Jurek Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Witam. Szukam sensownego i eleganckiego pióra w cenie 300-400 PLN którego skuwka albo korpus będzie nadawał się do grawerowania, a samo pióro będzie sensownej jakości. Zanim zjedziecie mi głowę o ten grawer - chodzi o pióro dla klubowiczów Alfa Romeo którzy chcą wydać trochę kasy nie na kolejny wahacz, ale na porządne pióro właśnie. A klubowe pióro bez wygrawerowanej nazwy na 100% nie przejdzie. Myślałem o: - Pelikanie M150, ale laserowy grawerunek na korpusie raczej nie przejdzie, a ręczny na skuwce czy klipsie wywinduje za bardzo cenę pióra. Na dodatek to tłoczek więc nie wiem jak to będą samochodowcy akceptować. - Sailor 1911 Young - minusem jest to, że już taką mam - Faber-Castel E-Motion albo Ambition - drewniany korpus jest mrrrrrr.... i bardzo włoski (pasuje do włoskich samochodów ) chociaż pióro niemieckie. - Waterman Expert - ładne i poprawne pióro, na dodatek stalówki są bardzo ok (mnie pasują, chociaż moja Hemi lubi przysychać). Sporym plusem jest to, że można na koronce wygrawerować znak klubu W sumie więcej pomysłów nie mam. Ktoś coś może podpowiedzieć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marfackib Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Sheaffer Prelude czarno-palladowo-złote Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MBRafał Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Ja bym wybrał Watermana Experta. To bardzo porządne i solidne pióro. No i ma do wyboru naboje lub konwerter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Sheaffer Prelude czarno-palladowo-złote Jeśli faktycznie jest dobry do graweru to nie wahałbym się długo. Prelude to świetna propozycja. Dobre pióro o doskonałym stosunku ceny do jakości. Expert jest drogi, a szału nie robi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryard Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 Popieram Sheaffer Prelude. Expert nie tylko nie robi szału ale mój to pisze słabiej od udanego taniochy chińczyka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 Faber Castell Ambition są bardzo dobre. Na skuwce z jednej strony jest herb faberka, grawer z drugiej strony skuwki dobrze się komponuje. Syn ma takiego FC w kokosie. Piękne pióro i rewelacyjnie pisze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kww24 Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 (edited) Ja bym wybrał Watermana Experta. To bardzo porządne i solidne pióro. No i ma do wyboru naboje lub konwerter. Niestety wg mojej opinii, to słabe pióro. Zawiodłem się na nim sromotnie. Stalówka kiepska, wymieniałem dwa razy w serwisie. Poza tym szybko wyparowuje w nim atrament, gdy jest jakiś czas nie używane. Edited March 2, 2016 by kww24 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MBRafał Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Niestety wg mojej opinii, to słabe pióro. Zawiodłem się na nim sromotnie. Stalówka kiepska, wymieniałem dwa razy w serwisie. Poza tym szybko wyparowuje w nim atrament, gdy jest jakiś czas nie używane. A ja wprost przeciwnie. Mam same pozytywne opinie związane z tym piórem. Jeszcze nigdy mnie nie zawiodło. To w mojej (subiektywnej oczywiście) opinii solidny i elegancki "wół roboczy". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Ja o swoich trzech Expertach używanych naprzemiennie nie mogę powiedzieć złego słowa. Startują od pierwszego przyłożenia.Nadmiernego wysychania też nie zauważyłem. Może kwestia egzemplarza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 A macie nową czy starą wersję? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MBRafał Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 A macie nową czy starą wersję? Ja mam stare wersje (4 sztuki). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Wszystkie to II edycja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 To może tylko te nowsze są słabe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kww24 Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Nowa wersja. Trochę pech, a trochę sam się zraziłem. Każdym Kaweco i Lamą lepiej mi się pisze, choć wyglądają gorzej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts