Agnieszka Posted March 25, 2022 Report Share Posted March 25, 2022 W Aktualnościach pojawił się temat o PSP 2022, ale jakoś nie można tam skomentować, więc dodam, co wiem: PSP 2022 odbędzie się w sobotę w podanych wyżej godzinach, imprezą towarzyszącą jest Festiwal Kaligrafii, który odbędzie się 2 i 3 kwietnia w tym samym miejscu. Na FB Festiwalu są już podane warsztaty organizowane w ramach festiwalu, zapisy od jutra. Atramentu nie będzie, ale będą za to dwa pióra Jedno robi Ablesnail, drugie Drewnem pisane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
firewall Posted March 25, 2022 Report Share Posted March 25, 2022 Czy wiesz może kto będzie z wystawców? Pytam, dlatego, że kaligrafią nie jestem specjalnie zainteresowany, ale piórami i atramentami to i owszem. ps. nie przypuszczałem,że w aktualnościach nie można dołączyć się do wymiany informacji pomiędzy użytkownikami forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted March 25, 2022 Author Report Share Posted March 25, 2022 (edited) Będzie na pewno pen doktor, a może nawet dwóch. Będą producenci wyżej wymienieni. A co do reszty, same domysły, więc może poczekam na oficjalny komunikat. Kaweco jest oficjalnym partnerem imprezy, więc chyba f-pen będzie, sądzę Edit: będzie Makar ze swoimi tytanowymi piórami, widzieliście je? Bardzo chcę zobaczyć na żywo. Edited March 25, 2022 by Agnieszka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted March 26, 2022 Report Share Posted March 26, 2022 będzie także Inahon z Crossami, Sheafferami i Aurorami, czy weźmie Waldmanna - nie wiem. Sklepu Twoje Pióro nie będzie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted March 26, 2022 Report Share Posted March 26, 2022 Calligrafun Pixelon Grzegorz Wiszniowski Piszpenholders Makar Drewnem Pisane KWZ Arredi Buylux Archie's Calligraphy Maciej Kolerski - kolekcjoner Przemysław Dudek - PenDoctor Pióroteka F-Pen Inner-Tomar INAHON - Cross, Aurora, Sheaffer, Waldmann, Diplomat Jakub Kuś PBS Connect Polska - m. in. Caran d'Ache, Diplomat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didi Posted April 1, 2022 Report Share Posted April 1, 2022 Czy coś w trawie piszczy na temat Liquid Words 2022? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markol Posted April 1, 2022 Report Share Posted April 1, 2022 Według informacji podanej przez Organizatorów na FB w tym roku nie będzie specjalnej edycji penszałowego atramentu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted April 1, 2022 Author Report Share Posted April 1, 2022 Ale za to KWZ przywożą różne atramenty, cytuję "przeróżne prototypy KWZ Ink, te najnowsze, czyli atramenty barwnikowe z drobinkami, atramenty pigmentowe, atramenty pigmentowe z drobinkami, tusze kaligraficzne, wszystko wersja 2022, którą uznajemy za naprawdę fajnie dopracowane składy, które nie mają swoich etykiet, opakowań itp, poza numerem prototypu z opisem rodzaju próbki" - kasa do puszki z przeznaczeniem na pomoc Ukrainie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted April 5, 2022 Report Share Posted April 5, 2022 relacja Anda oraz wpis u Mariusza https://zegarkiipiora.com/2022/04/04/pen-show-poland-2022-relacja/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markol Posted April 5, 2022 Report Share Posted April 5, 2022 O fajnie, dzięki za linki. Dex wygląda coraz bardziej dostojnie z tą brodą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted April 6, 2022 Report Share Posted April 6, 2022 @Ann_gd dzięki za linki😀. Przyznam, że ucieszyłem się na widok buteleczek, tych buteleczek: To miłe, że również inni pasjonaci komponują swoje kolory i to sprawiło mi niekłamaną satysfakcję, a z takim zestawem to można, o ho, ho! Albo jeszcze więcej😉. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts