Cosa Posted April 10, 2016 Report Share Posted April 10, 2016 Witam, Kilkakrotnie przymierzałem się do rozpoczęcia pisania piórem, zapał pojawiał się i znikał choć jakieś pióra wciąż zalegały po domu i się kurzyły. Na codzień pisze dużo i niestety szybko co w połączeniu z naturalnym brakiem talentu artystycznego prowadzi do ciężkiego gryzmolenia - wciąż i nadal szukałem jak najwygodniejszych i najbardziej miękko piszących długopisów co tylko zwiększało bazgrolenie. Powiedziałem sobie dość. Na stare lata razem z córka uczę się ładnie pisać - ona piórem to i tata pióra użyje. To ze w domu leży z 5 czy 6 nie licząc jakiś jednorazówek jakoś mi nie przeszkodziło kupić kolejnego. Niestety choroba piórowa jest groźna już od pierwszej fazy :-) Na początek więc coś czego nie będzie żal - Lamy safari w wersji czarny mat - jak zarżnę stalówkę to się wymieni najwyżej, a ladniejsze pióra (choć nic specjalnego) zostaną na czasy po nauce. Spróbowałem i zachorowałem - po dniu męczarni piórko się ułożyło do ręki a raczej pewnie na odwrót i jest super. A wiec jeszcze raz pozdrawiam wszystkich pióromaniaków i piórofili. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Aka Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Cześć, pióro fajna sprawa. Ja wracam do pisania piórem po latach przerwy. Jakością pióra się nie przejmuj - ja zaczynałem jako nastolatek od Parkera Sonneta. Szybkie szkolne pisanie, potem studia, niewprawna ręka i fatalny charakter pisma. Nic na pióro nie wpłynęło. Działa i wygląda świetnie. A jak już pióro jest to zaraz zacznie się temat atramentów... wiem po sobie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Hej! Ho!?? Toś wdepnął... Jak większość obecnych tutaj! Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mery Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Cześć! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzozowisko Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Witam i pozdrawiam Ja do swojej lamy założyłem stalówkę italkę 1,5, a syn w swojej ma 1,1. Bardzo fajne efekty przy pisaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Ahoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Witamy na PWF . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts