Grafi Posted June 5, 2017 Report Share Posted June 5, 2017 Pytanie jak w temacie pióro grubo piszące jak parker 21 (nie kosztujące majątku)na naboje uniwersalne i lub tłoczek. Jestem leworęczny i mam wrażenie iż stalówki f trochę mi drapią a przestawianie się na prawą ręke nie wchodzi nawet w grę. Mam Parkera 21, Pilota i jakiegoś Chińskiego no name. Parkerem 21 piszę mi się najlepiej. Pilot drapie ledwo zauważalnie. (nie wiem czy tak miał czy uszkodziłem stalówkę.) chińczyk drapie i przerywa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted June 5, 2017 Report Share Posted June 5, 2017 Jak parkeropodobne to popróbuj chińszczyzny typu Hero, Herb, Rainbow, Wing Sung itp... To są wszystko kopie parkerów, w tym również 21 mam wrażenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzia Posted June 5, 2017 Report Share Posted June 5, 2017 Mi grubo (M) i maślanie fajnie pisało Jinhao 450... Ino go popsułam ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iwan Iwanowicz Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 Tylko że chińskie klony Parkerów mają raczej cienkie i suche gwoździe, a kolega szuka czegoś ze stalówką B. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 Zapewniam, że w całym piórowym świecie nie ma takiej B, która by mogła startować do Jinhao X-450, albo (po lekkiej modyfikacji polegającej na umyciu pióra i przejechaniu parę razy stalówką po pilniczku do polerowania paznokci) Kaigelu 360. Że twarde jak gwoździe są, to fakt. Ale grubość linii to jakieś... XXB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopikSH Posted June 6, 2017 Report Share Posted June 6, 2017 Mam coś z grubą stalówka Jeśli ma wyglądać jak Parker i mieć mokrą stalówkę to polecam Baoer 388. Jeśli to za mało to Jinhao X450 i Jinhao X750. Podobnie jak Baoer 388 w wersji standardowej jest to stalówka M ale w moich egzemplarzach niektóre atramenty wręcz się leją. To chyba powtarzalna cecha bo czytałem o tym w kilku recenzjach tych Jinhao. Nie wyglądają jak Parker ale prezentują się nieźle i bardzo przyjemnie się nimi pisze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grafi Posted June 7, 2017 Author Report Share Posted June 7, 2017 Ok Jinhao 450 albo 750 to jest to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolektor Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 Jak ma wyglądać jak Parker to może Parker tyle że 51 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grafi Posted June 24, 2017 Author Report Share Posted June 24, 2017 Mam parkera 21 świetnie pisze 51 coś się zastanowie 100$ to jeszcze nie katastrofa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 Dość grubo piszą stalówki B Lamy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 A może jakieś pióro ze stubem? Mnie one zachwycają. Mam takiego jednego z maślaną stalówką od Jowo, którego nie oddałbym za żadne skarby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts