z28 i atrament w butelce (np. Pelikan 4001). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cornholio Posted August 26 Author Report Share Posted August 26 1 godzinę temu, _Pióromaniak_ napisał: Lamy Safari i po kłopocie z wyborem. Stalówka F. Dokup tłoczek Lamy Z28 i atrament w butelce (np. Pelikan 4001). Kupione. Cały set. Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moogoom Posted August 26 Report Share Posted August 26 Hmmm... szybko poszło..... 🙂 ....za szybko. 😛 Ale... niech na zdrowie wyjdzie, to będzie git ! 👍 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linuxp Posted August 27 Report Share Posted August 27 8 godzin temu, moogoom napisał: Hmmm... szybko poszło..... 🙂 ....za szybko. 😛 Ale... niech na zdrowie wyjdzie, to będzie git ! 👍 To nie był purchase dyktowany heart tylko wygodny. Pytający nie ma time w ten weekend na piórowy research (co rozumiem, bo na polskich forach pytając o „dobre i tanie” rzeczy na start jakiejkolwiek przygody dostajesz odpowiedz w stylu bez 5000 zł to nie ma co podchodzić). Jego daughter potrzebuje fountain pen żeby mogła zacząć przygodę w high school. Na zdrowie wyjdzie jeżeli zapytał ją o zdanie i o ile nie padło w odpowiedzi „whatever” Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted August 27 Report Share Posted August 27 (edited) . 3 godziny temu, linuxp napisał: ...Na zdrowie wyjdzie jeżeli zapytał ją o zdanie i o ile nie padło w odpowiedzi „whatever” Podzielam zdanie @linuxp, więcej nawet, moje obawy idą dalej😲, tak to uzasadnię. Moja Córka przykleiła sobie na komputer taką grafikę, coś w stylu: PO CO MI SZKOŁA SKORO MAM INTERNET I właśnie w internecie wybrała sobie pióro sama, a na moje sugestie przygarnięcia innego piórka patrzała nieprzekonana, o co nie mam do niej żalu, bo właśnie siła internetu i reklamy. To opisałem tutaj: https://www.piorawieczneforum.pl/topic/12175-lamy-safari-pastel-edycja-specjalna-2019/?do=findComment&comment=184457 @Cornholio, wyluzuj, daj szansę "młodej", bo skończy się na tym, że to Ty będziesz pisał wypracowania tym piórem🥴. Edited August 27 by Klerk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moogoom Posted August 27 Report Share Posted August 27 (edited) 3 godziny temu, Klerk napisał: @linuxp <ciach cały początek> 3 godziny temu, Klerk napisał: @Cornholio, wyluzuj, daj szansę "młodej", bo skończy się na tym, że to Ty będziesz pisał wypracowania tym piórem🥴. O to mi właśnie chodziło... Dzięki @Klerk ! 😀 Edited August 27 by moogoom Literówki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom_ek Posted August 27 Report Share Posted August 27 (edited) 14 godzin temu, linuxp napisał: To nie był purchase dyktowany heart tylko wygodny. Pytający nie ma time w ten weekend na piórowy research (co rozumiem, bo na polskich forach pytając o „dobre i tanie” rzeczy na start jakiejkolwiek przygody dostajesz odpowiedz w stylu bez 5000 zł to nie ma co podchodzić). Jego daughter potrzebuje fountain pen żeby mogła zacząć przygodę w high school. Na zdrowie wyjdzie jeżeli zapytał ją o zdanie i o ile nie padło w odpowiedzi „whatever” Good powiedziane Edited August 27 by tom_ek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NimnuL Posted August 28 Report Share Posted August 28 On 8/27/2023 at 6:00 AM, linuxp said: To nie był purchase dyktowany heart tylko wygodny. Pytający nie ma time w ten weekend na piórowy research (co rozumiem, bo na polskich forach pytając o „dobre i tanie” rzeczy na start jakiejkolwiek przygody dostajesz odpowiedz w stylu bez 5000 zł to nie ma co podchodzić). Jego daughter potrzebuje fountain pen żeby mogła zacząć przygodę w high school. Na zdrowie wyjdzie jeżeli zapytał ją o zdanie i o ile nie padło w odpowiedzi „whatever” Te pięć tysięcy to jest, jak rozumiem, na sam atrament i papier 😉 Akcja jest szybka, bo i wymagań nie było postawionych. To trochę jak być przejazdem w obcym mieście i szukać czegoś do zjedzenia na mieście bez tracenia czasu na sprawdzanie opinii. Idziesz w bezpieczną stronę - jakaś pizza z sieciówki czy naleśniki. Zatem i tu kolega dostał pizzę w postaci bezpiecznej Lamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cornholio Posted August 29 Author Report Share Posted August 29 W/g mnie dostałem wszystko co potrzebne na start - przyzwoitą firmę, dobrą cenę, szybką poradę. Pierwszego drona kupiłem na chińczyku za 70pln aby sprawdzić czy będzie wkrętka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts