Glagolitik Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Witam serdecznie wszystkich. Po 20 latach od ostatniego użycia pióra postanowiłem zakupić nowe i... nim pisać. Później kupiłem kolejne i... wsiąkłem. Nie mogę przestać. Dwa kolejne w drodze a już mam w planach następne. Do tego atramenty i papiery. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzozowisko Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Witaj! Wiatr w żaglach Napisz, co udało Ci się już zgromadzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Hej! Ho!?? Witaj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Witam i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karwak Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Cześć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Witaj No to faktycznie : wsiąkłeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glagolitik Posted May 13, 2016 Author Report Share Posted May 13, 2016 Dzięki za miłe słowa. Zacząłem od Lamy Al-Star Copper Orange wraz z Diamine Ancient Copper. Piękne pióro, piękna stalówka (EF), sunąca po papierze jak łyżwa panczenisty. Tak nota bene: Ancient Copper chyba został poprawiony - już nie kalafiorzy na stalówce ani spływaku. Nie ukrywam, że Lamy zakupiłem pod wpływem opinii na tym forum oraz własnego gustu - pióro najzwyczajniej bardzo mi się podoba. Później poszedłem za ciosem Lamy Nexx m turkus z dokupioną stalówką 1,1mm i autorską mieszanką atramentów Diamine w kolorze złamanego turnusu. Przy okazji trafił się Pilot Parallel Pen 3,8mm (w planach wszystkie grubości). W przesyłce kolejny dziwak - Pelikan twist Black i Jinhao 250 silver. Do tego J. Herbin 1670 Rouge Hematite i Diamine Merlot. Na razie tyle, trzeba uzupełnić budżet i już się ślinię na Faber-Castell WRITink Wood. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted May 14, 2016 Report Share Posted May 14, 2016 Ahoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 Witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzozowisko Posted May 23, 2016 Report Share Posted May 23, 2016 Dzięki za miłe słowa. Zacząłem od Lamy Al-Star Copper Orange wraz z Diamine Ancient Copper. Piękne pióro, piękna stalówka (EF), sunąca po papierze jak łyżwa panczenisty. Tak nota bene: Ancient Copper chyba został poprawiony - już nie kalafiorzy na stalówce ani spływaku. Nie ukrywam, że Lamy zakupiłem pod wpływem opinii na tym forum oraz własnego gustu - pióro najzwyczajniej bardzo mi się podoba. Później poszedłem za ciosem Lamy Nexx m turkus z dokupioną stalówką 1,1mm i autorską mieszanką atramentów Diamine w kolorze złamanego turnusu. Przy okazji trafił się Pilot Parallel Pen 3,8mm (w planach wszystkie grubości). W przesyłce kolejny dziwak - Pelikan twist Black i Jinhao 250 silver. Do tego J. Herbin 1670 Rouge Hematite i Diamine Merlot. Na razie tyle, trzeba uzupełnić budżet i już się ślinię na Faber-Castell WRITink Wood. Ładna kolekcja! A Faber-Castell też ma coś w sobie A na marginesie, jak sunie łyżwa panczenisty i jaki kolor ma 'złamany turnus' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glagolitik Posted May 23, 2016 Author Report Share Posted May 23, 2016 Łyżwa panczenisty sunie jak... łyżwa hokeisty, z tym, że dużo lepiej Natomiast jak wygląda kolor turnusowy, nie potrafię wyjaśnić, to kolor znany tylko słownikowi T9 Ja znam kolor turkusowy. Pelikan twist przyszedł ale zwróciłem - miał kilka fabrycznych rys na korpusie i ogólnie nie prezentował jakością nawet poziomów średnich. Jinhao to przy nim wypas. Na pociechę zamówiłem trochę chińszczyzny wraz z kopią Montblanca Boheme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts