Tyci Posted June 9, 2017 Report Share Posted June 9, 2017 Witam, tym razem zadam odwrotne pytanie: ile może być warty w zakupie? Mam możliwość zakupu takiego pióra: - stan zewnętrzny bardzo dobry, wersja w zielone pasy - brak uszkodzeń tworzywa i złoceń; - stalówka OBB pod lupą wygląda na absolutnie prostą i praktycznie niezużytą, jedynie do odświeżenie wyglądu; - pióro z dużą ilością starego atramentu, mimo to tłok pracuje bardzo gładko (za gładko?); - nie mam i nie będę miał możliwości sprawdzenia jak pisze stalówka: - pióro widziałem, nie ma możliwości sfotografowania. Powiem, że trochę się napaliłem, a analiza cen dostępnych w internecie egzemplarzy (zagranica) nic nie daje - są do wzięcia tylko pióra, gotowe do pisania. Pozdrawiam K. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted June 9, 2017 Report Share Posted June 9, 2017 Myślę, że do 400 zł, jeżeli używane, ale w dobrym stanie, sama stalówka jest ciekawa i warta, tylko czy @Tyci takiej szukasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted June 9, 2017 Report Share Posted June 9, 2017 Popieram przedmówce, wydaje mi się, że cena około 400 pln jest przyzwoita dla stron obojga. Oczywiście jak Ci bardzo zależy to możesz dać nico więcej...no ale musi Ci zależeć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted June 9, 2017 Report Share Posted June 9, 2017 Jeśli tłok jeździ zbyt gładko to upewnij się, że on w ogóle się przesuwa, a nie tylko pokrętło się kręci. Po prostu odkręć i sprawdź przez okienko podglądu czy zjechał na dół. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted June 10, 2017 Report Share Posted June 10, 2017 Hm... Ciekawe. Tylko gdzie jest to okienko podglądu atramentu w Pelikanie 400NN? W moim egzemplarzu nie ma takowego. Może dlatego, że nie zielony..... zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyci Posted June 10, 2017 Author Report Share Posted June 10, 2017 1. Tłok chodzi góra - dół to jest proste do stwierdzenia, raczej niepokoi mnie stan tłoka - przy dużych zaschniętych złogach atramentu jest to dziwne. 2. Niestety sprzedawca nie pojawił się dzisiaj w swoim stałym miejscu - może pojawi się za tydzień. 3. Dziękuję wszystkim za rady -wiem dużo więcej. Biorę to pióro jak go dorwę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukowski Posted July 21, 2019 Report Share Posted July 21, 2019 i za ile poszło? zadowolony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts